Morel123 Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 MOj qmpel ma troche pieniedzy i chce zmienic sprzet, a dokladnie jest problem jaka grafe wybrac. Sa opcje r9500 non pro 128 dvi/vivo firmy podobno dobrej, ale nie wiem co chcial przez to powiedziec na pewno nie herk ani giga :) cos excalibura czy costam... druga karta jest GFFX 5600 128 pixelview i tamte dodatki.. cena w tym wypadku kreci sie kolo 600-800 zl co wybrac.. a jesli macie jakies inne propozy to tez prosil bym zapodac. THX 4 ALL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morel123 Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 aha i jeszcze 1 karta bedzie OC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Ja polece Ci Gf FX 5600, ale pewniakiem zaras odezwąsię radeonowce i powiedzą, żebyś brał Radka :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Cytat Ja polece Ci Gf FX 5600, ale pewniakiem zaras odezwąsię radeonowce i powiedzą, żebyś brał Radka :( Zglaszam sie jako "radeonowiec" i powiadam : bierzta FX'a i bedzie zajefajnie 9500 non-pro sa troszke padaczne,takie moje odczucie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Cytat Cytat Ja polece Ci Gf FX 5600, ale pewniakiem zaras odezwąsię radeonowce i powiedzą, żebyś brał Radka :( Zglaszam sie jako "radeonowiec" i powiadam : bierzta FX'a i bedzie zajefajnie 9500 non-pro sa troszke padaczne,takie moje odczucie No dobra - będą wyjątki ;) Ja dodam, że GF FX 5600 ma nowszą arhitekture i ma wmiare fajną wydajność Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikyo Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Odpowiedz jest jasna: FX 5600. 9500 non-pro zostaje w tyle i nie ma sie co nad nim zastanawiac. Gdyby w gre wchodzila wersja pro, no to radek bylby szybszym rozwiazaniem. Najlepiej poszukaj sobie jakiejs recenzji, gdzie wystepuje fx5600 i radek 9500 np Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morel123 Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 niby tak... tylko ten pixelview mnie troche nie przekonuje :) jak widzialem porownania mojego msi i pixela na agp8x to massakra. W np. pixel i vertex shader 2x roznicyniby tak... tylko ten pixelview mnie troche nie przekonuje :) jak widzialem porownania mojego msi i pixela na agp8x to massakra. W np. pixel i vertex shader 2x roznicy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morel123 Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 tzn mowie oczywiscie w tym momencie o 4200 :) i tak reasumujac jak juz "radeonowicze" nie polecaja 9500 to jednak nvidia is the king, thx 4 all.. Prosze o zamkniecie tematu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Tu jest test kart jakie cię interesują i nietylko :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Oczywiście bierz technologie przyszłości!Niema to jak mega wypasiony FX , radeon mu do pięt nie dorasta!Jedyny słuszny wybór to FX! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Mając do wyboru R 9500 HIS'a a FX 5600 Prolinka, wygrałbym chyba jednak FX. Uff, napisałem to, długo nie mogłęm się przekonać :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 roznica wydajnosci pomiedzy FX 5600 a R9500 nie jest tak naprawde duza a istnieje szansa ze przerobisz radka na 9500pro lub 9700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Cytat Oczywiście bierz technologie przyszłości!Niema to jak mega wypasiony FX , radeon mu do pięt nie dorasta!Jedyny słuszny wybór to FX! hahaha a ty znowu :) Od Tematu R9500 z odblokowanymi potokami (soft mode) bedzie lepszy , jak nei masz zamiaru robic moda to fx'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Zobacz TEN test. Wydajność 5600 jest żenująco słaba- niekiedy ma problemy z dogonieniem Ti4200. Co innego, że ma wsparcie DX9. BTW- mam nvidię :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 ja bym wybrał FX, szybszy o ten engine ... a co do pixelview to jest to bardzo porządna firma, nie przewalają z tanimi pamięciami itp. więc firma to żaden argument przeciwko FX. poza tym możesz wybrać inną firmę. