adrianiks Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 Cześć, Na swój komputer, na którym miałem wcześniej XP zainstalowałem Windows 7. Posiadam router TP-Link TD-W8901G oraz kartę WiFi TL-WN721N. W domu mam trzy komputery, a na nich Windows Vista (laptop) i Windows XP (pecet). Na pozostałych komputerach sieć jest bez problemu wykrywana. Oznacza to, że problem leży pewnie po stronie Windowsa. Zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty, ze strony producenta. Jednak nic nie rusza. Wykrywa kartę, ale nie wykrywa w ogóle sieci. Więc co się dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 Sprawdź czy konfiguracji sieci nie należy przeprowadzić w oprogramowaniu producenta karty. Jeśli to oprogramowanie "przejmie prawa" do karty wifi, wtedy windowsowy menadżer sieci nic nie zdziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 I przy okazji sprawdź poprawność sterownika, bo nie wiem czy korzystasz z windowsowego czy doinstalowałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianiks Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Problemem był Kaspersky. Wystarczyło wyłączyć moduł autoochrony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...