Amoros Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia Witam Kiedy pasta była zmieniana? Chłodzenie dobrze przylega do procesora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz5326 Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia Tak chłodzenie jest dobrze dociśnięte pasta była wymieniana 2 dni temu a od tamtego czasu nie ściągałem chłodzenia. Może miałeś/aś z tym kiedyś styczność?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 1 godzinę temu, Tobiasz5326 napisał(a): Idk w biosie albo w ekranie z błędami po jakiś 5-10minutach osiąga tyle Pytałem, czy kiedy chwycisz palcami chłodzenie (kiedy CPU ma te 90-100 stopni), to parzy Cię ono, czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 25 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia Witam filozofii tutaj nie ma , albo chłodzenie jest źle zamontowane , albo trzeba wymienić pastę pod IHS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz5326 Opublikowano 25 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia Tak jak dotykam radiatora to można się lekko poparzyć bo po jakiś 5-10minutach jest tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalataa Opublikowano 25 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia Wntylator pracuje? Moze sterowanie obrotami sie popsulo? Zobacz czy w BIOS mozesz sterowac predkoscia obrotow wrzuc na max/100% i obserwuj czy sie zmienia. Moze cos fizycznie blokuje wentylator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merqus4 Opublikowano 25 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia Jeżeli masz możliwość to wrzuć tam jakiś inny cpu i sprawdź czy to ta konkretna sztuka nie ma problemu. 2 gen grosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildpig Opublikowano 25 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 17 godzin temu, Mr.T... napisał(a): albo trzeba wymienić pastę pod IHS. Sandy bridge ma lutowany IHS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 25 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia Kiedyś rozebrałem owiany legendą E8400 tyż był lutowany ale niestety ta masa tez ulega z czasem degradacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 6 godzin temu, Mr.T... napisał(a): Kiedyś rozebrałem owiany legendą E8400 tyż był lutowany ale niestety ta masa tez ulega z czasem degradacji. Mi przez 11 lat użytkowania SandyBridge i5 2400 nic się nie zdegradowało. Wujek od 2012 roku korzysta z i5 2400 i nadal zero degradacji. No ale CPU niepodkręcane/niegotowane, pod porządnym chłodzeniem, także kto wie ile dekad jeszcze wytrzyma 😊 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian03 Opublikowano 26 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia Sam miałem procesor z sandy bridge 2600 od 2013 roku ciągle na tym samym chłodzeniu i kilkukrotnie była wymieniana pasta na coraz lepszą to po kilkunastu latach też zaczął bardziej grzać niż na początku. Prędzej płyta główna nie nadawała się do użytku (losowo odłączało urządzenia, internet, czasami nawet były problemy z wykrywaniem RAMów) niż sam procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackWhite46 Opublikowano 26 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia Myśle że wentylacja powinna być już zmieniona, szczególnie z tej od Della 😛 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 26 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia i5 2400 to i na box chłodzeniu ma niskie temperatury , także obstawiałbym nie umiejętne dokręcenie tego zestawu chłodzącego , ale autor wątku zamilkł , a wystarczyło by demontaż chłodzenia i organoleptycznie sprawdzić jak i czy radiator dociska pastę do IHS procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...