kkNd! Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 Intel nie odpowiada za poprawne funkcjonowanie procesora w przypadku zmodyfikowania częstotliwości zegara i/lub napięcia to tak apropo otwartosci ;) wiecej w warunkach gwarancji. Ja bym sie jednak trzymal zasady "przestal dzialac" niz dalem 1.5v i przestal dzialac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 (edytowane) Możesz mi powiedzieć jak skończyły się twoje boje z oc na biosie 1.4? 4.2ghz i 1.2vcore na 1.7B4 5GHz stabilnie :) Edytowane 29 Stycznia 2012 przez kuziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 4.8 1.35V stabilne jest realne do zrobienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 4.2ghz i 1.2vcore na 1.7B4 5GHz stabilnie :) A sprawdzałeś na 1.4 mnożniki powyżej 44? Zostajesz na tym biosie czy robisz update na 1.8B5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 (edytowane) A sprawdzałeś na 1.4 mnożniki powyżej 44? Zostajesz na tym biosie czy robisz update na 1.8B5? podobno nowey 1.8B5 ,ma słaby potencjał OC .na 1.4 dawałem wszystkie powyżej x45 ,normalnie sie uruchamiały ,ale nie botowały do windy. na obecnym nie chce botować więcej niż 5.1GHZ ,czyli multipler wall tak? :D ,ale wszystko robione na niskich napięciach ,i mozliwe że to przez to ,póki co poznaje platforme całe ,mam ją dopiero niespełna kilkanaście godzin :) edit: vcore 1.4v bios .pod obciążeniem 1.46v dziwne mobo ,ustawiłem Low VDroop ,a jest jeszcze większy niż na High VDroop :D Edytowane 14 Stycznia 2011 przez kuziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 podobno nowey 1.8B5 ,ma słaby potencjał OC .na 1.4 dawałem wszystkie powyżej x45 ,normalnie sie uruchamiały ,ale nie botowały do windy. na obecnym nie chce botować więcej niż 5.1GHZ ,czyli multipler wall tak? :D ,ale wszystko robione na niskich napięciach ,i mozliwe że to przez to ,póki co poznaje platforme całe ,mam ją dopiero niespełna kilkanaście godzin :) no to to samo co u mnie na 1.4 botoować to się bootował powyżej x44 ale po logu Msi dysk już nie startuje Windowsa a nawet się nie rozkręca, właśnie 1.7b4 to jedyny bios na którym dysk wystartował i wgrał Windowsa przy x46, po updtacie na 1.8B5 powyżej 44 znów dysk się nawet nie rozkręca. Wróciłem na 1.7B4 ale wygląda że MSI coś wymodziła że tak naprawdę część biosu odpowedzialna za oc została na stałe z 1.8B5 - teraz flasciach!e po kolei od 1.3 w górę z nadzieją że dysk zacznie wgyrwać windę z multi x45 i wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 (edytowane) U mnie na GD55 takich problemow nie ma z mnoznikami na zadnym biosie. x50 bez problemu ruszylo ale za duzego papu wymaga i za wysokie tempy. Nie bede degradowal proca. Btw ktos wie co to za dodatkowe pliki pojawily sie w dzis (ponownie) wrzuconym biosie 1.7 ? Co one flasciach!ą w plycie? meup.exe me1164.bin ????? Edytowane 14 Stycznia 2011 przez neo2006a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 neo2006a ,działa tobie control center? no to to samo co u mnie na 1.4 botoować to się bootował powyżej x44 ale po logu Msi dysk już nie startuje Windowsa a nawet się nie rozkręca, właśnie 1.7b4 to jedyny bios na którym dysk wystartował i wgrał Windowsa przy x46, po updtacie na 1.8B5 powyżej 44 znów dysk się nawet nie rozkręca. Wróciłem na 1.7B4 ale wygląda że MSI coś wymodziła że tak naprawdę część biosu odpowedzialna za oc została na stałe z 1.8B5 - teraz flasciach!e po kolei od 1.3 w górę z nadzieją że dysk zacznie wgyrwać windę z multi x45 i wyżej. dokładnie taką samą sytuacje ja miałem :D biosy są nie dopracowane nie ma co msi obwiniać ,poczekamy i będzie ok ,ten 1.7b4 jest wporzo 5ghz stabilnie zrobiłem i zadowolony jestem :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 Ruszyl ale nie uzywam tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 byłbym wdzięczny jeżeli byś podesłał mi swoją instalke ,inne nie działają z CD jak i Strony MSI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 Ja mam ze strony MSI. Czysty Win7+wszystkie update. Zeby to dzialalo trzeba jeszcze te stery Intel ME interface. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 (edytowane) U mnie na GD55 takich problemow nie ma z mnoznikami na zadnym biosie. x50 bez problemu ruszylo ale za duzego papu wymaga i za wysokie tempy. Nie bede degradowal proca. Btw ktos wie co to za dodatkowe pliki pojawily sie w dzis (ponownie) wrzuconym biosie 1.7 ? Co one flasciach!