carek Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2010 (edytowane) Podepnę się pod temat. Obecnie mam e2160@3ghz i niestety w niektórych grach ewidentnie nie wyrabia, wytypowałem dwa procesory na które mam zamiar go wymienić - e8400 bądź q6600 obydwa można wyrwać grubo poniżej 400zł, tylko niestety z gwarancją bywa rożnie. W sumie na co bym nie wymienił różnica w wydajności będzie spora. W gry wykorzystujące 4 rdzenie sporadycznie gram ( w końcu wiele ich nie ma), czasami przy kompresowaniu jakiegoś materiału przydałaby się większa liczba rdzeni, ale te kilka min. dłużej to mogę poczekać, więc chyba przydatniejsze dla mnie będą dwa rdzenie, ale szybsze. Obecnie ktoś z forum ma na sprzedanie q6600 3,2ghz@1,3v za 350zł, tylko o gwarancje muszę się jeszcze dopytać. Edytowane 11 Lipca 2010 przez carek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2010 Podepnę się pod temat. Obecnie mam e2160@3ghz i niestety w niektórych grach ewidentnie nie wyrabia, Prędzej nie wyrabia Ci ten GF9600 ... no chyba że grasz przy niskiej jakości renderowania (brak AA i AF - czyli walka z kwadratami i plamami ;) ) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...