Michaelius Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Hmm a co sadzicie o i5 2400 ? Mnoznik o 4 w gore, szyna na 103,104 i mamy bazowe 3600+ turbo czyli te 3,8 powinien chodzic moze nawet z jakims undervoltingiem. Pytanie czy wieksza czestotliwosc bedzie odczuwalna w graniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Bo juz raczej bankowo Sandy bedzie ogolnodostepne... CPU Sandy Bridge trudne do kupienia... wiem, wiem - fudzilla, ale jak widac niektorzy maja inne zdanie na ten temat :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Plyt jest duzo tylko procow nie ma w PL Inaczej... Sa ale nie ogolnodostepne ;) Edytowane 6 Stycznia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Sector co ty taki tajemniczy? Podeslalbys lepiej proca jakiego z plyta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Na techreporcie pojawił się ciekawy test 4 mobasów na P67: Sandy Bridge motherboards from Asus, Gigabyte, Intel, and MSI - The Tech Report - Page 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Na techreporcie pojawił się ciekawy test 4 mobasów na P67: Sandy Bridge motherboards from Asus, Gigabyte, Intel, and MSI - The Tech Report - Page 1 czyli jednak asus, msi straszny badziew kiepsko proca prowadzi a i wyposażenie cienkie (zresztą po przejściach z p35 neo2 fir mam dość msi ich psujących się płyt i kiepskiego serwisu), czekam na konkretne testy asrocka, biostara (w nim pokładam najwieksze nadzieje) i foxconna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Hmm a co sadzicie o i5 2400 ? Mnoznik o 4 w gore, szyna na 103,104 i mamy bazowe 3600+ turbo czyli te 3,8 powinien chodzic moze nawet z jakims undervoltingiem. Pytanie czy wieksza czestotliwosc bedzie odczuwalna w graniu. Tylko że 2500K, przynajmniej według ESC, kosztuje 100 zł drożej... Jak ktoś ma małe ambicje OC lub wręcz zadłuża się, dopłacając do LGA1155, to czemu nie. Core i5 2400@3,7-3,8GHz + Turbo będzie te 5% wydajniejszy niż wyżyłowany Core i5 750@4GHz, a i mocy dwa razy mniej będzie pobierał, czyli wystarczy jakiś Fortron 400W GHN do niego (no chyba, że planujemy mieć GTXa 480/580). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 msi prowadzi źle proca? ,nie wiem skąd masz to info ,na każdej recenzji tego mabasa ,nie odstaje od gigabyte czy asusa Intel P67 3-Way Motherboard Roundup - Page 11 - Overclocking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 czyli jednak asus, msi straszny badziew kiepsko proca prowadzi a i wyposażenie cienkie (zresztą po przejściach z p35 neo2 fir mam dość msi ich psujących się płyt i kiepskiego serwisu), czekam na konkretne testy asrocka, biostara (w nim pokładam najwieksze nadzieje) i foxconna Zgadzam się, że jak na razie asus wypada najlepiej. Pozostaje czekać na testy płyt innych producentów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Szkoda, ze plytki na matx beda pozbawione mozliwosci o/c proca - jak dobrze wyczytalem, sam jakis czas temu przesiadlem sie na ten standard. Btw, kucyk porzuciles konsole i wrociles do grania na pc ? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 ASRock P67 PRO3 Intel P67 - Płyty główne - ASRock P67 PRO3 Intel P67 cena od 396.94zł Asrock Pro3 lekko ponizej 400 na razie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 msi prowadzi źle proca? ,nie wiem skąd masz to info ,na każdej recenzji tego mabasa ,nie odstaje od gigabyte czy asusa Intel P67 3-Way Motherboard Roundup - Page 11 - Overclocking no i co nie widzisz tam 70mhz różnicy przy tym samym napięciu, byc może sprzedam zestaw 1366 i zapodam sobie cos takiego tylko 1 kostke 4gb ramu dokupię i 16gb na jakiś czas mi starczy, na intela i jakies procki dla ludu w 32nm dla 1366 nie ma co liczyć, zakupie procka 2500k za 800zł + mobo za 1000zł i mam wypasiony zestaw, do tego z hr-02 którego posiadam przy odpowiednim obiegu powietrza bedzie pracował pasywnie, zakupiłem również thermalright spitfire na gtx480 czekam na vrm g2 na sekcje karty i składam power&silent, ze sprzedażą procka i płytki nie bede miał jakis wielkich problemów, generalnie 1366 to była utopia, drogie i kompletnie nierozwojowe (intel zlał kompletnie użytkowników tej platformy), dla tych którzy zastanawiają się między 2500k a 2600k to raczej 2500k, hyperthreading praktycznie w większości zastosowań nic nie daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 kuziu kupił msi i teraz będzie bronił :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 kuziu kupił msi i teraz będzie bronił :lol2: Gorzej- pisze,że jest z niej bardzo zadowolony , ale przecież nie ma proca i nawet jej nie odpalił :blink: :lol2: Ja tam nic do niej nie mam, ale laminat koloru kału + 6 faz vs 12 w gb i asusie za podobną kasę. Jak dla mnie w obecnej cenie nie robi szału, bo niczym się nie wyróżnia na +. Co do o/c to tak naprawdę każda mobo na p67 jak nie będzie miała skopanego biosu zapewni podobne o/c tego samego proca. Zdecydowane więcej zależy od trafienia dobrej sztuki procka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) MSI