bufeczek Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Witam, od pewnego czasu mam dziwny problem, zawsze gdy uruchamiam komputer ze stanu wstrzymania na ekranie zaczynają mrugać jakieś dziwne kolorowe prostokąty (zazwyczaj takie coś mi się pojawiało jak był jakiś problem z grafiką - bo już raz miałem wymienianą), po chwili wszystko się normalnie pokazuje i działa w porządku. Teraz posiadam WIN7 z tego co pamiętam pod XP, wszystko chodziło normalnie i takie rzeczy się nie pojawiały. Wymiana sterowników do grafiki na nowe nie pomogła. W czym może być problem, coś nie tak z karta graficzną? z wyświetlaczem? Proszę o odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zakładając, że poprzednia grafika nie padła sama z siebie, to można szukać przyczyny w zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bufeczek Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zakładając, że poprzednia grafika nie padła sama z siebie, to można szukać przyczyny w zasilaczu. Ale na baterii tak samo to wygląda, chyba że ogólnie chodzi o układ zasilania :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Rozumiem, że to laptop. W takim razie udaj się na gwarancję, jeśli jest. Jak rozwiążą problem, to sprzedaj sprzęt bo najwidoczniej to jakaś wada fabryczna. Druga opcja, że jeśli na innym systemie jest ok, to jakiś programista nie popisał się przy sterownikach dla tego modelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bufeczek Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 (edytowane) Rozumiem, że to laptop. W takim razie udaj się na gwarancję, jeśli jest. Jak rozwiążą problem, to sprzedaj sprzęt bo najwidoczniej to jakaś wada fabryczna. Druga opcja, że jeśli na innym systemie jest ok, to jakiś programista nie popisał się przy sterownikach dla tego modelu. Z oryginału już mi mało co zostało: zasilacz wymieniony, bateria wymieniona, grafika wymieniona więc mi się taki niefartowny model trafił :-) Edytowane 5 Czerwca 2010 przez bufu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Poszukaj innego sterownika ACPI i zobacz co będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...