Naro Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Panowie i Panie, mam taki oto problem. Posiadam radka 9000 Vivo Sapphire i po zainstalowaniu sterów oryginalnych z płyty dołączonej przez producenta wszystko jest o.k. Natomiast po każdej próbie zmiany driverów i control panela na nowsze (tym razem najnowszy catalyst i control panel) po każdym uruchomieniu kompa mam komunikat, że wykryto nowy sprzęt i komp szuka oprogramowania do niego (najprawdopodobniej chodzi o wejście video, bo wszystko chodzi o.k.). Oczywiście po powrocie do sterów z płyty wszystko jest o.k. Co robię źle? Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Nic nie robisz źle, XP tak ma przy nowych sterach. Musisz ręcznie doinstalować ATI WDM Rage Theater Video i Specialized MVD WDM VBI Codec. Zakładam oczywiście, że sterowniki WDM masz ciągle zainstalowane (zmieniasz tylko Catalysty i Control Panel). Pomóż tylko XP rozpoznać sprzęt, a z resztą sobie poradzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Nic nie robisz źle, XP tak ma przy nowych sterach. Musisz ręcznie doinstalować ATI WDM Rage Theater Video i Specialized MVD WDM VBI Codec. Zakładam oczywiście, że sterowniki WDM masz ciągle zainstalowane (zmieniasz tylko Catalysty i Control Panel). Pomóż tylko XP rozpoznać sprzęt, a z resztą sobie poradzi. Mam podobny problem. I wiem, że te opcję, których nie może dograć to WDM. Ale dogranie nowych WDM nic nie daje - olewa sobie totalnie nowe stery - i w teście konfiguracji podaje, że WDM jest niezainstalowany. Może trzeba jakieś inne WDM ściągnąć?? Proszę o radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 mostom, najlepiej instalować te WDM, które ATI podaje przy odpowiednich Catalystach. Zgodnie z instrukcjami ATI instalujesz najpierw WDM, a potem, bez restartu, Catalysty. I wtedy restart. Jeżeli system sam nie wykrył potrzebnego sprzętu, to robisz tak, jak napisałam: instalujesz ręcznie przez "dodaj nowy sprzęt", wskazując te dwa urządzenia, które wymieniłam, i pozwalając Winowi samemu znaleźć sterowniki. w teście konfiguracji podaje, że WDM jest niezainstalowanyJedna wątpliwość: na pewno mówisz o urządzeniach WDM, których obecność możesz sprawdzić w Menedżerze sprzętu w Kontrolerach dźwięku, wideo i gier? Nie mówisz przypadkiem o teście urządzeń w ATI Multimedia Center? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 sciagnij ATI WDM z koncowka v2. Plik nazywa sie tv-capture-6-14.....v2.exe Ja tam olewam rady Ati. Instaluje Catalyst, Control Panel i Ati WDM, restartujac po kazdym i wszystko jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Jedna wątpliwość: na pewno mówisz o urządzeniach WDM, których obecność możesz sprawdzić w Menedżerze sprzętu w Kontrolerach dźwięku, wideo i gier? Nie mówisz przypadkiem o teście urządzeń w ATI Multimedia Center? Dokładnie o tych urządzeniach mówię - mam je jako znaki zapytania, a w teście Multimedia Center właśnie podaje mi, że brakuje WDM. Dzięki za podpowiedź - dziś zobaczę co mi z tego wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 sciagnij ATI WDM z koncowka v2. Plik nazywa sie tv-capture-6-14.....v2.exe Już ściągnąłem. Ale znalazłem jeszcze z końcówką 3 - nie są to jakieś nowsze (teoretycznie lepsze) sterwoniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Mozesz zapodac link do tych z koncowka 3. Szlag mnie trafia za kazdym razem jak ich szukam na atitech.com Moze v3 sa juz pod Catalysta 3.5. Nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Tu byl 1: http://pdownload.mii.instacontent.net/ati/...4-01-6178v1.exe Tu byl 2: http://pdownload.mii.instacontent.net/ati/...4-10-6196v2.exe A gdzie 3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 A gdzie 3? ftp://ftp.intelcom.pl/sterowniki/ati/tv-c...3-10-6173v3.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 A gdzie 3? ftp://ftp.intelcom.pl/sterowniki/ati/tv-c...3-10-6173v3.exe mostom, LIPA!!! Pisalem przeciez o 6.14 a ty sciagnales 6.13 z koncowka v3... Wywal to i sciagnij z linku ktory ci zapodalem... Pozdro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Pisalem przeciez o 6.14 a ty sciagnales 6.13 z koncowka v3... Wywal to i sciagnij z linku ktory ci zapodalem... Pozdro... Tego też ściągnąłem - dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Widziales? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=352...=asc&highlight= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...