99tomcat Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Ale tu nie chodzi o proca tylko o sekcję zasilania. Zakładając, że D2 nie zbliży się do takiego wyniku jak D1 to na pewno nie będzie pobierać z gniazda więcej papu. Napięcie przy tych 5,1Ghz zapodali na biostarze ponad 1,468V i skoro dało rady to rzecz jasna podoła w mniej wymagających warunkach. O to mi chodziło. taki test to o d potłuc. Jak nie przetestował koleś tego samego proca na innych płytach to ciężko coś powiedzieć. Może to super selekt i na gb czy asusie leci tyle samo albo nawet więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Oprócz tego ze nie ma żadnego porównania to przecież już tyle testów w necie jest, że można wywnioskować że przy wynikach oc rev D2 do wyciągniecia ostastnich soków z proca wytarczy pewnie jakiś Asrock Pro3 za 400 zł - ładowanie się z w jakiś Biostary, Asusy i GB po 600 w górę będzie mieć tylko sens przy SLI czy dużej ilości dysków/innych napędów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Sandy bridge OC Guide - XtremeSystems Forums Sporo ciekawych informacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 W obronie MSI trzeba powiedziec , ze uwzgledniajac promocje jest to najtanszy mobas ze SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 w skład promocji wchodzi tylko model gd55 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Hmm tak w sumie to moze obie wchodza? Bo na fotce promocyjnej strony jest GD65 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 to jest tylko foto. w promocje wchodzi gd55 ,wyraźnie jest napisane ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 W komputroniku pojawil sie intel BLKDP67BA - 509 zl btw jakie pamieci bierzecie? Jest teraz cos co warto kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 poczekaj na nowe g.skill ripjawsX ,bardzo duży wybór będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 btw jakie pamieci bierzecie? Jest teraz cos co warto kupic? Ja celuję w 2x4GB Kingston Value DDR3 1333 - mam nadzieję że na ASUS będzie wszystko bezproblemowo chodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) @kkNd! 3 płyty Intela były w ofercie Komputronika w okolicy świąt. Teraz chyba tylko 2 zostały. Chwilowy brak towaru Edytowane 6 Stycznia 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 poczekaj na nowe g.skill ripjawsX ,bardzo duży wybór będzie Byle ceny były niskie na te pamięci (8GB w dwóch kościach) i oby chodziły na standardowym napięciu 1,5V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 (...) Asus p8p67 jest za trochę ponad 5 stówek: ASUS P8P67 - P67, DDR3, PCI-Ex, s-1155 - P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Widzę, że im więcej ofert w sklepach się pojawia tym ceny robią się przyjemniejsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Sandy bridge OC Guide - XtremeSystems Forums Sporo ciekawych informacji. Ciekawe... VCCIO (1,05V) nie było na Intelu DP67BG, a VCCSA (0,95V) było, tam nazwane System Agent Voltage. Właśnie podniesienie tego napięcia pozwoliło mi uzyskać stabilne wyniki w LinX na obu procesorach. BTW jeden ze screenów, jakie zrobiłem (2600K 4,9GHz): Edytowane 6 Stycznia 2011 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) VCCSA - się ustawia w zależności od sztuki procesora ,VCCIO - inaczej VTT / na auto wszystko powinno śmigać ,chyba że się mocno kręci ,np: 1600mhz ~ 2133mhz czemu taka czcionka tłusta :P ? Edytowane 6 Stycznia 2011 przez kuziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) @kuziu Przecież piszę, że się z tym nie zgadzam, u mnie w praktyce to wyglądało inaczej. Pamięci były ustawione ciągle tak samo, nie zmieniałem ich. Raz pamiętam kręciłem 2600K ponownie, ustawiłem wszystko na 4,9GHz, ale zapomniałem zmienić napięcia System Agent/VCCIO/VTT i przy wejściu do systemu miałem BSoDa... Z tą czcionką to jakiś bug jest... Oho, ktoś [Rikki] chyba naprawił, już jest OK. Dorzucam jeszcze 2500K 4,8GHz: OCCT to tylko dla pokazania zegarów :wink: . Oba kręcone na 9500GT jak widać po HWMonitor, bo GTX 480 był jeszcze w drodze. Już tu gdzieś chyba pisałem, ale żałuję, że płyta miała tak zauważalny vdroop - gdyby nie to, to proce zapewne wyciągnęłyby przynajmniej te magiczne 5GHz. Edytowane 6 Stycznia 2011 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Dostępnosc warta pozałowania ale zawsze to jakies info: EVGA P67 SLI 130-SB-E675-KR HusariaPC - Sklep komputerowy - Asus, EVGA, Corsair, Enermax, Geil, G.Skill, XFX EVGA | Products | Product List Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 EVGA całkiem całkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 wyglada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Ja też czekam do poniedziałku i łykam podstawowego Asusa P8p67 i 2600K. BTW ile teraz może być warty na allegro i5 750 @4GHz z 2 letnią gwara jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Jak sprzedaż to się dowiesz. Wróżki tu nie pracują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zotac prezentuje płytę główną mini -ITX dla ... Sandy Bridge : NVISION.pl Ktoś chętny na HTPC do grania? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 zestaw z msi + 2600k na 5.1ghz ,płytka za taką cene wymiata :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Ja też czekam do poniedziałku i łykam podstawowego Asusa P8p67 i 2600K. BTW ile teraz może być warty na allegro i5 750 @4GHz z 2 letnią gwara jeszcze? Spokojnie 500+. Probowalem ostatni tydzien kupic 1156 lub 1366 w sensownej cenie , ale ceny byly z innej galaktyki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Spokojnie 500+. Probowalem ostatni tydzien kupic 1156 lub 1366 w sensownej cenie , ale ceny byly z innej galaktyki. Byłoby super :) kuziu - ale ten procesor to es i prawdopodobnie d1 więc nie masz co porównywać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 zestaw z msi + 2600k na 5.1ghz ,płytka za taką cene wymiata :D E tam smarki, to żaden dowód stabilności :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alighieri Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 (8GB w dwóch kościach) i oby chodziły na standardowym napięciu 1,5V. Zakladajac ze mowimy o 1600 RipjawsX 4GBx2 odpowiednio CL8/9 1.5V, CL7 1.6V G.SKILL-Products G.SKILL-Products G.SKILL-Products Byle ceny były niskie na te pamięci (8GB w dwóch kościach) Niestety dystrybutorem G.Skill na Polske jest Reaktor, i z autopsji/historii dostepnosc to czysta loteria, a prices unknown. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Wlasnie ogladalem na YT unboxing asusa P8P67 deluxe i to co mi sie rzucilo w oczy: Jakim cudem to może wspierac cokolwiek z 'quad' w nazwie majac 2 sloty PCIE, i brak nforce 200? oO jesli sugeruja w ten sposob uzycie swojego wynalazku 4 in 1 PCIE extra pcb to good luck zdaje sie ze dopiero P8P67 WS REVOLUTION ma nforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 zestaw z msi + 2600k na 5.1ghz ,płytka za taką cene wymiata :D Jak zobaczę,ze na tym procku inne mobasy tyle nie zrobią to ok. Na razie za co ludzie się nei zabiorą to robi ponad 5 ghz - byle dobra sztuka procka- czy to asus p8p67 pro czy msi czy gb ud4, 5 , 7, czy biostar. Nawet as-rocki za 400zł wyglądają całkiem ok. Podejrzewam,zę jak by nie zablokowali o/c w h67 to i mobo za 250 zrobiło by 5 ghz do testu ;) Jakim cudem to może wspierac cokolwiek z 'quad' w nazwie majac 2 sloty PCIE, i brak nforce 200? oO napisali o quad gpu- czyli bierzesz np 2 x radeon 5970 lub 2x gtx 295 i działa quad gpu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...