olo21krakow Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Do plytki abit nf7-s 2.0 chce wsadzic 2xTwinMosy 256MB w trybie dual channel, a nastepnie kiedys dolozyc do wolnego slotu dodatkowo 512MB TwinMos - jaki to bedzie mialo wplyw na wydajnosc systemu? - czy to jest dalej dual channel? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 a to nie ma 4 slotow ? bo wtedy 2x po 2x 256 na dualu by jechaly Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 a to nie ma 4 slotow ? bo wtedy 2x po 2x 256 na dualu by jechaly nie wiem jak ty, ale ja jeszcze nie widziałem mobo z 4 slotami (po 2 na jednego duala)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21krakow Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 plytka ma 3 sloty 1+2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Do plytki abit nf7-s 2.0 chce wsadzic 2xTwinMosy 256MB w trybie dual channel, a nastepnie kiedys dolozyc do wolnego slotu dodatkowo 512MB TwinMos - jaki to bedzie mialo wplyw na wydajnosc systemu? - czy to jest dalej dual channel? ad.1 gdzies czytałem, że wzrost wydajności może się wachać od kilku do kilkunastu procent... ad.2 sam się nad tym zastanwiałem... :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 ehh, widze, że nie używałeś opcji SZUKAJ... poczytaj sobie... http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=320...ht=dual+channel http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=314...ht=dual+channel http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=260...ht=dual+channel http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=231...ht=dual+channel http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=223...ht=dual+channel :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21krakow Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 i wszysto jasne :) dzięki za linki, bo sam szukalem po forum i nic a jak by kogos interesowalo: 2x256 + 512 to juz nie bedzie dual channel :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Zeby byl dual to wszystkie kostki musza byc takie same. Walkowane to bylo kilka razy. Doluz jeszcze 256 i luz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 a to nie ma 4 slotow ? bo wtedy 2x po 2x 256 na dualu by jechaly nie wiem jak ty, ale ja jeszcze nie widziałem mobo z 4 slotami (po 2 na jednego duala)... Gigabyte GA-7NNXP i GA-7N400 Pro maja "podwojny Dual Chanell" :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 a to nie ma 4 slotow ? bo wtedy 2x po 2x 256 na dualu by jechaly nie wiem jak ty, ale ja jeszcze nie widziałem mobo z 4 slotami (po 2 na jednego duala)... Gigabyte GA-7NNXP i GA-7N400 Pro maja "podwojny Dual Chanell" :idea: na szczęście napisałem, że nie widziałem... :D a nie, że nie ma :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 żebyś nie mówił że nie widziałeś ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 żebyś nie mówił że nie widziałeś ;) takiego żółtego slota na procesor jeszcze nie wdziałem :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 jak dla mnie płyta ma tylko 1 wade - brak dziurek wokół socketa :( więc dla mnie to ja dyskfalifikuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 jak dla mnie płyta ma tylko 1 wade - brak dziurek wokół socketa :( więc dla mnie to ja dyskfalifikuje i na dodatek, za każdym razem jak zdejmujesz/zakładasz cooler trzeba wyciągać kości pamięci :( przynajmniej tak to wygląda... no i wogóle strasznie wsyztsko na niej poupychali, dobrze wiem jak takie coś sprawdza sie potem w praktyce... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Jeszcze jest jedna poważna wada konstrukcyjna - mostek południowy jest położony w linii slotu agp, także nici z przyklejenia porządnego chłodzenia np Zalmana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmacka Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 hmm, bedzie niedlugo w komputroniku http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7112 tak sie zastanawiam czy nie zamienic mojej (sprawiajacej corwaz wiecej problemow) ecs k7s5a na owe cudo :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 To juz Gigabyte zaczal robic nForce2? Jedyne co mi sie na niej podoba to kolor i chlodzenie mosfet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 mnie jakos strasznie odpycha ta zielen w odcieniu "nie przejedz mnie" ,idealna dla panoww dresach :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Kwestia gustu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...