Gość sopi123 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2010 Mam pytanko Jaka jest maxymalna temperatura ramu ?? DDR2 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Dziekuje wszystkim za wyczerpującą odpowiedz... normalnie sie dowiedziałem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Mysle ze nie ma to pytanie dobrej odpowiedzi. Wszystko zalezy od jakosci uzytego PCB, plastikowych obudow pamieci itp. Ja bym zaryzykowal ze 50-60 stopni to zaden problem. Na dluzsza mete jednak stosuje sie specjalne chlodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 ja mam patriotki te co w sygnie wiec jak myslisz ?? ta temp. 50-60 stopni wytrzymie ?? Powiem tyle ze przy taktowaniu 1150Mhz miały temp 45 stopni w stresie ze tak to ujmę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Dopoki nie ma problemow ze stabilnoscia to OK ale wysoka temperatura degeneruje uklady krzemowe i zmienia ich parametry, tak wiec polecam przykleic radiatorki za pare zlotych. 45 stopni to zaden problem. Czym mierzysz bo wynik moze byc zaklamany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 chłodzenie jest z patriotów Viperki. a mierze termometrem rteciowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Czyli masz stykowy blad pomiaru. Temperatura jest wyzsza niz to co zmierzyles. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Ale dodam ze ramki były ustawione juz na 1150 i napiecie 2.4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 chłodzenie jest z patriotów Viperki. a mierze termometrem rteciowym Czyli żaden pomiar i zawracanie [gluteus maximus]... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 to niby jak mam zmierzyc ?? Mam jeszcze speed fana w kompie ktory pokazuje temp z kostek ramu :) tam akurat jest max 50 w stresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Prawdziwy pomiar bylby termometrem podczerwieni. Jak masz nadmuch na te pamieci i sa stabilne to sie nie przejmuj. OC to zawsze jest ryzyko i moga umrzec od degeneracji napieciem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Prawdziwy pomiar bylby termometrem podczerwieni. (...) Zapomniałeś dopisać gołych kości. A autorowi sugeruje darować sobie szukanie problemu na siłę - prędzej kości zginą od napięcia >2.3vdimm na co dzień niż od temperatury >50°C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 (edytowane) emm tylko szkoda ze te ramki zeby chodziły na cl 4 musza miec standardowo napiecie 2.2V xD To niby czemu mają zginąc na 2,3V ?? :D Edytowane 10 Czerwca 2010 przez sopi123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...