KAMILcom Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 (edytowane) Witam mam problem z kanałami HD na wyżej wymienionej karcie satelitarnej - technotrend s2-3200 komputer to c2d e6300@ 2.6ghz 4gb ramu karta graficzna 8800gts 320mb. pół roku temu kanały HD normalnie działały, ale z nieokreślonego powodu po prostu przestały. w zależności od kodeków obraz jest zniekształcony lub występują inne problemy - na jednych jest ok, ale wyświetla 1 klatkę na 10s na innych działa płynnie, ale jest rozmazany, a jeszcze innych działą również płynnie ale połowa ekranu ma zielone ciapki. tak jest od pół roku zwykłe kanały działają cały czas normalnie. myślałem że to wina systemu więc teraz zmobilizowałem sie bo chciałem obejrzeć finały NBA w lepszej jakości i przeszedłem na windows7 (miałem viste). i jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłem że na nowym systemie dzieje sie dokładnie to samo co poprzednio. na obu systemach używałem różnych programów - dvbviewer i progdvb na obu to samo już sam nie wiem czego to wina w tej chwili stawiam na kodeki, ale sprawdzałem już większość - coreavc, ffdshow, cyberlink10 i jeszcze inne dodaje obrazek dla uwidocznienia problemu. Edytowane 8 Czerwca 2010 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...