rafal20 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Witam. Mam stacjonare podłączoną do routera dającego neta przez rj45. Do tego routera mam tez podłączonego lapka przez wifi. Jak za pomocą urządzeń, które wymieniłem spiąć 2 wymienione wyżej kompy do wymiany danych? Mam też dodatkową małą wifi w pendrive gdyby było to jakoś przydatne do mojego zabiegu. Dodatkowo pytanie o systemy: stacjonara ma viste ultimate, a lapek win 7 home prem. Jak je nastawić na udostępnianie dla siebie całych dysków? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Po co chcesz "spinać" kompy do wymiany danych?? Domyślam się że w obu masz dostęp do Internetu, jeżeli tak to wpisz w google frazę "udostępnianie plików Windows vista" Aby udostępnić cały dysk to klikasz na nim prawym przyciskiem myszy > właściwości > udostępnianie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Ta sama podsieć (to już zapewne jest skoro korzystasz z jednego routera) i ta sama grupa robocza. Powyłączać firewalle, sprawdzić, potem odpowiednio skonfigurować, reszta to tak jak KoVol powiedział Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...