panzar Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 (edytowane) Nvidia GeForce GTX 460 Specs and Launch Date Leaked | bit-tech.net ponoć ma się kręcić jak oszalałe, i dzięki temu osiągnąć wydajność gtx480... :D 8,5 cala. 240 rdzeni CUDA, 768MB pamięci GDDR5, 192bity szyny pamięci, 180W TDP. dostępność wczesny lipiec. jeśli to cudo osiągnie choćby wydajność GTX 470, i producenci albo sama nvidia szybko zrobi wersję z podwojoną ilością ram, oraz jeśli nadal będzie mieć silny teselator, to może być całkiem fajna karta. oczywiście jeśli nie będzie równie droga co 5830, bo przy obecnej polityce cenowej nvidii wszystko na to wskazuje. Edytowane 2 Czerwca 2010 przez bzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 (edytowane) Dla mnie to w tym momencie jedyna nadzieja nVidii na sukces, bo 465 470 i 480 ssą pałkę. Prostota konstrukcji tego chipa jest obiecująca, więc trzymam kciuki i mam nadzieję, że gf104 powalczy, ale szczerze mówiąc patrząc na 465 o wydajności w okolicach cienkiego jak sik węża hd5830, na 480, którego wydajność to ma osiągnąć i w końcu na specyfikację 460, nie wiem jakim cudem mogłoby być tak dobrze. Edytowane 2 Czerwca 2010 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Lepiej zeby krecilo sie jak szalone bo z ta specyfikacja to mam powazne watpliwosci czy gtx 260 wyprzedzi. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 180W w średnim segmencie. nV myśli, że klientów prąd nie kosztuje. Na razie i tak seria 5xxx jest tu liderem opłacalności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 w sumie może im coś nie tak w liczeniu wychodzi bo np gtx 465 wciąga mniej pod obciążeniem, niż deklaruje nvidia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2010 http://www.brightsideofnews.com/news/2010/6/3/nvidia-prepares-mainstream-fermi-for-back-to-school.aspx nowe świeże informacje. nvidia wciska kit gf100 na rynek OEM. chcą się pozbyć całych zapasów przed odświeżeniem produkcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 ...ehh, ludzie - to wy jeszcze wierzycie w "wycieki" tzw. "specyfikacji" ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Jeżeli to ma brać tyle prądu co dużo lepsze Radki 5850/5870 to sorry, ale dla mnie sens istnienia tej grafiki jest równy zeru. Gdzieś można potwierdzić, że to faktycznie 40nm? Bo mi śmierdzi na gorączka i prądożerność.... Jak dla mnie Nvidia nie istnieje póki nie wypuści czegoś przemyślanego godnego uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 (edytowane) no i mamy finalną specyfikację gtx460. wygląda to cakiem ok. GeForce GTX460 Final Specs - XtremeSystems Forums 150W TDP. 336 rdzeni CUDA a tutaj trochę innych informacji http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http://vga.zol.com.cn/182/1828154.html&sl=auto&tl=en wcześniej myślałem że pamięć cache L2 zostanie kompletnie obcięta, tutaj mamy jej tylko połowę. jest dobrze. Edytowane 14 Czerwca 2010 przez bzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Fudzilla kolejne informacje. coraz bardziej się potwierdza że ilość SP w klastrze będzie zupełnie inna niż w gf100. gf104 będzie ich mieć najprawdopodobniej 24. 16 bloków to będzie maks a gtx460 to już od startu będzie przycięty chip (o dwa bloki). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 Two Geforce GTX 460 cards to launch on July 12th Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 fudzilla ostatnimi czasy ma dobre dojścia do informacji ;) zobaczymy jeszcze ile te pianie o świetnej podkręcalności chipu będzie warte 12 lipca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2010 (edytowane) Wyciekły pierwsze wyniki testów karty GeForce GTX 460. Szykuje się niezła gratka? Gigabyte - szczegóły GTX 460 i pierwsze wyniki wydajności... MSI N460GTX Cyclone NVIDIA GeForce GTS 455 i GTX 475 - kolejne karty na układzie GF104? Edytowane 9 Lipca 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...