dr_Misiek Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Nadszedł ten czas kiedy pasowało zrobić reinstalke systemu i tu zostałem bardzo niemile zaskoczony :blink: Najpierw chciałem postawić WIN XP Pro (oryginalnie jest Win XP Media Center Edition 2005, sprawdziłem na innym komputerze klucz z naklejki pasuje do mojej płyty XP PRO) ale ku mojemu zdziwieniu w momencie wyboru partycji na której ma być instalowany system wyskakuje błąd, że w systemie nie ma dysku twardego :huh: Nic postanowiłem pójść dalej i wrzucić Win7 i tu.... nie mogę uwierzyć q**wa to samo :mur: W akcie desperacji wyjąłem HDD podłączyłem do stacjonarnego kompa postawiłem system (na chipsecie z tej samej firmy) przepiąłem dyski ale system się restartuje podczas botowania. Jakieś pomysły jak wrzucić system?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Tyle lat na forum i taka wpadka. Wstyd! Nie nauczyłeś się jeszcze czytać przyklejonych tematów? ;] Brak Dysku Lub Bsod (niebieski Ekran) Przy Instalacji Windows - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Już kiedyś próbowałem nLite i nie zadziałało :-( Spróbuje i tym razem zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Jak nie działało, to pewnie wybrałeś złe sterowniki. Inna sprawa, że sprawdziłbym taśmę, zasilanie oraz ustawienia bios, bo XP swoją drogą, ale W7 powinien widzieć dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 W jakim trybie masz dyski? Moze ladujesz sterowniki ale nie raidowe ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Są dwa dyski widziane jako każdy osobny. Próbowałem już wyjąć jeden z nich i instalować tylko na jednym dysku. Dyski są dobrze podpięte bo widać je w biosie jak jeden wyjmę to w biosie zmienia się na jeden. Wiem że Vista i W7 powinny bez problemu działać ale niestety nie działają :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Jak są ustawione w biosie? AHCI czy IDE (czy jakoś tak), przy AHCI podczas instalacji bez sterów instalator nie zobaczy dysku a rozwiązaniem jest zmiana na IDE :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 (edytowane) Sytuacja opanowana Poszukując informacji znalazłem na forum elektrody bardzo ciekawy pak driverów zamieszczony przez jednego z uczestników który to po zintegrowaniu z moją instalką WIN (poprzez nLite) bez problemu postawił system :-) Link do tych driverów Znalezienie sterowników nie należało też do najłatwiejszych, gdyż laptop nie figuruje na polskiej i europejskiej stronie TOSHIBY, za to można go znaleźć na stronie US. Poniżej link to sterowników, wystarczy wybrać używany system opereacyjny i gotowe :-) http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/tais/support/jsp/modelContent.jsp?ct=SB&os=&category=&moid=1209148&rpn=PQG30U&modelFilter=G35-AV600&selCategory=3&selFamily=804517 Mam nadzieje że komuś się to przyda B-) Edytowane 10 Czerwca 2010 przez dr_Misiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...