rafa Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Właśnie ja sie cały czas zastanawiam nad sensem kupowania 2600k skoro większość testów pokazuje , że miedzy nim a 2500k jakoś specjalnie dużej różnicy nie ma i średnio uzasadnia to wszystko cene wyższą o 350zł... Wszystko zależy do czego potrzebujesz procesora. Jak do gier to oczywiste że 2500 jest w sam raz. Jednak sa zastosowania gdzie dodatkowy cache i 8 wątków przyda się i to bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) Intel Sandy Bridge Core i5 2400, 2500K, and Core i7 2600K multiplier wall ? No to przedstawia cała historie OC na SB w całkowcie innym świetle niz dotychczasowe recenzje :blink: Poczekajmy na więcej recenzji.Ciekaw jestem jakie chipy pojawia sie jako pierwsze w sklepach. Jedyne co mnie zastanawia w tym teście to czy próbowali z wyższym napięciem przy podkrecaniu 2500K.No ale skoro wall to pewnie próbowali:( Edit: Przeglądałem hwbot'a i tam wszystkie wyniki powyzej 5Ghz i nieco ponizej to D02 wiec chyba nie ma sie czym przejmowac Edytowane 5 Stycznia 2011 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) Kwestia procka a oni juz ich troche 'przewalili' ;) Edytowane 5 Stycznia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 No to przedstawia cała historie OC na SB w całkowcie innym świetle niz dotychczasowe recenzje :blink: Poczekajmy na więcej recenzji.Ciekaw jestem jakie chipy pojawia sie jako pierwsze w sklepach. Jedyne co mnie zastanawia w tym teście to czy próbowali z wyższym napięciem przy podkrecaniu 2500K.No ale skoro wall to pewnie próbowali:( i5-2300 i5-2400 i5-2500 i5-2500K i7-2600 i7-2600K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Ktoś już widział proce normalnie w ofercie sklepu ? esc pusto, gral pusto, morele pusto, allegro nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Ktoś już widział proce normalnie w ofercie sklepu ? esc pusto, gral pusto, morele pusto, allegro nic. Poczekaj do 09.01.2011 - wtedy zejdzie NDA i pojawi sie wszedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Myslalem , ze dzisiaj ma zejsc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 NDA ,ma jakieś rozwinięcie ? bo w temacie nie jestem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Non disclosure agreement Umowa poufności – Wikipedia, wolna encyklopedia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Poczekaj do 09.01.2011 - wtedy zejdzie NDA i pojawi sie wszedzie. No w niedziele to będzie handel jak nie wiem co :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) W hurtowniach nie ma wiec w sklepach tez nie... Czekam az sie pojawi 2600K to lykne z mobaskiem a i5 750 z GD65 komus sprzedam w uczciwej cenie Edytowane 5 Stycznia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) na overclockers.co.uk wlasnie pojawily sie procki i plyty :) cena za maximusa IV troche zaporowa, za to procek "tani" zastanawiam sie wlasnie czy nie zassac 2600k + P8P67 :> Edytowane 5 Stycznia 2011 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 w pcprojekt za maximus IV chca 980 zl co mysle jest niezla propozycja :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 w pcprojekt za maximus IV chca 980 zl co mysle jest niezla propozycja :wink: troszke tanio... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Asrock P67 Extreme6 za 215Ł. Drogo... Zatem czekam na Extreme4 niecierpliwie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 nowość, trochę poczekamy i będzie taniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Asrock P67 Extreme6 za 215Ł. Drogo... Zatem czekam na Extreme4 niecierpliwie. Chyba troche taniej ;) KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 W pc projekt cena Maximusa pokazowa, jak będzie dostępny to już wróci do odpowiedniej wartości ale chciałbym się mylić. Myślę o 2600K/2500K i jakimś fajnym mobasie + 2x4GB Tu TEST Maximusa IV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Z cenami pojechali ostro, przynajmniej