gorky1000 Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 czy ktos z was widzial juz te paste w Polsce, ajesli tak to gdzie i za ile mozna ja kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 predzej w mozambiku sie pokaze niz u nas... glupi ten kraj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 czy jest lepsza do ASIII bo nie jesttem w temacie past. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 czy jest lepsza do ASIII bo nie jesttem w temacie past.Tak. Nie mam czasu szukać testu ale była aż o 2 stopnie lepsza. I lepiej nie przewodzi prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParyS Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 w polsce powinna byc lada dzien w zasadzie, bo w grecji wszystko przybywa z duzym, powiedzmy polskim opoznieniem,albo wcale :-/ a tutaj juz jest i jest tanszy prawie o polowe i lepszy o te kilka procent. kupowac ja sie trafi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 e tam pierdy jest na cgk, 50 dych bodaj, zreszta juz o tym pisalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Bylem w Discotechu jakies poltora tygodnia temu i Andrzej powiedzial, ze bedzie za 2 tygodnie, czyli moze do piatku juz cos sie pojawi :) Lepsze wyniki i brak przwodzenia pradu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xoom Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 czy jest lepsza do ASIII bo nie jesttem w temacie past.Tak. Nie mam czasu szukać testu ale była aż o 2 stopnie lepsza. I lepiej nie przewodzi prądu. AS3 tez nie przewodzi pradu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Moze i nieprzewodzi produ ale zawarte w niej srebro moze spowodowac jakis przeskok iskry czy cos, a ceramika ogolnie jest dielektrykiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daleth Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 czy jest lepsza do ASIII bo nie jesttem w temacie past.Tak. Nie mam czasu szukać testu ale była aż o 2 stopnie lepsza. I lepiej nie przewodzi prądu. AS3 tez nie przewodzi pradu hehe to sobie posmaruj np. karte grafiki tak od góry, powiedzmy nad GPU, to zobaczymy czy ASIII nie przewodzi pradu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 tylko zasadniczo po co ja stosowac ? Czasem popadamy w przesade :)) ASIII w zupelnosci zaspokaja wszystkie potrzeby jesli chodzi o pasty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 na ktoryms z polskich serwisow jest link do testu ceramique i cena jaka jest podana to 4.95$ za strzykawke w porownaniu do 6$ za ASIII. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 W koncu srebrna bizuteria jest tansza od ceramicznych kaffelkow - wiec teoretycznie wersja Ceramique powinna byc tansza. Ale kto wie, czy to nie bedzie na zasadzie lepszy to drozszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 w USA ceramique jest tansza o dolara wiec sadze, ze i u nas bedzie tansza niz ASIII. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 "]tylko zasadniczo po co ja stosowac ? Czasem popadamy w przesade :)) ASIII w zupelnosci zaspokaja wszystkie potrzeby jesli chodzi o pastyI tu bym sie kłucił bo jeśli odprowadzamy ciepło z Thoroundbreda to mamy koło 1cm 2 a jeśli różnica na takiej powierzchni jest aż 2 stopnie to ja sie na to pisze. Niedługo skończe WC to wtedy kupie najlepszą dostępną paste. Póki co jade na tej dodawanej do Titanów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 W Disco pasta bedzie za tydzien (juz jest wyslana). Cena podobna do wersji Alumina!!!!!!!!!!!!!!! Tansza od AS3!!! :) Co do testow to zobaczymy. Jakos nie wydaje mi sie, zeby arctic puscil paste lepsza od flagowego srebra po nizszej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Jakos nie wydaje mi sie, zeby arctic puscil paste lepsza od flagowego srebra po nizszej cenie. Niby czemu? Jak koszt jest mniejszy to dzięki temu może zdobyć nowych klientów, którzy dotąd kupowali tańsze pasty, bo różnica była za duża, a teraz zdobędą się na odrobinę luksusu ;) To biznes - to co tańsze, nie musi być gorsze (vide np. athlon vs. pIV) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 W Disco pasta bedzie za tydzien (juz jest wyslana). Cena podobna do wersji Alumina!!!!!!!!!!!!!!! Tansza od AS3!!! :) Co do testow to zobaczymy. Jakos nie wydaje mi sie, zeby arctic puscil paste lepsza od flagowego srebra po nizszej cenie. tu bym polemizował, bo ASIII była tańsza od ASII. