Finchy Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 potrzebuję jak najszybszych odpowiedzi odnośnie chłodzenia na tym Radeonie. mam kilka pytań odnośnie. - czy da radę w pasywie? jeśli wskazany jest nawiew to co dobrego polecacie? (myślałem o Scythe Slip Stream ~900RPM) - czy muszę odklejać te miedziane blaszki z pamięci i używać tych dołączonych z accelero? czy może inne dokupić? trzeba coś kupować na sekcję zasilania czy ten jeden duży miedziany wystarczy? proszę o szybką odpowiedź! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Nie da rady pasywnie, jeśli te kondensatory są wyższe od wtyczki 6 pin to raczej nie będzie się dało w ogóle. Nawiew obojętnie byle ciche i 120mm. Nie musisz odklejać blaszki z pamięci. Na sekcje zasilania wystarczy ten duży miedziany ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 te kondensatory sa wyższe o jakieś 2-3mm. czyli Accelero po prostu nie wejdzie? a gdyby co to jaki nawiew polecacie (do 30-40zł?) najważniejesze czy wejdzie do CM Elite? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 przy takiej różnicy powinno wejść najwyżej 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jahulen Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 mój sapphire 4830 z accelero s1 chodził w pasywie, ale w końcu puściłem mu wentyl 120mm na 5V dla pewności. I tak chyba żadnego wentylatora @ 5V nie usłyszysz, więc lepiej żeby był. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...