u mnie £399 za Maximusa to delikatnie mowiac przegiecie. Za 2600 chca £259 - ciekawe ile za "K" beda krzyczec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) Banzai nie warto sie pchac w drogie 'stworzone do OC' mobasy pod ten socket Chyba, ze lubisz takie zabawki... ;) Dla mnie najlepszym wyborem raczej bedzie ASUS P8P67 PRO/EVO ponizej 600PLN W Deluxe moim zdaniem nie ma co sie pchac Jak by Gigus UD4/UD5 mial 2xGBLAN to bym wzial bez zastanowienia Dopiero UD7 ma ale niewart jest swojej ceny... Edytowane 5 Stycznia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 UD7 zdecydowanie odpada ze względu na cenę, może coś z Intela albo właśnie Pro/Evo. Coś czuję, że dopiero Evga Class zaskoczy nas ceną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 ja mam msi i jestem zadowolony ,jak tylko procki sie pojawią ,biore 2500k ,chyba że będzie cena taka dobra jak w pcp to 2600k tutaj mały teścik 3 mobasów z średniej półki: Intel P67 3-Way Motherboard Roundup - Page 1 - Introduction Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) UD7 zdecydowanie odpada ze względu na cenę, może coś z Intela albo właśnie Pro/Evo. Coś czuję, że dopiero Evga Class zaskoczy nas ceną. Pro/Evo wydaja sie byc rozsadnym wyborem. Deluxe i Maximus maja mocniejsza sekcje (Pro/Evo maja taka sama) ale po co to komu przy takich procusiach? :) @kuziu MSI GD65 (1156) przypadla mi do gustu lecz czas na zmiany, wiec MSI juz nie chce u siebie na co dzien widziec ;) Pod Gulfa to wiadomo co jest ...;) Edytowane 5 Stycznia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 ja mam msi i jestem zadowolony ,jak tylko procki sie pojawią ,biore 2500k ,chyba że będzie cena taka dobra jak w pcp to 2600k tutaj mały teścik 3 mobasów z średniej półki: Intel P67 3-Way Motherboard Roundup - Page 1 - Introduction Czasem zastanawiam sie czy testy plyt glownych robia idioci. I tak jesli plyty sa na tym samym chipsecie to roznica w wydajnosci moze sie brac tylko z zawyzania bazowej czestotliwosci przez ktoras z nich, ale zeby zmierzyc pobory pradu to juz nie laska. Musze sie zastanowic czy chce sli jak chce to pewnie sie skusze na MSI z promocja, jak nie to biore Asrocka Pro3 za <400 zeta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) Co do roznic w wydajnosci to timingi tez sa zaostrzane na defaulcie Tego Asrocka za 314PLN mozna dostac ;) Edytowane 5 Stycznia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 ja mam msi i jestem zadowolony ,jak tylko procki sie pojawią ,biore 2500k ,chyba że będzie cena taka dobra jak w pcp to 2600k tutaj mały teścik 3 mobasów z średniej półki: Intel P67 3-Way Motherboard Roundup - Page 1 - Introduction Ja Gigabyte nie kupię ... przez ostatnie kilka lat korzystałem z ich płyt i widzę że nadal nie dociera do nich konieczność implementacji manualnej regulacji prędkości wentylatorów z poziomu BIOS - są po prostu niereformowalni. Pozostaje ASUS i nadzieja że owa opcja będzie w tych P67 (myślę o wersji standardowej płyty tego producenta). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 msi bardzo spoko płytka ,mam pierwszy raz płytę tego producenta ,przed tem latały tylko DFI ,ale na ten chipset już ich zabrakło ,a szkoda ;) lubię kolorowe mobasy ,więc msi w grudniu już nabyłem ,nowe asusy z serii p8p67 mają marny design ,ale mocne sekcje zasilania robią swoje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Co do roznic w wydajnosci to timingi tez sa zaostrzane na defaulcie Tego Asrocka za 314PLN mozna dostac ;) To cena dla ludu czy dla ludu z dojciem do hurtowni? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Ja mysle nad Asusem P8P67 EVO lub PRO. Max Deluxe dla 2600K. To dobry wybór? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 nie bierz mobo za 900zł ,bo procek za ponad 1100zł może się okazać taka sztuką że 4.6ghz z trudem utarga :D ,chyba że bierzesz selekty z ddr2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...