Skocz do zawartości
audiosystem

Monitor do 2 tyś zł co kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Sprawa wygląda następująco posiadam obecnie Samsung 226bw planuje jego wymianę.Zastosowanie gry,filmy,net itp.

Do wydania ok 2000 zł.W tej cenie skłaniam się jednak do 27" większy komfort niż przeskok z 22 na 24".

Do dyspozycji są również monitory na matrycy IPS np:Hp lub Dell U2410 tyle że one są już w przekątnej 24" więc czy gra będzie tu warta świeczki dla 2" ,jeśli możemy mieć w tej cenie bądź niższej 27" monitor.

Odpowiednik dell na IPS o przekątnej 27" model Dell U2711 to wydatek 2800 zł więc różnica w cenie jest kolosalna.

Proszę o ciekawą dyskusję monitory to:

Samsunga P2770HD

LG M2794DP

LG M2762D-PC

Benq M2700HD

Dell U2711

Dell U2410

LG W2486L-PF

HP ZR24w

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu sprawa się komplikuje stawiałbym na jakość,jako że jestem przyzwyczajony do TN nie mam porównania z IPS i pochodnych.

Chciałbym jednak uniknąć 24" i od razu przeskoczyć na matrycę 27".Napisałem do użytkownika który zmienił monitor 226bw na nowego HP ZR24 w odpowiedzi

uzyskałem informacje że zmiana na + jeśli chodzi o możliwość ustawienia ale w różnicy wielkości i jakości obrazu dużej poprawy nie zauważył.

Dlatego jeśli możecie napisać jaki monitor z Tn 27" do 2000 zł zaproponuje najlepszą jakość obrazu,brak input lag,komfort pracy. Z Dell skłaniałbym się ku Dell U2711 jednak cena trochę odstrasza gdyż różnica jest prawie 1000 zł pomiędzy Tn.

Edytowane przez audiosystem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto dopłacić uwierz mi, znacznie poprawia się komfort pracy. Jak już przesiądziesz się na coś lepszego niż TN to nie wrócisz, nawet większa ilość cali nie rekompensuje zalety lepszej matrycy. To oczywiście moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem do mojego 19 calowego LCD (Acer AL1923) dokupić drugi 24 calowy (Dell 2410), ale te pieniądze przeznaczyłem na 40 calowy HDTV. Nie ma absolutnie słów, ktore opisałyby wrażenia z oglądania filmów i grania na nim w gry.

Do pracy i internetu uzywam 19 calówki a do gier przełączam sie na 40 calową bestię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem do mojego 19 calowego LCD (Acer AL1923) dokupić drugi 24 calowy (Dell 2410), ale te pieniądze przeznaczyłem na 40 calowy HDTV. Nie ma absolutnie słów, ktore opisałyby wrażenia z oglądania filmów i grania na nim w gry.

Do pracy i internetu uzywam 19 calówki a do gier przełączam sie na 40 calową bestię.

I to jest najlepsze rozwiązanie, sam mam podobnie. Bravia 46" do filmów. Grać ostatnio nie mam czasu, ale jakieś strzelanki były - masakra, zwłaszcza jak siupniesz jakieś 2m od ekranu. Do netu 24" i 23".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi