Kastrillo Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Witam, Zakupiłem właśnie wyżej wymienioną mobo + procesor. Jako że wcześniej miałem dość słaby sprzęt nie wiem czy temperatura oraz napięcie tego procesora powinny takie być. Z biosu wyczytałem trochę dziwne liczby screen: http://img17.imageshack.us/img17/1462/65620180.jpg Napięcie w cpu-z pokazuje 1.472 - z tego co czytam i przeglądam napięcie powinno by niższe. Temperatura w spoczynku to około 47C, w stresie dochodzi do 60C. Chłodzenie boxowe, ale jest 1 80mm dodatkowo zainstalowany. Nic nie majstrowałem w biosie, wszystkie ustawienia są default. Rev płyty 1.1. /Kastrillo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 no masz za wysokie V-core i dlatego procek się grzeje... ustaw na manual i zmień na 1,4V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Jeśli nic nie zmieniałeś i nie podnosisz taktów na procku to ustaw 1.325V ... 1.4 to za dużo . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kastrillo Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 (edytowane) Zauważyłem że tak naprawdę to płyta główna osiąga wysokie temperatury, dochodzą do 55*C, nie za wysokie dla NB ? Radiator jest koło procesora więc może go dodatkowo podgrzewać. Nie wspominając że ta płyta to Ultra Durable 3... Edytowane 9 Czerwca 2010 przez Kastrillo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Ustawienia mam takie jak w sigu , chłodzenie Akasa dedykowane na AM2/AM3 , pasta Akasa i w idle temperatura nie przekracza 28 stopni , a w stresie 38 - u Ciebie jest zdecydowanie za gorąco . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kastrillo Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Chłodzenie + pastę mam boxowe. Trochę pokombinowałem (zainstalowałem easytune + amd drivers) i teraz mam temp. płyty około 39*C dochodzi do 45*C w stresie. Temp. procesora to około 43*C i około 48*C w stresie. Fan kręcił się wcześniej około 2500 rpm, teraz dochodzi do 4200 w stresie i w sumie temperatura nie przekracza 50*C. Zaznaczam ze w ostatnich 3 dniach testowania temperatura tu wynosiła 34*C w cieniu więc to może też być przyczyną. (obudowa otwarta) Co do napięcia to dalej takie samo, 1.472 i coś nie mogę tego w biosie zmienić. Ustawiam na manual ale dalej wygląda na 'zablokowane' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...