tom_91 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 Witam. Proszę was o pomoc otóż coś na grzebałem i usunąłem konto siostry(konto było z uprawnieniami administratora) ale wszystkie dane zostały tu "C:\Documents and Settings" ale jest to zabezpieczone i nie mogę tego np skopiować utworzyć nowego konta i skopiować wszystkie dane spowrotem(głównie chodzi o zdjęcia) a więc proszę o pomoc np żeby przywrócić te konto lub uzyskać dostęp do tego zabezpieczonego katalogu użytkownika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 (edytowane) A ty jakie masz konto? :) Bo chyba nie administratora ;> ps. jaki system? Edytowane 31 Maja 2010 przez Grinch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_91 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 A ty jakie masz konto? :) Bo chyba nie administratora ;> ps. jaki system? ja konto tez mam administratora system Windows XP Home Edition Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szot69 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 Nie do końca rozumiem w czym problem, ale jak do czegoś nie ma dostępu to tryb awaryjny, albo jak potrafisz podstawowe komendy dosowe to wiersz poleceń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_91 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 (edytowane) oto mój problem jak widać użytkownika o nazwie "Ancia" nie ma ale jest katalog ze wszystkimi danymi tego użytkownika ale nie mam do niego dostępu. A więc ja tu widzę 2 wyjścia: 1. Jak uzyskać dostęp do tego katalogu lub 2. Czy można jakoś przywrócić użytkownika "Ancia", który będzie miał dostęp do swojego katalogu. Edytowane 31 Maja 2010 przez tom_91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szot69 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 (edytowane) ok momencik powstawiam screeny to mam nadzieje ze wszystko się wyjaśni Najpierw spróbuj przez tryb awaryjny(f8) przy starcie systemu. To pewnie wystarczy.(to może być ad 1) ad. 2 to nie wiem możliwe że jak skopiujesz z usuniętego profilu i później podmienisz pliki w Documents and Settings to pewnie będzie. Edytowane 31 Maja 2010 przez Szot69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_91 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 Najpierw spróbuj przez tryb awaryjny(f8) przy starcie systemu. To pewnie wystarczy.(to może być ad 1) ad. 2 to nie wiem możliwe że jak skopiujesz z usuniętego profilu i później podmienisz pliki w Documents and Settings to pewnie będzie. ehh z trybem awaryjnym jest problem bo klawiatura mi nie reaguje :mur: ani pod usb jak i pod ps/2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 (edytowane) Użytkownicy XP Home muszą najpierw uruchomić komputer w trybie awaryjnym. W tym celu zaraz po uruchomieniu komputera wciskamy wielokrotnie klawisz F8 i za pomocą strzałek w górę w dół zaznaczamy opcję Tryb awaryjny i wciskamy Enter. Po wybraniu nazwy użytkownika i wpisaniu hasła klikamy na Tak. Klikamy prawym przyciskiem myszy na ikonę folderu, którego nie możemy otworzyć. Z menu kontekstowego wybieramy Właściwości i klikamy na Zabezpieczenia oraz Zaawansowane. W następnym oknie klikamy na Właściciel (W Viście klikamy na Edytuj i Kontynuuj). Wybieramy naszą nazwę użytkownika, na przykład Jan Kowalski. Aby zapisać zmianę, klikamy na Zastosuj i zamykamy otwarte okna, klikając na OK. Po ponownym uruchomieniu komputera folder będzie dostępny. *** Apropos klawiatury - dzwonił dzisiaj kolega z pracy - nie mógł zbootować płyty z windą - klawiatura nie reagowała na press any key.... Oo .... Pomogło przełączenie jakiekś cudacznej opcji w biosie Keyboard helper czy jakoś tak. Edytowane 31 Maja 2010 przez Aquarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_91 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 (edytowane) Użytkownicy XP Home muszą najpierw uruchomić komputer w trybie awaryjnym. W tym celu zaraz po uruchomieniu komputera wciskamy wielokrotnie klawisz F8 i za pomocą strzałek w górę w dół zaznaczamy opcję Tryb awaryjny i wciskamy Enter. Po wybraniu nazwy użytkownika i wpisaniu hasła klikamy na Tak. Klikamy prawym przyciskiem myszy na ikonę folderu, którego nie możemy otworzyć. Z menu kontekstowego wybieramy Właściwości i klikamy na Zabezpieczenia oraz Zaawansowane. W następnym oknie klikamy na Właściciel (W Viście klikamy na Edytuj i Kontynuuj). Wybieramy naszą nazwę użytkownika, na przykład Jan Kowalski. Aby zapisać zmianę, klikamy na Zastosuj i zamykamy otwarte okna, klikając na OK. Po ponownym uruchomieniu komputera folder będzie dostępny. *** Apropos klawiatury - dzwonił dzisiaj kolega z pracy - nie mógł zbootować płyty z windą - klawiatura nie reagowała na press any key.... Oo .... Pomogło przełączenie jakiekś cudacznej opcji w biosie Keyboard helper czy jakoś tak. oo dziękuję wam bardzo w końcu coś zadziałało ale niestety jest problem. uzyskałem dostęp tylko do tego katalogu do jego podkatalogów już niestety nie. chcąc nadać sobie uprawnienia do każdego podkatalogu osobno napotkałem się na taki problem @edit zauważyłem ze mogę teraz zmienić nazwę tego katalogu czy np w związku z tym mogę zmienić nazwę tego katalogu na jakąś inną następnie utworzyć użytkownika o nazwie "Ancia", następnie usunąć jego katalog z c:\documets... i przywrócić poprzednią nazwę? ale wymyśliłem xD czy to może zadziałać oczywiści zależny mi żeby nie stracić danych z tego katalogu Edytowane 31 Maja 2010 przez tom_91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 Odpal jakiegos Linuxa live CD i kopiuj przez niego - on nie uznaje zabezpieczen NTFS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_91 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 Odpal jakiegos Linuxa live CD i kopiuj przez niego - on nie uznaje zabezpieczen NTFS. mógłbyś rozszerzyć trochę ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 Chodzi o odpalenie jakiejś dystrybucji linuxa poprzez CD (bez instalacji na dysku) Odpalisz system wejdziesz na dysk skopiujesz co trzeba i po kłopocie. http://jakilinux.org/jaki-linux/live-cd/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 Tylko po co uzywac linuksa , jak nawet komunikta z Windows podaje rozwiązanie "problemu". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_91 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 Tylko po co uzywac linuksa , jak nawet komunikta z Windows podaje rozwiązanie "problemu". czy chodzi ci o to: "...możesz przejąc je na własność lub zmienić ustawienia inspekcji." ??? więc proszę cie wyjaśnij jak to zrobić ;p a w między czasie pobieram Knoppixa :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 rozwiązanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_91 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Dziękuję wszystkim za pomoc w koncu się udało :rolleyes: Temat do zamknięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...