Skocz do zawartości
SlavesMaster

Podłączanie panelu przedniego CM Elite do Foxconn P35A

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Liczyłem, że sam się z tym uporam, ale poległem. Mianowicie...

Chcę podłączyć przedni panel komputera tak, żeby działał. Dokładnie to wejście na słuchawki i mikrofon, ale nie wiem jak. Próbowałem wg instrukcji, ale coś mi to nie idzie. Płyta główna to Foxconn P35A z integrą Realtek HD Audio, a obudowa to CoolerMaster Elite 331. Od panelu idzie 7 kabelków: Ground, MIC-IN, MIC POWER, L-OUT, L-OUT, R-OUT, R-OUT. Wie ktoś/ma pomysł jak je podpiąć do płyty głównej? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierzesz instrukcje od plyty glownej, lokalizujesz zlacze Front Panel Audio (moze byc opisane jako AC'97 Audio albo Intel HD Audio czy podobnie) i patrzysz na opis pinow, a nastepnie podlaczasz kabelki wg. tego opisu. Co tu skomplikowanego? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie wiem gdzie jest Front Audio Panel, czytałem instrukcję, ale kabelki panelu i piny na płycie głównej mają całkiem inne nazwy, które nic mi nie mówią :unsure: Tutaj jest instrukcja <INSTRUKCJA> Pomożecie? :D

Edytowane przez SlavesMaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu znalazłem czas, żeby się za to znowu wziąć. Ze słuchawkami jest ok, podłączyłem te 4 kabelki L/R-out i działają, ale z mikrofonem nadal lipa, a trzy kabelki wciąż mam wolne. Gdyby mikrofon nie był ze słuchawkami mógłbym go podłączyć z tyłu, ale kabel nie sięga, więc jestem zmuszony zrobić coś, żeby działał z przodu. Próbowałem kilka kombinacji, ale naprawdę marnie mi z tym idzie, także liczę, że i z tym mi jeszcze dopomożecie. : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi