ZlyDzien Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 no tak, to by pasowalo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zakladajac ze mowimy o 1600 RipjawsX 4GBx2 odpowiednio CL8/9 1.5V, CL7 1.6V G.SKILL-Products G.SKILL-Products G.SKILL-Products Niestety dystrybutorem G.Skill na Polske jest Reaktor, i z autopsji/historii dostepnosc to czysta loteria, a prices unknown. Nie siej paniki bo jest ich więcej G.SKILL-Reseller Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Jak zobaczę,ze na tym procku inne mobasy tyle nie zrobią to ok. Na razie za co ludzie się nei zabiorą to robi ponad 5 ghz - byle dobra sztuka procka- czy to asus p8p67 pro czy msi czy gb ud4, 5 , 7, czy biostar. Nawet as-rocki za 400zł wyglądają całkiem ok. Podejrzewam,zę jak by nie zablokowali o/c w h67 to i mobo za 250 zrobiło by 5 ghz do testu ;) nie chodzi mi o to ,ktoś w tym temacie napisał że nie warto brać msi czy coś w tym stylu ,bo właśnie słabo kręci proca ,pewnie zasługa dobrego biosu i lepiej się będzie kręcić ,nie można nic zakładać z góry do póki samemu się nie przekonasz. ja miałem taką sytuacje: 2x mobo z X58 ( DFI LP UT X58 i ASUS R2G ) DFI - stabilne taktowanie i7 920 - 4450MHz przy 1.4v / a ASUS wymiękł ,nie chciało stabilnie zrobić 4400MHz ,zwiększałem napięcia CPU,VTT,IOH i nic nie pomogło ,Wielka seria ROG! hyhy jak sie wyczuje każdego mobasa to się sprawdzi max ,akurat w tym DFI jest najlepsze ,albo było* ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alighieri Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Nie siej paniki bo jest ich więcej G.SKILL-Reseller Nie bylo moja intencja sianie paniki, zakladka reseller (ktora zapewniam nie jest tajemnica dla korzystajacych ze strony G.Skill) nie oznacza, glowny dystrybutor, to raz. Dwa jezeli uzywalbys/zmienial pamieci G.Skill przez ostatnie 2 lata to wiedzialbys jak bylo z dostepnoscia/wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 nie chodzi mi o to ,ktoś w tym temacie napisał że nie warto brać msi czy coś w tym stylu ,bo właśnie słabo kręci proca ,pewnie zasługa dobrego biosu i lepiej się będzie kręcić ,nie można nic zakładać z góry do póki samemu się nie przekonasz. ja miałem taką sytuacje: 2x mobo z X58 ( DFI LP UT X58 i ASUS R2G ) DFI - stabilne taktowanie i7 920 - 4450MHz przy 1.4v / a ASUS wymiękł ,nie chciało stabilnie zrobić 4400MHz ,zwiększałem napięcia CPU,VTT,IOH i nic nie pomogło ,Wielka seria ROG! hyhy jak sie wyczuje każdego mobasa to się sprawdzi max ,akurat w tym DFI jest najlepsze ,albo było* ;) dfi na x58 to słynęły głownie z seryjnych zgonów ;) Czasem nad płytką trzeba posiedzieć i tyle. Nie znaczy to że asusy sa ok- moim zdaniem jakość spadła, polski serwis fatalny a częstość wydawania biosów woła o pomstę do nieba ;) Tak czy siak na p67 nawet ok wyglądają asusy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) kuziu - u mnie dla przykładu Gigabyte X58 UD5 lepiej kręciło procka niż DFI T3eH8 :P Edytowane 6 Stycznia 2011 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 też miałem gigabyte tyle że u4dp z x58 rev.13 i kiszka max stabilne bclk gdzieś w 213mhz ,a max zrobiło 219mhz ,na dfi i tym samym cpu 231mhz bclk zrobiłem :) dfi jest oki ,zależy dużo od procka i pamięci ,w moim przypadku g.skill pi-black i procek z D0 ,ale batch nie znany ,mimo to świetną sztukę miałem ,zobaczymy jak bedzie z i5 2500k :) oby robił ponad 5ghz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 (edytowane) Ja celuję w 2x4GB Kingston Value DDR3 1333 - mam nadzieję że na ASUS będzie wszystko bezproblemowo chodzić. tak się zastanawiam do czego w domowym zaciszu 8gb, 6Gb nie byłem wstanie zapchać a siedze dość często przy obróbce grafiki. poczekaj na nowe g.skill ripjawsX ,bardzo duży wybór będzie ja dodam od siebie tyle, starsze [ ECO] F3-12800CL7D-4GBECO (2Gx2) / F3-12800CL7Q-8GBECO (2Gx4) DDR3-1600 PC3 12800 4GB(2GB x 2) / 8GB(2GB x 4) CL 7-8-7-24-2N 1.35 Volts jak zależy na 8gb czy 4GB 2000Mhz to pikuś 4 GB - 2208Mhz - Cas. 6-10-6-28 - 1t - 1.66v: http://www.xtremeshack.com/immagine/i39455_3.jpg Edytowane 7 Stycznia 2011 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 W tej chwili mam zestawik 3x2GB Tridentów od Gskilla 1600/CL6. Co dokupić do zapełnienia wszystkich banków? Myślę nad ECO CL7 lub GoodRamach 2000/CL8 lub CL7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 (edytowane) tak się zastanawiam do czego w domowym zaciszu 8gb, 6Gb nie byłem wstanie zapchać a siedze dość często przy obróbce grafiki. Przy 6 GB przestrzeni pamięci wysypuje mi się już Crysis pod koniec gry (4GB RAM + 2 GB wirtualnej {dodatkowo karta graf. ma 1 GB pamięci}). Przy GTA4 też słyszałem że 4GB to jest mało (by gra nie korzystała z pamięci wirtualnej/rzeźbiła na twardym). Po co w domowym zaciszu 8 GB ram ? - by nie mieliło i szybciej chodziło na programach zapychających nawet ponad 6 GB RAM. ... obróbka grafiki przy niektórych grach z tego co widzę to mały pikuś :] Mam nadzieję że 8 GB RAM wystarczy na dłużej niż "chwilę" ... w końcu Crysis ma już 3 lata, a nowe produkcje będą coraz bardziej wymagające. Edytowane 7 Stycznia 2011 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 A czym tu zadziwiac? W mojej nie ma... ;) W ktorej hurtowni w PL byly dostepne w momencie kiedy napisalem tamtego posta? T... Sector co ty taki tajemniczy? Moze nie do konca tajemniczy, ale uwazam ze nie warto kupować czegokolwiek przed tym nim się fizycznie pojawi... sprawdza się zawsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 ASUS P8P67 EVO Motherboard Review płytka daje rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 (edytowane) Przy 6 GB przestrzeni pamięci wysypuje mi się już Crysis pod koniec gry (4GB RAM + 2 GB wirtualnej {dodatkowo karta graf. ma 1 GB pamięci}). Przy GTA4 też słyszałem że 4GB to jest mało (by gra nie korzystała z pamięci wirtualnej/rzeźbiła na twardym). Po co w domowym zaciszu 8 GB ram ? - by nie mieliło i szybciej chodziło na programach zapychających nawet ponad 6 GB RAM. ... obróbka grafiki przy niektórych grach z tego co widzę to mały pikuś :] Mam nadzieję że 8 GB RAM wystarczy na dłużej niż "chwilę" ... w końcu Crysis ma już 3 lata, a nowe produkcje będą coraz bardziej wymagające. co do Crysis to nie wina pamięci, no chyba że wirtuala wyłączasz co jest bezsensem GTA 4GB sopkojnie starcza Żadna gra nie zapełni 4 GB, najwiecej do civilizacja nowa wali po pamieci lekko ponad 2.4 innych gier brak. To mnie najbardziej rozbawiło by gra nie korzystała z pamięci wirtualnej/rzeźbiła na twardym to odczujesz na jakimś 10GB dysku z przed xxx wieków. Wymień mi te programy co zapchają 6GB, nawet intensywne obrabianie grafiki nie wpływa tak bardzo na szybkość jak porządne CPU. Od przybytku glowa nie boli ale nie popadajmy w paranoje. ASUS P8P67 EVO Motherboard Review płytka daje rade. tak samo jak PRO czy P8P67 w OC,roznice to PCI-e, lan ,wyposazenie.dziwne ze nie testuja z nowym