Maxforce Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 $329.99 BEFORE $80 INSTANT IN-STORE ONLY SAVINGS To znaczy że cena za proca jest 330dolarów przed rabatem limit 1 proc na osobę to znaczy że jak bedziesz w sklepie to za procki płacisz tak w necie cena bez rabatu i zawsze mieli ja wyzsza, dobrze ze sklep nie daleko bo w necie najtaniej sie kupi 320$ za K Core i5 2400 $149.99 Core i5 2500K $179.99 Core i7 2600 $249.99 Core i7 2600k $279.99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 W hurtowniach nie ma wiec w sklepach tez nie. Moglbym cie zadziwic :) lookalem sobie i o taki komunikat Na prośbę firmy INTEL procesory z serii I7/I5 2XXX zostały usunięte z oferty do dnia 09.01.2011. W razie pytań proszę o kontakt na adres mailowy jarek@ddr2.pl heh na zachodzie ludzie juz sobie kupuja Niestety tak jest trzeba trzymac sie zasad... kto sie nie trzyma ryzykuje sporo. ceny w preorder są niskie ,jak tylko się pojawią chyba będą wyższe niż teraz :/ ,gadałem z kolesiem ze sklepu pcprojekt.pl i powiedział że ceny będą takie cały czas ,chyba że się zmieni cena kursu dolara :) Prawda! to znaczy że jak bedziesz w sklepie to za procki płacisz tak w necie cena bez rabatu i zawsze mieli ja wyzsza, dobrze ze sklep nie daleko bo w necie najtaniej sie kupi 320$ za K Core i5 2400 $149.99 Core i5 2500K $179.99 Core i7 2600 $249.99 Core i7 2600k $279.99 Takich cen bym sie nie spodziewał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Asusy mają teraz cyfrowe sekcje zasilania. U gigabyte dalej analogowa. :blink: no co ty giguś ma teraz rebrandowanego dr mosa jak u msi B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 a ile jest prawdy w malej ilosci procesorow w hurtowniach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 :blink: no co ty giguś ma teraz rebrandowanego dr mosa jak u msi B-) A jak widac na holenderskim tescie i tak najlepsze zuzycie energii maja MSI i Asrock :) A trzy tryliardy cyfrowych faz asusa w tyle :) (chociaz tutaj nie licze maximusa bo nf200 sporo zjada). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Szkoda, że w tym teście nie porównali OC to byśmy wiedzieli ile znaczy płyta. Asrock P67 Extreme4 wypadł dobrze. Jedynie kodek dźwięku ssie rurę, ale mi to nie przeszkadza bo mam Xonara. Edytowane 6 Stycznia 2011 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 to znaczy że jak bedziesz w sklepie to za procki płacisz tak w necie cena bez rabatu i zawsze mieli ja wyzsza, dobrze ze sklep nie daleko bo w necie najtaniej sie kupi 320$ za K Core i5 2400 $149.99 Core i5 2500K $179.99 Core i7 2600 $249.99 Core i7 2600k $279.99 Tzn ze jak sie wybiore do sklepu stacjonarnego to bede mial upust 80 dolców??? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 A jak widac na holenderskim tescie i tak najlepsze zuzycie energii maja MSI i Asrock :) A trzy tryliardy cyfrowych faz asusa w tyle :) (chociaz tutaj nie licze maximusa bo nf200 sporo zjada). z testów wynika, że im więcej faz tym pobór pradu większy. Jednak lepiej stacić parę wat kosztem stabilności napięc niż na odwrót ;) Jednak 24 fazy w d7 to już moim zdaniem lekko na pokaz jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Pytanie jak duze dropy beda na SB. Taki i7 9x0 sam wcinal po oc 150W i mobas musial mu je dac , a SB wezmie te kilkadziesiat wat mniej. IMHO wymagania co do sekcji zasilania sa sporo mniejsze i to co bylo kiedys standardem do oc 24/7 teraz bedzie sporym overkillem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) przepraszam ze nie na temat ale widzę ze koledzy sa na bieżąco w temacie nowych podstawek to może sie orientujecie kiedy można sie spodziewać następcy 1366 - (1356/2011 sam juz nie wiem ) a nowe potworki Intela muszę przyznać bardzo udane Edytowane 6 Stycznia 2011 przez andrzejs82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Reszta roku wyglada tak: luty - nizsze modele sandy kwiecien - bulldozer Q4- nastepca 1366 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Temat jest o sandy także pytanie jest uzasadnione. Czy ten następca to zgodnie z tą rozpiską? Jest w niej mowa o SB w wersji 6/8 core z 3 channel. Pytanie tylko ile mogą sobie zaśpiewać za te procki... ponad 2000pln za najtańszą "szóstkę"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 W ESC się pojawiły nowe SB - LINK. Core i5 2500K za 799 zł, Core i7 2600K nie ma na razie w ofercie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Pytanie jak duze dropy beda na SB. Taki i7 9x0 sam wcinal po oc 150W i mobas musial mu je dac , a SB wezmie te kilkadziesiat wat mniej. IMHO wymagania co do sekcji zasilania sa sporo mniejsze i to co bylo kiedys standardem do oc 24/7 teraz bedzie sporym overkillem. Też tak myślę, mniej wat mniej amper i pewnie na tańszych płytach vdroop będzie niski. Ktoś wspominał o Asus Evo, też mi bardzo pasi jak na razie. Ale na resztę testów w tym porównania w OC płyt i ramu przyjdzie poczekać jeszcze zanim serwisy będą miały już sklepowe proce. @wampir, jak AMD dalej będzie w ciemnej [gluteus maximus] z wydajnością to 6 rdzeniówki dalej będą w kosmicznych cenach. Edytowane 6 Stycznia 2011 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Sandy