romek Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Pięknie za oknem, słoneczko grzeje a ni z tego ni z owego moja drukarka przestaje drukować poprawnie tekst na czarno. Odpalamy czyszczenie, nic, czyszczenie dokładne, nic. Czas na czyszczenie wodne (ciepła woda zalana tylko do wysokości dysz, bez moczenia styków) by odblokować dysze głowicy. Wszystko pięknie, załadowane nowe tusze kolor i czarny. Kolejny wydruk i 3 składowe bez problemu a czarny zero, już w ogóle go nie ma. Po kolejnych dwóch wydrukach Monitor Stanu podaje: Błąd 5200. W specyfikacji daje nam to: 5200 Head temperature error H/W fail Replace printer. Kupowanie nowej głowicy mija się z sensem z powodu wysokiej ceny. Jakieś pomysły jak uruchomić ponownie drukarkę by usunąć błąd i naprawić druk w kolorze czarnym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Słabo to widze... przegrzana głowica. Bo tusz nie doszedł ( lub zapchało sie totalnie) Miałem I450 i tez walczyłem z czarnym .... w koncu odpusciłem sobie ... raz drukowało raz nie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 No właśnie podobna sprawa. Raz drukuje, raz się przegrzewa. Stosowałem już wiele sposobów ale głowica jednak wygrywa w starciu. Kupowanie nowej to jakiś hardcore. Kupiłem drugą drukarkę bo muszę jednak mieć możliwość druku. Canona jednak chciałbym uruchomić, plus dla tej drukarki był - koszt tuszu oraz jakość wydruku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...