Radek88 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Witam. Dziś w moje ręce trafiło drugie już dziecko Lenovo. Pierwsze było z drugiej reki, ale teraz nówka nie-śmigany model dostałem,a mianowicie Y550 full opcja. Oczywiście, jak to u Lenovo bywa z licenją Vista. Miało to być moje pierwsze spotkanie z tym Windowsem. Zawsze tylko Xp i ubuntu, więc byłem ciekaw jak mi się będzie na nim pracować. Po rozpakowaniu i odpaleniu pojawia mi się (po angielsku) czy chce uruchomić windows normalnie, czy w trybie awaryjnym itp. wzięłem tryb normalny( potem wybierałem też ostatnia działająca konfiguracja), ale winda nie odpaliła się do końc- w momencie, kiedy na XP wyskakuje 'Zapraszamy', wyskoczylo mi czarne tło, a na jego pierwszym planie pojawiło się okienko o takiej treści: "System Windows nie może dokończyć analizy lub przetworzyć pliku odpowiedzi instalacji nienadzorowanej. [C:\Windows\Pather\unattend.xml Plik odpowiedzi jest nieprawidłowy" Nie mozę się uruchomić także w trybie awaryjnym: "aby dokonczyc instalacje uruchom ponownie komputer". Na necie znalazłem, że wystarczy włożyć do napędu płytę ratunkową, ktorą wcześniej utworzyłem i po problemie. Mój problem polega na tym, że nie mam jak utworzyć płyty ratunkowej. Podobno, że jak teraz np. zainstaluje ubuntu, nie mając płyty ratunkowej to tracę gwarancję. To prawda? Co mam zrobić? Oczywiście mogę spod LiveCD wejść na niektóre partycje, dobrze rozumuję? partycja recovery to ta z napisem "lenovo"? Niestety nie dostałem płyty instalacyjnej Visty, ale jakbym zassał z neta jakiś obojętny obraz płyty z vista home premium i podczas instalacji użył klucza z naklejki, a potem utworzył dysk ratunkowy to nadal miałbym gwarancje i wszystko byłoby OK? Pozdrawiam i czekam na jakieś wasze pomysły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Nie sądze żeby ponowna instalacja systemu (czy nawet instalacja innego) w jakikolwiek sposob wplywala na gwarancje. Pobierz jakis obraz Visty (np z msdnaa) i spróbuj przeprowadzic 'naprawe systemu'. Jak sie nie uda - probuj instalowac od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek88 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Właśnie niedawno pobrałem dysk naprawczy dla Visty i robiłem wg. tej stronki: Help and Support Niestety problem nie zniknął. Chodzi mi o to, czy jeżeli usunę partycję recovery, a potem będę chciał oddać na gwarancje lapa to, czy nie powiedza, ze raklamacja nieważna, bo usunełem tą partycje? Jesli mógłbym ją bez problemu usunąć i nie martwić się o jakieś tworzenie dysków ratunkowych, to po prostu włożę cd z ubuntu i jazdaaaaaa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Logicznie myśląc, to to, jak masz podzielony dysk i jaki system czy dane na nim ma sie nijak do stanu sprzętu, na ktory udzielana jest gwarancja. Wprawdzie moge sie mylic - moze lenovo ma jakies chore warunki gwarancji - nie zajmuję sie sprzedazą ani gwarancją laptopów, tylko ich naprawą(a zdarzają sie klienci tacy, ktorzy przynoszą nowiutkiego laptopa i mowią "Panie wywal pan viste, wgraj XP albo 7"). Jesli chcesz miec 100% pewnosci, napisz do supportu lenovo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...