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Cytat Zobacz TEN test. Wydajność 5600 jest żenująco słaba- niekiedy ma problemy z dogonieniem Ti4200. Co innego, że ma wsparcie DX9. BTW- mam nvidię :-) heuehue R9500 bedzie lepszy , oczywiscie tylko jak uda sie odblokowac te 4 potoki ; update- "W UT2003 jest już całkiem dobrze. FX5600 zaczyna dochodzić Ti4200" hahahahaha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Cytat ja bym wybrał FX, szybszy o ten engine ... a co do pixelview to jest to bardzo porządna firma, nie przewalają z tanimi pamięciami itp. więc firma to żaden argument przeciwko FX. poza tym możesz wybrać inną firmę. :) No tak zaplomnialem rewolucyjny silnik CineFX powala wydajnoscia i jakoscia obrazu wszystko co do tej pory widzielismy. Jak to Majdan pisal kupowac tylko ultra nowoczesnego mega wypasionego FX 5600. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Cytat Cytat ja bym wybrał FX, szybszy o ten engine ... a co do pixelview to jest to bardzo porządna firma, nie przewalają z tanimi pamięciami itp. więc firma to żaden argument przeciwko FX. poza tym możesz wybrać inną firmę. :) No tak zaplomnialem rewolucyjny silnik CineFX powala wydajnoscia i jakoscia obrazu wszystko co do tej pory widzielismy. Jak to Majdan pisal kupowac tylko ultra nowoczesnego mega wypasionego FX 5600. :D No to teraz czekamy już tylko na 'genghiskhana' :D :D :D BTW ja bym chyba brał Radka.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Cytat Cytat Cytat ja bym wybrał FX, szybszy o ten engine ... a co do pixelview to jest to bardzo porządna firma, nie przewalają z tanimi pamięciami itp. więc firma to żaden argument przeciwko FX. poza tym możesz wybrać inną firmę. :) No tak zaplomnialem rewolucyjny silnik CineFX powala wydajnoscia i jakoscia obrazu wszystko co do tej pory widzielismy. Jak to Majdan pisal kupowac tylko ultra nowoczesnego mega wypasionego FX 5600. :D No to teraz czekamy już tylko na 'genghiskhana' :D :D :D BTW ja bym chyba brał Radka.... nie wiem czy Kaeres czy Genshikhan , jeden pies powiedzial ze jego przyszal karta bedzie Fx 5600 :lol: :() btw mikaelus fajny masz przypis "komp chlodzony w 78% azotem" hehehehe ncie 1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Cytat Cytat Cytat Cytat ja bym wybrał FX, szybszy o ten engine ... a co do pixelview to jest to bardzo porządna firma, nie przewalają z tanimi pamięciami itp. więc firma to żaden argument przeciwko FX. poza tym możesz wybrać inną firmę. :) No tak zaplomnialem rewolucyjny silnik CineFX powala wydajnoscia i jakoscia obrazu wszystko co do tej pory widzielismy. Jak to Majdan pisal kupowac tylko ultra nowoczesnego mega wypasionego FX 5600. :D No to teraz czekamy już tylko na 'genghiskhana' :D :D :D BTW ja bym chyba brał Radka.... nie wiem czy Kaeres czy Genshikhan , jeden pies powiedzial ze jego przyszal karta bedzie Fx 5600 :lol: :() btw mikaelus fajny masz przypis "komp chlodzony w 78% azotem" hehehehe ncie 1. tym psem byl Kaeres :wink: a co do podpisu mikaelusa to zaloze sie ze 78% osob na tym forum nie wie o co chodzi :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Cytat Cytat Cytat Cytat Cytat ja bym wybrał FX, szybszy o ten engine ... a co do pixelview to jest to bardzo porządna firma, nie przewalają z tanimi pamięciami itp. więc firma to żaden argument przeciwko FX. poza tym możesz wybrać inną firmę. :) No tak