Skawua Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Witam W ostatnich dniach podczas grania dwukrotnie wyłączał mi się laptop (przegrzanie) do tego dochodzi fakt że wysoka temperatura cały czas się utrzymuje (nawet przełączenie się w tryb zrównoważonego poboru energii niewiele pomógł) więc zacząłem rozglądać się za podstawką chłodzącą.Znalazłem ich całe mnóstwo,mam kilka typów jednak potrzebuje kogoś kto tak jak posiada toshibe z serii A350,korzysta z podstawki i będzie w stanie doradzić mi co kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Kupilem Zalmana ZM-NC2000 i polecam. Duza, wygodna i regulowana. Jezeli laptop Ci sie wylacza z przegrzania to masz powazny problem. Odkurzales ostatnio otwory wentylacyjne szczegolnie te od spodu? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skawua Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Hmm...nie nie odkurzałem go nigdy ale spróbuje i zobaczę co to da,może zakup podstawki nie będzie taki niezbędny choć zalman którego polecasz zbiera bardzo dobre opinie więc może się skuszę,dzięki za radę :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Mialem w domu od znajomego laptop z PentiumM ktory po prostu sie wylaczal. Zalozylem na odkurzacz ssawke szczelinowa i wyssalem najpierw z miedzianej kratki i wentylatora na wylocie, pozniej z otworow na spodzie laptopa. Przedmuchalem sila pluc i jeszcze raz odkurzylem. Problem zniknal. Fakt jest ze przy obciazeniu latwo dochodzil do ponad 70 stopni. Do tego zastosowalem undervolting procesora i juz 70 stopni sie nie pojawilo. W swoim laptopie tez stosuje undervolting Core2Duo. Podkladke wzialem ze wzgledu na grzanie sie dysku twardego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skawua Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Odkurzyłem wlot i wylot na wiatraku,sporo się tego nazbierało :oops: i teraz mogę dalej katować GRID-a,żadnych wielkich temperatur,nic się nie wyłącza,wszystko w normie. Jeszcze raz dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...