GD65 i Gigabyte UD4 kosztują na ta chwile podobną kasę czyli jakieś 605zł. Asus P8P67 Pro już ponad 660zł. Testujemy Sandy Bridge: Część 1 - procesory i płyty główne B-) Edytowane 6 Stycznia 2011 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 panowie biostar też się nieźle prezentuje Intel New Generation Performance-i7 2600K with BIOSTAR TP67XE (5.1GHz) Test - XtremeSystems Forums tylko pewnie z dostępnościa w naszym kraju będzie problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Biostar TP67XE Ver. 5.x 1155 - Produkt - Sklep Komputerowy Bachcomp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) przeczytajcie artykuł o fazach w msi p67 ,msi nie bronię ,po prostu napisałem że trzyma poziom ,za taką cene wiadomo nie można się spodziewać "super-motherboard" w środę powinienem mieć już procka ,i zobaczymy czy jest tak źle ,zawsze mogę sprzedać i dołożyć do evga lub asus http://www.hardwaresecrets.com/article/MSI-P67A-GD65-Motherboard/1142/6 Edytowane 6 Stycznia 2011 przez kuziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) error Edytowane 6 Stycznia 2011 przez Turrican Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Biostar faktycznie znakomity. Cena jeszcze lepsza. Co zauważyłem po różnych screenach kręcenia procków to D1 wyraźnie wyprzedza D2. Jak mniemam do sklepów trafią D2 :f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 panowie biostar też się nieźle prezentuje Intel New Generation Performance-i7 2600K with BIOSTAR TP67XE (5.1GHz) Test - XtremeSystems Forums tylko pewnie z dostępnościa w naszym kraju będzie problem Proc Rev D1, czyli test nic nie mówi bo z dotychczasowego info wynika że kupimy D2 a z tym już tak ładnie nie jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Podejrzewam, że procka kupię wcześniej i na końcu płytę. Na razie sporo niewiadomych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Biostar TP67XE Ver. 5.x 1155 - Produkt - Sklep Komputerowy Bachcomp.pl Czyli jednak jest.Widział ktoś gdzies moze screeny z biosu tego biostara?Evga bedzie w ogóle dostępna w Pl?Najopytmalniej i najsolidniej to chyba jednak Asus wypada. Edytowane 6 Stycznia 2011 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Proc Rev D1, czyli test nic nie mówi bo z dotychczasowego info wynika że kupimy D2 a z tym już tak ładnie nie jest... Ale skoro płyta potrafi wytrzymać takie taktowanie przy niemałym napięciu, gdzie pobór mocy znacznie poszedł w górę to świadczy jak najlepiej o płycie. Czyli jednak jest.Widział ktoś gdzies moze screeny z biosu tego biostara? Ja widziałem. Czy wy ludzie czytacie zawsze tylko ostatni post na stronie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Przez chwilke to kazda wytrzyma. Pytanie jak mobas zniesie wysokie napiecia 24/7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Myślę, że nie na darmo wstawili 2x 8pin EPS. Ten Biostar wydaje się mieć strasznie mocną sekcję zasilania. Edytowane 6 Stycznia 2011 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 oj chyba jednak coś przytulę na 1155, łał http://en.ocworkbench.com/tech/asrock-p67-fatal1ty-motherboard-profess1onal-series-intel-p67-full-review/ sekcja zasilania dała by radę 2 procesorom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Ale skoro płyta potrafi wytrzymać takie taktowanie przy niemałym napięciu, gdzie pobór mocy znacznie poszedł w górę to świadczy jak najlepiej o płycie. Ale jak ma się twoja odpowiedź do mojego postu. Nie obchodzi mnie jak będzie się kręcić D1 na tej płycie (były juz wcześniej linki do testów na innych mb też na 5ghz) a jak będzie się na niej kręcić sklepowy egzemplarz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Myślę, że nie na darmo wstawili 2x 8pin EPS. Ten Biostar wydaje się mieć strasznie mocną sekcję zasilania. Biostar nie ma czasem analogowej? Cyfrówka zajmuje mniej miejsca a jest mocniejsza i stabilniejsza W bachkompie to ja bym nei kupował bo to chyba gorsze od ram netu ;) Co do ud4 to gdzie jest w normalnym jakimś w miarę znanym sklepie po 605zł? W normalnych sklepach ud4 i p8p67 po są w podobnej cenie- okolice 620-630zł. Asus ma sporo bajerów i bt, gb jakoś bardziej budzi zaufanei mimo braku uefi Jak dla mnie to apbo gołego p8p67 za 500zł albo jak ma być sli to ud4 ;) za te 620-630 zł Edytowane 6 Stycznia 2011 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Ale jak ma się twoja odpowiedź do mojego postu. Nie obchodzi mnie jak będzie się kręcić D1 na tej płycie (były juz wcześniej linki do testów na innych mb też na 5ghz) a jak będzie się na niej kręcić sklepowy egzemplarz. Ale tu nie chodzi o proca tylko o sekcję zasilania. Zakładając, że D2 nie zbliży się do takiego wyniku jak D1 to na pewno nie będzie pobierać z gniazda więcej papu. Napięcie przy tych 5,1Ghz zapodali na biostarze ponad 1,468V i skoro dało rady to rzecz jasna podoła w mniej wymagających warunkach. O to mi chodziło. Edytowane 6 Stycznia 2011 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...