KUBA TM Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 To cena dla ludu czy dla ludu z dojciem do hurtowni? :) Dla ludu ze znajomosciami ;) @Lysyn Odpusc sobie Deluxe... Po co Ci az taka plyta? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) Panowie, sprawy przyspieszyly w moim przypadku, juz dzisiaj upycham q6600 i chce zlozyc zamowienie na 2600k + P8P67 Pro tylko mam problem z pamieciami. Czy w tym nowym systemie podkrecania, ktorego moja glowa jeszcze nie objela, bo wszystko tak szybko poszlo ;) beda znaczenie mialy pamieci tak jak w poprzednich generacjach prockow? Jest sens pakowac sie w Dual 2000MHz czy 1600MHz spokojnie da rade? Edytowane 5 Stycznia 2011 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 1600 dadza rade ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Maximus ma chyba 8 faz na procek a UD7 24? Poczekam na jakieś zestawienie kilku płyt głównych bo i tak jeżeli operujemy w zasadzie tylko mnożnikiem (K) to tu nie powinno być ogromnych różnic między płytą za 600zł czy 1200zł. Zastanawiam się nad pamięciami czy nie ściągnąć z USA, taki zestaw 2x4gb można w fajnej cenie wyrwać. Co z płytami od DFI na 1155? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 DFI już nie ma LANParty od Roku się nie odzywają ,a w czerwcu ogłosili to co mieli ogłosić ,lecz aktualizują biosy ,z DFI zostało tylko ACP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) A ja tak patrząc po BIOSach widzę, że nadal tylko Gigabyte (obok DFI - ale o tych płytach można zapomnieć, może jeszcze eVGA i Foxconn coś pokaże) oferuje zmianę zmianę Vcore przez podniesienie VID. W takim razie podziękuję za MSI, Ausowi. Przez 90% procek pracuje w idle więc nie mam zamiaru męczyć go cały czas podniesionym napięciem. Edytowane 5 Stycznia 2011 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) @Banzai Jak juz porownywac fazy to w danej marce czyli fazy na Asusie X vs. fazy na Asusie Y, bo faza fazie nierowna o czym juz nie raz przekonalismy i takich tryliord faz z MSI nie rowna sie np. biliordowi Asusa (to tylko przyklad) Co do mobasow to moim zdaniem UD4 bedzie najlepszym kupnem obok Pro/Evo, chyba ze ktos chce miec smakolyki jak 3-SLI, 2xGBLAN, milion portow SATA itp... ;) Edytowane 5 Stycznia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgadza się, GB zawsze przodował w ilości faz, czasy X38 i X48. W DDR2 Evo póki co najtaniej bo 730zł i jak na razie bym się ku niej skłaniał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 UD4 + dobry proc KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) zastanawiam sie wlasnie czy nie zassac 2600k + P8P67 :> jak widzę wiele nas łączy :lol2: A ja tak patrząc po BIOSach widzę, że nadal tylko Gigabyte (obok DFI - ale o tych płytach można zapomnieć, może jeszcze eVGA i Foxconn coś pokaże) oferuje zmianę zmianę Vcore przez podniesienie VID. W takim razie podziękuję za MSI, Ausowi. Przez 90% procek pracuje w idle więc nie mam zamiaru męczyć go cały czas podniesionym napięciem. offset to nawet mój asrock ma :lol2: Edytowane 5 Stycznia 2011 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Może nieuważnie patrzę, ale wczoraj przeglądałem manual od P67 Professional i zauważyłem tylko opcję Additional Turbo Voltage - nie wiem czy działa ona tak jak mi potrzeba. Do Asusa manuali nie ma dostępnych, ale na skrinach z BIOSu Maximusa nic nie zauważyłem. Za to dziś szukałem trochę o P8P67 Dlx i jest CPU Offset, więc może nie będzie tak źle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 jak widzę wiele nas łączy :lol2: no moj zestaw juz poszedl do zyda wiec juz sie nie zastanawiam tylko czekam, az procki i plyty wejda na stan i cos zassam B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 bede orginalny i dalej obstaje przy mobo od intela :D i zgadza sie, nie oplaca sie placic za mobasa w tym wypadku wiecej niz 700 zeta :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) A ja tak patrząc po BIOSach widzę, że nadal tylko Gigabyte (obok DFI - ale o tych płytach można zapomnieć, może jeszcze eVGA i Foxconn coś pokaże) oferuje zmianę zmianę Vcore przez podniesienie VID. W takim razie podziękuję za MSI, Ausowi. Przez 90% procek pracuje w idle więc nie mam zamiaru męczyć go cały czas podniesionym napięciem. Bardzo fajna sprawa. Gdybym w tej chwili kupował płytę to musiałaby mieć tą opcję. Giga-byty mają zarówno te na 1156/1155 jak i 1366. Za to topowy produkt ASUSA - R3E - TEGO NIE MA! :angry: Edytowane 5 Stycznia 2011 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) HA może AMD nas zaskoczy i wyda szybsze i tańsze procki od SB ;) Ciekawej by było chociaż..., a tak stagnacja. I fun by