zaplomnialem rewolucyjny silnik CineFX powala wydajnoscia i jakoscia obrazu wszystko co do tej pory widzielismy. Jak to Majdan pisal kupowac tylko ultra nowoczesnego mega wypasionego FX 5600. :D No to teraz czekamy już tylko na 'genghiskhana' :D :D :D BTW ja bym chyba brał Radka.... nie wiem czy Kaeres czy Genshikhan , jeden pies powiedzial ze jego przyszal karta bedzie Fx 5600 :lol: :() btw mikaelus fajny masz przypis "komp chlodzony w 78% azotem" hehehehe ncie 1. tym psem byl Kaeres :wink: a co do podpisu mikaelusa to zaloze sie ze 78% osob na tym forum nie wie o co chodzi :P hehe sugerujesz ze poziom tego forum jest tak przerażająco niski ? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Ja pies powiedzialem o Ultra. Sluchajcie lepiej suki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Cytat Ja pies powiedzialem o Ultra. Sluchajcie lepiej suki. jeden <span style="color:red;">[ciach!]</span> :lol: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Własnie widzialem ten wash test i rzeczywiscie Radek jest lepszy od FX'a jak <span style="color:red;">[ciach!]</span>,to ja chce qpic ten sprzet,chodz od jakiegos momentu jestem radeonowcem i moj koles ktory jest znawca tego wszystkiego poleca mi radka to jednak stwierdzam ze to jest zbyt duze ryzyko,bo pierwsze co zrobie to chce podkrecic karte chodz pixelview jest slaba jesli chodz o podkrecanie to calosc sytuacji i tak wygrywa,czyli na dzien dzisiejszy wybieram FX'a.PS mam do wyboru tylko te firmy co wymnienil morel123 przez cene Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 R9500 jest lepszy chociaz jak nie masz zamiaru soft-modowac go do 8 potokow najlepszym wyborem bedzie Ti4200 ktory kosztuje ok 600zl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Cytat R9500 jest lepszy chociaz jak nie masz zamiaru soft-modowac go do 8 potokow najlepszym wyborem bedzie Ti4200 ktory kosztuje ok 600zl.Pod warunkiem ze te potoki sa sprawne. A tak na marginesie to nie lepiej dorzucic te 200-300zl i kupic 9700 non-pro? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Ja bym brał R 9500. Widziałem ostatni test FX 5600 256 MB Ram i tam dostawał po dupsku od zwykłego R 9500, o wersjii PRO nie wpominając. Test był na in4.pl. Śmiechu warte te FX-y, a na Radeonie masz szansę odblokować te dodatkowe 4 potoki, a czasem i magistralę ( z tym gorzej- brak kart na PCB 9700). No i masz 200 zł w kieszeni ( najtańsze radki 128 MB od ok. 600zł). Ja zmieniam kompa niedługo i zdecyduję się na Radeona 9500. NIe zapomnijcie o nadchodzącym HL2- tam będzie wykorzystana technologia modyfikacjii podłoża- taki TRuform 2 - tego nie macie na FX-ach :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Cytat Ja bym brał R 9500. Widziałem ostatni test FX 5600 256 MB Ram i tam dostawał po dupsku od zwykłego R 9500, o wersjii PRO nie wpominając. Test był na in4.pl. Śmiechu warte te FX-y, a na Radeonie masz szansę odblokować te dodatkowe 4 potoki, a czasem i magistralę ( z tym gorzej- brak kart na PCB 9700). No i masz 200 zł w kieszeni ( najtańsze radki 128 MB od ok. 600zł). Ja zmieniam kompa niedługo i zdecyduję się na Radeona 9500. NIe zapomnijcie o nadchodzącym HL2- tam będzie wykorzystana technologia modyfikacjii podłoża- taki TRuform 2 - tego nie macie na FX-ach :P Podaj mi mistrzu link do tej strony, bo cos srednio mi sie chce wierzyc w przewage R9500 nad FX5600 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 R9500pro owszem-kopie tylek FX5600 ale 9500non-pro moze kopie tylek, ale R8500 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 No to macie- FX 5600 total SUXXXX!!! A samemu nie chciało sie wejść i poszukać na in4.pl ?:? http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...