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Tu jest "test" tej pasty... Wg mnie cos slabo przeprowadzony, bo wyniki zaskakujaco dobre... ale moze mi sie tylko wydaje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 podobno jest taka dobra, wiec test moze mowic prawde, ale prawde dopiero powiedza "nasze" testy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Jakos nie wydaje mi sie, zeby arctic puscil paste lepsza od flagowego srebra po nizszej cenie. Niby czemu? Jak koszt jest mniejszy to dzięki temu może zdobyć nowych klientów, którzy dotąd kupowali tańsze pasty, bo różnica była za duża, a teraz zdobędą się na odrobinę luksusu ;) To biznes - to co tańsze, nie musi być gorsze (vide np. athlon vs. pIV) A prostej przyczyny - taka firma ma prawdopodobnie pelno zapasow AS3. Jesli sie okaze, ze ludzie przestana ja kupowac na rzecz Ceramique to cena tej drugiej bedzie poczatkowo wyzsza, zeby pchnac w obrot cale zapasy. Potem sytuacja sie unormalizuje. Czekam na "normalne" testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 A prostej przyczyny - taka firma ma prawdopodobnie pelno zapasow AS3. Jak ma spory zapas, to badziewna firma - zamraża sobie kapitał. Dobra firma ma minimalne zapasy. Ale jeżeli nawet, to tak naprawdę to ma wybór sprzedać ceramiqa, albo nie sprzedać nic i zostać z zapasami na magazynie, zamrożonym kapitałem i tracąc do konkurencji. Ale to już zupełny OT ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 A prostej przyczyny - taka firma ma prawdopodobnie pelno zapasow AS3. Jak ma spory zapas, to badziewna firma - zamraża sobie kapitał. Dobra firma ma minimalne zapasy. Ale jeżeli nawet, to tak naprawdę to ma wybór sprzedać ceramiqa, albo nie sprzedać nic i zostać z zapasami na magazynie, zamrożonym kapitałem i tracąc do konkurencji. Ale to już zupełny OT ;) Skoro juz zaczynamy wchodzic na teorie finansow i rachunkowosci to bardzo prosze. Zapewnie chodzi Ci o CCN, czyli aktywa obrotowe netto. Czy to jest zle czy dobre to juz roznie z tym bywa. Wszystko zalezy od taktytki firmy. Generalnie sa 3 koncepcje: umiarkowana, ktora zaklada zamrazanie stalego kapitalu wlasnie w postaci CCN, umiarkowana i dynamiczna, ktora utrzymuje ten wskaznik na jak najmniejszym poziomie. :arrow: Utrzymywanie wysokiego CCN ma wady w postaci zmniejszenia kapitalu na dzialalnosc inwestycyjna i finansowa, ale z drugiej strony moze w pewnym stopniu zmniejszac podstawe odpodatkowania. Dodatkowo pelni ona role ochrony przed fluktuacjami gospodarczymi. :idea: Np.: firma Arctic przed wojna w Iraku przewidziala, ze cena srebra (jak i innych metali szlachetnych) pojdzie mocno w gore i postanowila wytworzyc dodatkowe produkty, zeby pozniej sprzedawac je w pozniejszym okresie w celu zachowania stalej ceny. Nie glupie. :arrow: Z drugiej strony male CCN uwalnia dodatkowy kapital, ale wymaga ogromnych wyslikow na rzecz koordynacji dostaw i zaplat zarowno z dostawcami jak i odbiorcami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky1000 Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 troche co innego mialem na mysli zakladajac tego posta no ale coz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 troche co innego mialem na mysli zakladajac tego posta no ale coz :D To juz jedna z przypadlosci naszego forum :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 troche co innego mialem na mysli zakladajac tego posta no ale coz :D To juz jedna z przypadlosci naszego forum :lol: postojebstwo i out topicarstwo :lol: Nie udalo mi sie znalezc jeszcze "normalnego" topicu na temat i bez powturzonych 3 razy tych samych rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 No to dlatego napisalem gdzie bedzie, kiedy i orientacyjna cene. Cala reszta to tylko sprostowanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 czy ktoś już wie gdzie w Polsce można to kupić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 czy ktoś już wie gdzie w Polsce można to kupić?? Wysłany: 27 Maj, 2003 9:05 -------------------------------------------------------------------------------- e tam pierdy jest na cgk, 50 dych bodaj, zreszta juz o tym pisalem Czasem warto przeczytac wszystkie posty w topicu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 czy ktoś już wie gdzie w Polsce można to kupić?? PRZEICEZ NAPISALEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...