DarkEffect Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Mam pytanie czy do mojego laptopa nadawał by się jeden z procesorów firmy AMD ? Proszę o odpowiedz i czy może ktoś podać poradnik wymiany proca w laptopie. Procesor: type : Intel® Celeron® M Processor 350 clock speed : 1.3 GHz Front Side Bus : 400 MHz 2nd level cache : 1 MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Nie... Niby jakim cudem chcesz wrzucić do płyty pod socket intela proca od AMD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkEffect Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 No też prawda :) Nie wiele się na tym znam. Ale powinienem się domyślić, ale ze mnie głupek. No to może ktoś ma jakiś poradnik jak zamontować nowy procesor w L20 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Ściągnij CPU-Z i sprawdź w zakładce mainboard jaką masz płytę główną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 twój laptop na chipset 915PM/GM wiec po wgraniu najnowszego biosu spokojnie obsłuży Pentium M na szynie 533 MHz z 2MB pamięci cache L2. Albo szukaj Pentiuma M na szynie 533 (np. modele 730, 740, 750, 760, 770) albo szukaj Pentiuma M na szynie 400MHz (na rdzeniu Dothan z 2 MB pamięci L2) i rób drutmoda by wymusić prace na FSB 533mhz. Taki drutmod pozwala z procesora za 20 zł (Pentium M 725 1,6GHz) zrobić Pentium M 770 2,13 GHz który na allegro kosztuje ~200 zł o drutmodzie masz na tym forum kilka tematów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...