się pojawił z ludzi kupujących teraz SB ;). wyngiel? ASRock P67 Transformer: P67 Gets LGA 1156 Compatibility : Bringing LGA 1156 Up To Speed Edytowane 5 Stycznia 2011 przez nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 czemu piszecie że w idle procesor działa z ustawionym ręcznie vcore? ,miałem dfi ut x58 i procesor w idle automatycznie zaniżał taktowania do 1600mhz i vcore pod miernikiem 0.97v ,a vcore ustawiałem ręcznie ,to dlaczego piszecie że w P67 będzie ,procesor na niskich taktowaniach (idle) z takim samym napięciem jak ustawione w bios? jak na x58 było ,to w p67 tym bardziej ,mam msi i lookne czy to samo będzie po 9 stycznia zamówię proca i się pobawię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Dobrze rozumiem? Tylko plyty gigabyte pozwalaja na obnizenie napiecia procesora kiedy nie jest obciazony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 czemu piszecie że w idle procesor działa z ustawionym ręcznie vcore? ,miałem dfi ut x58 i procesor w idle automatycznie zaniżał taktowania do 1600mhz i vcore pod miernikiem 0.97v ,a vcore ustawiałem ręcznie ,to dlaczego piszecie że w P67 będzie ,procesor na niskich taktowaniach (idle) z takim samym napięciem jak ustawione w bios? jak na x58 było ,to w p67 tym bardziej ,mam msi i lookne czy to samo będzie po 9 stycznia zamówię proca i się pobawię To zależy od płyty głównej i jej biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 lookalem sobie i o taki komunikat Na prośbę firmy INTEL procesory z serii I7/I5 2XXX zostały usunięte z oferty do dnia 09.01.2011. W razie pytań proszę o kontakt na adres mailowy jarek@ddr2.pl heh na zachodzie ludzie juz sobie kupuja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 heh na zachodzie ludzie juz sobie kupuja Mi sie zdaje że jest to samo co u nas czyli dopiero 9 stycznia będzie do kupienia wszędzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 ~~~~~IMPORTANT ANNOUNCEMENT - Regarding Intel Sandybridge CPU/Motherboards (1000's IN STOCK)!!~~~~~ - Overclockers UK Forums yeah! :) Zacieram raczki i 9go o godzinie 0:01 skladam zamowienie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 ceny sb w pcprojekt.pl wydają się bardzo realne. tutaj wszystko sie wyjaśnia , aktualny kurs dolara ( 1 dolar amerykański = 2,94100347 złotego polskiego ) Micro Center | 2nd Generation Intel Core Processors Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) heh na zachodzie ludzie juz sobie kupuja Rowniez zostaly wycofane - ciekawe co bylo powodem. A jeszcze dzisiaj mozna bylo je kupic, szczescie mial ten co zdazyl :P Edytowane 5 Stycznia 2011 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) 11 Intel P67 moederborden review | Hardware.Info Nederland W jezyku pomaranczowych Edytowane 5 Stycznia 2011 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Maximus ma chyba 8 faz na procek a UD7 24?.. Asusy mają teraz cyfrowe sekcje zasilania. U gigabyte dalej analogowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 ASUS Sabertooth P67 TUF review Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) Rowniez zostaly wycofane - ciekawe co bylo powodem. A jeszcze dzisiaj mozna bylo je kupic, szczescie mial ten co zdazyl :P Jak to co, Intel sie wku*** i sklepy, ktore chca z nim dobrze zyc wycofaly produkty ze swojej oferty :) Najlepsze jest to, ze na overclockers mialem caly zestaw w koszyku i trzymala mnie tylko sprzedaz obecnej platformy, a jak ja sprzedalem to wyczyscili oferte :/ a juz bym sie bawil w piaskownicy w piatek ehhh :cry: ASUS Sabertooth P67 TUF review Dzieki, lektura obowiazkowa ! :) ---- No i plytka zapowiada sie dobrze, jezeli rzeczywiscie cena zamknie sie w 175e to trzeba sie nad nia zastanowic :) Edytowane 5 Stycznia 2011 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 ceny sb w pcprojekt.pl wydają się bardzo realne. tutaj wszystko sie wyjaśnia , aktualny kurs dolara ( 1 dolar amerykański = 2,94100347 złotego polskiego ) Micro Center | 2nd Generation Intel Core Processors BEFORE $80 INSTANT IN-STORE ONLY SAVINGS Available 01-09-11 / LIMIT ONE ONLY / 200196 O co w tym chodzi bo nie kumam :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) $329.99 BEFORE $80 INSTANT IN-STORE ONLY SAVINGS To znaczy że cena za proca jest 330dolarów przed rabatem limit 1 proc na osobę Edytowane 5 Stycznia 2011 przez Turrican Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 ceny w preorder są niskie ,jak tylko się pojawią chyba będą wyższe niż teraz :/ ,gadałem z kolesiem ze sklepu pcprojekt.pl i powiedział że ceny będą takie cały czas ,chyba że się zmieni cena kursu dolara :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...