biosem z internal PLL overvoltage bios 1053, gigus tez udostepnil bios ale narazie sa problemy z nim, intel tak samo udostepnil jest ok, asrock do 4 jest ok,biostar udostepnil jest ok. calosc tutaj http://hwbot.org/forum/showthread.php?t=15952 Edytowane 7 Stycznia 2011 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 (edytowane) Dlatego jak juz wspominalem wczesniej nie ma co sie pchac w plyty po 1000 PLN jesli sie z tego nie bedzie korzystac (3-sli, 500 portow sata :D, tryliord USB 3.0 etc.) 2600K i Asus Pro/Evo mnie interesuja... Edytowane 7 Stycznia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 (edytowane) też miałem gigabyte tyle że u4dp z x58 rev.13 i kiszka max stabilne bclk gdzieś w 213mhz ,a max zrobiło 219mhz ,na dfi i tym samym cpu 231mhz bclk zrobiłem :) dfi jest oki ,zależy dużo od procka i pamięci ,w moim przypadku g.skill pi-black i procek z D0 ,ale batch nie znany ,mimo to świetną sztukę miałem ,zobaczymy jak bedzie z i5 2500k :) oby robił ponad 5ghz :D starsze wersje gb potrzebowały małego hard moda i podjechania z pci-e na wysokie bclk ;) Ja tam mam asrocka i cepa co robi 205 bclk na x21 to mi nawet lepsze mobo nie pomoże ;) Edytowane 7 Stycznia 2011 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 co do Crysis to nie wina pamięci, no chyba że wirtuala wyłączasz co jest bezsensem GTA 4GB sopkojnie starcza Żadna gra nie zapełni 4 GB, najwiecej do civilizacja nowa wali po pamieci lekko ponad 2.4 innych gier brak. To mnie najbardziej rozbawiło by gra nie korzystała z pamięci wirtualnej/rzeźbiła na twardym to odczujesz na jakimś 10GB dysku z przed xxx wieków. Wymień mi te programy co zapchają 6GB, nawet intensywne obrabianie grafiki nie wpływa tak bardzo na szybkość jak porządne CPU. Od przybytku glowa nie boli ale nie popadajmy w paranoje. tak samo jak PRO czy P8P67 w OC,roznice to PCI-e, lan ,wyposazenie.dziwne ze nie testuja z nowym biosem z internal PLL overvoltage bios 1053, gigus tez udostepnil bios ale narazie sa problemy z nim, intel tak samo udostepnil jest ok, asrock do 4 jest ok,biostar udostepnil jest ok. calosc tutaj P67 'OC' Bioses (internal PLL overvoltage fix) - hwbot.org Jaki układ w Evo jest dodatkowo chlodzony a wersji zwyklej już nie ? Widać to na zdjęciach mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 W tej chwili mam zestawik 3x2GB Tridentów od Gskilla 1600/CL6. Co dokupić do zapełnienia wszystkich banków? Myślę nad ECO CL7 lub GoodRamach 2000/CL8 lub CL7. Eco po podbiciu vdimm beda latac tyle samo, co Goodram. GR maja jednak czasami problemy z mobo od Gigabyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 poczekaj na nowe g.skill ripjawsX ,bardzo duży wybór będzie A wiadomo cos kiedy sie pojawia? Bo jezeli nie bede musial czekac na procesor to chcialbym wszystko zlozyc w przyszlym tygodniu... Z alternatywnych patrzylem na a daty 1600 mhz (400 zl) albo corsairy za 450. Jest jakikolwiek sens doplacac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 Ściąga ktoś ramce z USA? bo tak patrzę, że za 200$ można kupić fajny zestaw 2x4gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 (edytowane) ADATA GAMING V2.0 8GB te leżą u mnie w szufladzie i czekają na mobasa i procka. Edytowane 7 Stycznia 2011 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturrz Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 A sa g.skill ECO 2 x 4 cl7? i ew gdzies w PL bo znalazlem tylko cl8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 (edytowane) ASUS P8P67 EVO Motherboard Review płytka daje rade. Imho nie ma sensu dopłacać to evo/pro/deluxe itd. Wszystko co potrzebne ma podstawowa p8p67, sprawdziłem u źródła czyli na stronie asusa. co do Crysis to nie wina pamięci, no chyba że wirtuala wyłączasz co jest bezsensem GTA 4GB sopkojnie starcza Żadna gra nie zapełni 4 GB, najwiecej do civilizacja nowa wali po pamieci lekko ponad 2.4 innych gier brak. Bezsensem jest trzymanie pliku strony, który w ogóle dzisiaj się nie przydaje chyba, że ktoś ma "szczęście" korzystać z programu wymagającego tego ustrojstwa. W dobie tak dużych kości RAM jest to po prostu niepotrzebne. Edytowane 7 Stycznia 2011 przez olafo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturrz Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 http://legitreviews.com/images/reviews/1500/asus_p8p67_spec.jpg Specyfikacja Asusów. Podstawowej wersji nie opłaca sie kupować. Brak SLI. Dla mnie to juz duza wada. Lepiej dołożyć do Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 Jaki układ w Evo jest dodatkowo chlodzony a wersji zwyklej już nie ? Widać to na zdjęciach mobo. ICS 9DB403DGLF, NCT6776F wogle sie nie grzejace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 A wiadomo juz cos jak nizsze temp przekladaja sie na mozliwosci oc? Bede musial tez zmienic bloczek wodny i nie wiem czy jest sens doplacac do heatkiller'a / apogee xt? Czy raczej wziac jakis tanszy bloczek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 (edytowane) A wiadomo juz cos jak nizsze temp przekladaja sie na mozliwosci oc? Bede musial tez zmienic bloczek wodny i nie wiem czy jest sens doplacac do heatkiller'a / apogee xt? Czy raczej wziac jakis tanszy bloczek? część płyt np asrock ma też rozstaw na lga i wtedy nic nie kupujesz. Inne markowe bloki mają adaptery pod s1156 a tutaj jest ten sam rozstaw Edytowane 7 Stycznia 2011 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 http://legitreviews...._p8p67_spec.jpg Specyfikacja Asusów. Podstawowej wersji nie opłaca sie kupować. Brak SLI. Dla mnie to juz duza wada. Lepiej dołożyć do Pro. Temu co ma/planuje SLI nie. Ale pozostałym czyli większości, którzy wolą mieć jedną sybką kartę opłąca się kupić podstawową wersję, która ma wszystko co trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 Ściąga ktoś ramce z USA? bo tak patrzę, że za 200$ można kupić fajny zestaw 2x4gb. Zalezy co znalazłeś bo z przesyłka wyjdzie na pewno te 650zł, a za tyle to chyba idzie w PL coś kupic.Czekam na jakies info o dosepności tych niby dedykowanych G.Skill RipjawsX bo to mogą być fajne memki. Dopiero teraz sie skapnąłem ze w esc.pl nie da sie złozyć zamówienia na 2500k po przdstawionej na stronie cenie, a ja od wczoraj rozkminiałem czy zamawiać :lol2: .Moim zdaniem nie ma niestety co liczyć na cene 800zł...minimum to pewnie 860zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 A jednak będę łykał P8P67 Dlx. Tylko pytanie, czy na Asusach się wyłączyć nF200? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 (edytowane) część płyt np asrock ma też rozstaw na lga i wtedy nic nie kupujesz. Inne markowe bloki mają adaptery pod s1156 a tutaj jest ten sam rozstaw Nie no, nie wsadze na sandy bridge starego f2s ;) zastanawiam sie jedynie czy brac lepszy bloczek, bo stosunek cena/jakosc raczej bezkonkurencyjny ma ten heatkiller. Tutaj znalazlem testy. Edytowane 7 Stycznia 2011 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...