dioda Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Witam serdecznie Mam różne opinie o kupowaniu płyty głównej ze wsparciem USB 3.0, chciałbym się dowiedzieć jakie jest wasze zdanie czy warto parę groszy dołożyć i kupić taki ficzer, jeżeli sprzęt jest na dłuższy czas (sprzęt dla dzieciaka co miał komunię ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Według mnie warto, zajrzyj do przyklejonych zestawów, są tam płyty główne z USB 3.0 ;). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 A według mnie nie koniecznie. Za taką samą gotówkę można kupić zewnętrzny kontroler usb 3.0. Chodz z drugiej strony są płyty, co jakoś znacznie nie wymagają dopłaty, a też są całkiem dobre. Ale jeśli miałbym teraz do tego dopłacać, to ni cholery. Chodzi mi chociażby o Asusa 890gtd... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Jak widac po moim podpisie imho nie ;) Do malej ilosci danych pendrive z usb 2.0 styknie do duzej i tak na razie kieszen z esata+dysk wychodzi ekonomiczniej. Ale w sumie to i tak kwestia ile trzeba doplacic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczala Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Jeśli składasz nowy komputer ew laptopa to oczywiście warto zaopatrzyć się w USB 3.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Myślę że jeżeli nie musiałbyś dopłacać nie wiadomo ile to oczywiście warto, ale z drugiej strony ile jest sprzętu na USB3 w ludzkiej cenie? 0 byłoby pewnie jedną z najczęstszych odpowiedzi. To się oczywiście zmieni, ale jak już się zmieni to będzie można dokupić kontroler za 10zł. Do ok 30zł jeszcze bym dopłacił, powyżej imho nie warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 warto. penków przybywa, dysków przybywa. za to z sata III wpieranym przez chip marvela raczej nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Bez dużej dopłaty można się skusić - ale do czasu jak standard się upowszechni trochę wody w Wiśle upłynie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...