ą w plycie? meup.exe me1164.bin ????? Jakiś link do tych plików plz bo na stronie MSI nie widzę nic oprócz 1.6 w dół edit - Nie no widze że MSI mocno namieszało z tym 1.8B5, właśnie wchodzę na tę stronkę z której sciągnąlem stare biosy 1.3-1.6 i się okazuje że były do GD55 która nie ma 2 portów Sata3 na kontrolerze Marvella o dziwo na każdym z tych biosów miałem opcję wyboru trybu pracy owego kontrolera a dwa dyski podłączone do niego działały poprawnie lol. Także radze nie flashować 1.8F5 bo wprowadza jakieś nieodwracalne zmiany w biosie Edytowane 14 Stycznia 2011 przez Turrican Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 dajcie jakieś rady /lub linki do plików żeby działał normalnie control center od msi ,ja sobie nie moge z tym poradzić ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 (edytowane) dajcie jakieś rady /lub linki do plików żeby działał normalnie control center od msi ,ja sobie nie moge z tym poradzić ;/ Instalujesz CC II który też jest napłycie instalacyjnej CC I oczywiscie nie działa Włączyłem w biosie opcję zmiany mnożnika w CC ale nie widzę żadnej opcji do tego w samym programie Edytowane 14 Stycznia 2011 przez Turrican Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 (edytowane) Takie info, zwiekszajac CPU PLL z 1.8 na 1.8250 bylem w stanie zbic vcore z 1.435 (BIOS) na 1.415 przy 4.8GHz (stabilne 30min OCCT) :) Edytowane 14 Stycznia 2011 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 panowie chyba troszke przesadzacie z tym napieciem na ramy, z 1366 bylo podobnie na poczatku...sam intel w instrukcji do swojego mobo p67bg podaje ze napiecie 1,65 jest ok, zaleca jedynie zeby go nie przekraczac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 Proponuje zrobić to co w dziale ATI - zamknąć temat na pare dni żeby dyskusję przenieść do właściwego. Postów dużo więc się wszyscy szybko przestawią, a ten temat ma dotyczyć przyszłych rozwiązań itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 panowie chyba troszke przesadzacie z tym napieciem na ramy, z 1366 bylo podobnie na poczatku...sam intel w instrukcji do swojego mobo p67bg podaje ze napiecie 1,65 jest ok, zaleca jedynie zeby go nie przekraczac Ja od początku (wtorek) mam ramy na 1.65 i nic się nie dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 MSI P67S-C43 voltage won't stick - [H]ard|Forum Jakby ktos mial MSI P67 C43 to musi zupdatowac bios do najnowszego 1.7 by moc zmieniac napiecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 (edytowane) MSI P67S-C43 voltage won't stick - [H]ard|Forum Jakby ktos mial MSI P67 C43 to musi zupdatowac bios do najnowszego 1.7 by moc zmieniac napiecia. Pół godziny temu wgrałem ten bios i muszę powiedzieć, że w końcu jakiś porządnie działający - jestem teraz w WinXP na 4,7ghz/1.312vcore Edytowane 14 Stycznia 2011 przez Turrican Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 A jakie Panowie jest bezpieczne napięcie na Cpu PLL?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 (edytowane) A jakie Panowie jest bezpieczne napięcie na Cpu PLL?? Było już wspominane żeby nie przekraczać 1.9 choć na przykład w biosie MSI w opisie tego napięcia pisze żeby nie przekraczać 1.98v standard to 1.8v Edytowane 14 Stycznia 2011 przez Turrican Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 A jakie jest standardowe pll? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 a chłopaki ,napięcie pod obciążeniem 1.49V (miernik V) i 1.44V w spoczynku jest bezpieczne do 24/7 ? Taktowanie 5GHz - Temperatury spoko ,i jeszcze jaki jest limit dla 2500K 'C Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 (edytowane) Speedstepning Ci dobrze dziala? U mnie w spoczynku schodzi do 1.6 ghz i chyba takie same temperatury mam niezaleznie od tego czy podkrece (~37 stopni w windowsie). Nie sadze zeby to bylo 1.44v :D A czy bezpieczne? Nie wiadomo, to jest najlepsze :D Edytowane 14 Stycznia 2011 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 A jakie jest standardowe pll? 1.8v a chłopaki ,napięcie pod obciążeniem 1.49V (miernik V) i 1.44V w spoczynku jest bezpieczne do 24/7 ? Taktowanie 5GHz - Temperatury spoko ,i jeszcze jaki jest limit dla 2500K 'C Pozdrawiam a kto to wie, czas pokaze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 userzy płyt głównych msi p67 ,jest raki problem ,nie moge zainstalować intel management engine interface ,ściągałem różne wersje i wyskakuje błąd że " twój system nie spełnia minimalnych wymagań dotyczących instalacji tego oprogramowania " help me! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 @Maxforce chlodzisz czymsz okolice procesora? ;) przy takich ustawieniach by wypadalo :D po co na 1366(WC) nie chłodziłem a tu tym bardziej nie będę bo nie ma sensu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 http://www.creative.com/soundblaster/technology/welcome.aspx pomoże ktoś mi pobrać sterowniki karty dźwiękowej ? THX TrueStudio PRO potrzebuję.Może ktoś wie skąd zassać stery ? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 (edytowane) userzy płyt głównych msi p67 ,jest raki problem ,nie moge zainstalować intel management engine interface ,ściągałem różne wersje i wyskakuje błąd że " twój system nie spełnia minimalnych wymagań dotyczących instalacji tego oprogramowania " help me! Tylko te z płyty działają. Ja osobiście jako posiadacz p67agd67 i przesiadce na 18.5b jestem najbardziej zadowolony. Powiedzcie mi proszę czy przy kręceniu wyłączacie jakieś opcje w biosie? Ja na tą chwilę nic nie zmieniając a jedynie podnoszą napięcie w Vcore, Pll, ram voltage spokojnie uzyskuję 5ghz przy ustawieniu w biosie 1,38V, Problem w tym, że po uruchomieniu np Prime95 V mi skacze do 1.46V. Powiedzcie również proszę co jest faktycznie dobre do sprawdzania stabilności procesora. Edytowane 14 Stycznia 2011 przez mateo1977 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...