LegiaWarszawa Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Czesc, nie wiem czy to dobre miejsce na takie pytanie, dotyczy troche samej plyty wiec napisalem temat tutaj. Wie ktos, jak ustawic FRONT MICROPHONE jako defaultowy micro na stałe? Moge to zmienic recznie w tej aplikacji, ale jest to meczace. Jak ustawic zmiane na stale? Dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 (edytowane) Jezeli nie zapamietuje tego ustawienia to polecam przeinstalowac program. Edytowane 6 Czerwca 2010 przez Czarnodziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LegiaWarszawa Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 (edytowane) U mnie to tak wyglada: http://s47.radikal.ru/i115/0812/02/aeb5f2e38861.jpg To starsza wersja czy inna aplikacja? Mozesz podac nazwe pelna swojej? Narazie wszedlem przez panel ster. i tam jest takie okienko w ustawieniach dzwieku, gdzie sa urzadzenia domyslne a na dole ptaszek "uzyj tylko urzadzen domyslnych". Zobaczymy czy to pomoze. W opcjach tego co ja mam po ustawieniu JEDNORAZOWO bylo ok, po restarcie juz nie. Edytowane 6 Czerwca 2010 przez LegiaWarszawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LegiaWarszawa Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 No niestety, to nie poomglo. Ustawienie w BIOSie inaczej dzwieku tez nie. Chyba, ze BIOS nie zapamietuje ustawien. Sprawdze to dzis (bootowanie). Jesli zapamietuje to chyba jest kwestia PLYTY a nie aplikacji i sterow od VIA. Chyba ze starsza wersja oprogramowania (ktora wyglada jak Twoja i ktora mowile, zeby przeinstalowac) cos da. Nie jest to sprawa zycia i smierci, ale jakby ktos znal rozwiazanie to prosba o posta:) Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 1. Jeszcze nie widziałem, aby można było to ustawiać w bios. 2. Jeśli przedni i tylni mikrofon są widoczne oddzielnie w mikserze, to ustawienia resetuje sam system. Start->Uruchom: sndvol32[Enter]Opcje->Właściwości->Nagrywanie Na dole zaznacz wszelkie mikrofony (mic, mic1, mic front, mic rear czy jakkolwiek są nazwane) i wciśnij OK. Następnie wybierz ten, którego nazwa będzie się kojarzyć z mikrofonem na przodzie. Ewentualnie testuj każde ustawienie oddzielnie sprawdzając reakcję np w aplikacji "Nagrywanie dźwięku" (sndrec32). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LegiaWarszawa Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 chodzi o to, ze po wybraniu i restarcie wraca do tylnego mik jako domyslne. Przedni w ogole nie dziala, musze zmienic tu gdzie podales lub w tym programie zeby dzialalo. Bios pamieta zmiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 (edytowane) Zainstaluj aktualną wersję. Mam tą samą płytę i nie mam takich problemów. (To ma być m4a785td-v evo, tak? Bo takiej płyty jak podałeś w temacie nie ma...) VIA Drivers Download - VIA Technologies, Inc. Ta dźwiękówka to VIA VT1708S. Edytowane 9 Czerwca 2010 przez Hejger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LegiaWarszawa Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 (edytowane) Pobieralem najnowsze ze strony asusa plik sie nazywa v7400 zip, zaraz zobacze jakie sa tam. Co do podpowiedzi Ulissesa, dzieki za checi, ale w systemie jak wejde przez glosniczek zaznaczony jest fron mic, a w aplikacji od VIA juz nie. Stad te problemy pewnie. Produkt na stronie asusa pod ta plyte jest to sterownik z koncowka A - wiec byc moze to problem (nie do tej karty) z tego co kolega pisze. Zaraz sprawdze. Niestety, sciagnalem stery o ktorych mowisz - jest to samo po restarcie. Moze jakas zwrka na plycie jest zle podlaczona? U mnie w SIW pokazuje: IXP sb600 high def audio. Odpalam everlast: i wlasnie nie wiem za bardzo gdzie to tutaj jest napisane... Edytowane 13 Czerwca 2010 przez LegiaWarszawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...