vs Gulf zegar w zegar i jajko w jajko. MSI P67A GD65 + 2600K full test and comparision with X58/I7 - XtremeSystems Forums Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Czyli nawet z mniejszą ilością cache jest lepiej niż na Westmere, który też był ciut szybszy od Nehalem. GPU Score w Vantage też wskazuje na to iż zintegrowany kontroler PCI-E coś też daje. SB na 1356 to na prawdę mogą być miażdżące proce, ale to od razu można się spodziewać, że słono sobie za nie policzą, szczególnie jeśli będzie tylko 6 i 8 rdzeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) W ESC się pojawiły nowe SB - LINK. Core i5 2500K za 799 zł, Core i7 2600K nie ma na razie w ofercie. Staram sie zachować spokój ale nie moge jak widze co sie dzieje po tych sklepach :mur: :Jedni wywalili cene 940zł,inni umozliwili zamowienia a nastepnie ją zablokowali tłumaczac sie nda i prosbami intela o ich sprzedaz dopiero 9.01,po czym znowu pojawiaja sie opcja zamowienia i to po dosc przyjemnej cenie...i to w sklepie, ktory nie uchodzi za najtanszy.Nie wiem czy zamawiać po tej cenie czy czekac do połowy stycznia ,bo moze sie okazac , ze w tych tańszych sklepach beda do kupienia po 650zł :blink: Edytowane 6 Stycznia 2011 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Ja sie tam wstrzymuje do poniedzialku/wtorku... moze przeplace, ale bede wiedzial w co sie pakuje. Do tej pory powinna sie juz wyjasnic sprawa z wallem i tym, ktora plyte brac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Małe pytanie, czy jest sens kupowania wersji 2500K i płyty na chipsecie H67? Czy też na H67 nic nie będę mógł zmienić, więc nie ma sensu dopłacać do wersji K? Bo jak na razie to chyba tak wychodzi z info ogólnie dost. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 a wiadomo coś na temat następcy 1366 jakieś szczegóły które podgrzeją atmosferę oczekiwania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Wszystko było już omawiane o 1356. Szczegóły możesz znaleźć choćby tutaj - Sandy Bridge (microarchitecture) - Wikipedia, the free encyclopedia A na H67 nie można podkręcać proca, tylko grafikę. Na Z68 będzie można robić wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 złożyłem zamówienie na 2500k w esc.pl ,zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Małe pytanie, czy jest sens kupowania wersji 2500K i płyty na chipsecie H67? Czy też na H67 nic nie będę mógł zmienić, więc nie ma sensu dopłacać do wersji K? Bo jak na razie to chyba tak wychodzi z info ogólnie dost. przeczytaj recenzje ;) Gi3r3k ladnie to wyjasnil btw moglby ktos skleic te tematy albo jeden zamknac bo sie burdel robi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Staram sie zachować spokój ale nie moge jak widze co sie dzieje po tych sklepach :mur: :Jedni wywalili cene 940zł,inni umozliwili zamowienia a nastepnie ją zablokowali tłumaczac sie nda i prosbami intela o ich sprzedaz dopiero 9.01,po czym znowu pojawiaja sie opcja zamowienia i to po dosc przyjemnej cenie...i to w sklepie, ktory nie uchodzi za najtanszy.Nie wiem czy zamawiać po tej cenie czy czekac do połowy stycznia ,bo moze sie okazac , ze w tych tańszych sklepach beda do kupienia po 650zł :blink: Warto poczekać do poniedziałku. Ja sie tam wstrzymuje do poniedzialku/wtorku... moze przeplace, ale bede wiedzial w co sie pakuje. Do tej pory powinna sie juz wyjasnic sprawa z wallem i tym, ktora plyte brac ;) Dobra decyzja :) złożyłem zamówienie na 2500k w esc.pl ,zobaczymy co z tego wyjdzie Poczekasz do poniedzialku i sie dowiesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Moglbym cie zadziwic :) A czym tu zadziwiac? W mojej nie ma... ;) W ktorej hurtowni w PL byly dostepne w momencie kiedy napisalem tamtego posta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Warto poczekać do poniedziałku. Dobra decyzja :) Poczekasz do poniedzialku i sie dowiesz :) Za kazdym razem jak odpisuje Sector, to mam wrazenie ze wie cos czego my nie wiemy apropo cen i dostępności tego proca :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Bo juz raczej bankowo Sandy bedzie ogolnodostepne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Przecież już jakiś czas temy było wiadomo że SB będzie do kupienia fzycznie od 9 więc nie wiem skąd w ogóle to poruszenie tutaj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Przecież już jakiś czas temy było wiadomo że SB będzie do kupienia fzycznie od 9 więc nie wiem skąd w ogóle to poruszenie tutaj... Heh...bo nie chodzi o to kiedy bedzie fizycznie dostepny ale o cene zamówienia.Moze okazac sie, ze cena pre-order bedzie nizsza niz w momencie fizycznej jak to oktresiles dostepnosci-stad to poruszenie.Moment zamówienia to moment zawarcia umowy i cena jest wiążąca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 A na H67 nie można podkręcać proca, tylko grafikę. Na Z68 będzie można robić wszystko. I dlatego narazie zostaję na lga1156, bo jakoś niema fajnej płyty mATX żeby można było krecić, a jak się pokaże to cena nie jest taka fajna... (a na H55 można robić z procem co się chce <_< ) P.S. Kiedy będzie Z68? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...