B4zyl Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 I kiedys w koncu zobaczyc bsoda na pulpicie :-) stabilnosc w grach czy 3d markach to zadna stabilnosc :-) A u mnie na platformie LGA775 było właśnie na odwrót. Linxy, Prime, OCCT, Smarki, IntelBurn, wszystko potrafiło chodzić po kilka godzin, a w grach wysypywało się po kilku minutach. ;) Wczoraj złożyłem graty. W weekend zobaczę co mi się uda wycisnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 A u mnie na platformie LGA775 było właśnie na odwrót. Linxy, Prime, OCCT, Smarki, IntelBurn, wszystko potrafiło chodzić po kilka godzin, a w grach wysypywało się po kilku minutach. ;) U mnie tak samo, 3h linpaka i nic, 20min Crysis'a i zwiecha :lol: A z podkrecaniem trzeba sie wstrzymac, bo narazie na boxie sie siedzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Co nie znaczy, że winny był procesor, równie dobrze ciała mogła dać grafika/pamięć/zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Czy włączenie EPU (nawet na max save) daje cokolwiek przy napięciach ustawianych ręcznie w biosie? Nie zauważyłem żadnego negatywnego wpływu włączenia tej opcji przy 5.0GHz@1.33v i zastanawiam się czy w ogóle działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 (edytowane) A do EPU to nie trzeba dodatkowo softu używać? Bo chyba on steruje tym chipem, i można wybierać różne tryby. Poza tym to chyba w idle działa. Edytowane 21 Stycznia 2011 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 (edytowane) Bios 1253 do P8P67 i EVO XtremeSystems Forums - View Single Post - ***Official*** ASUS P67/H67 BIOS Updates Edytowane 21 Stycznia 2011 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 THNX! Dzięki Waszym spostrzeżeniom zdecydowałem się kupić płytę główną MSI P67A-GD65. Okazała się strzałem w 10-tkę - żadnych problemów z boot-owaniem, prościzna obsługi w EFI BIOSie i bezproblemowa instalacja systemu. Teraz wygrzewam BOXowego coolera w Linxie i nie flashowałem jeszcze żadnego nowego BIOSU. P.S. Płyta główna jest na oparta o podstawkę LOTES. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 dobry wybór ;d wgraj sobie bios 1.8b6 dużo poprawek jest względem tych z 2010 roku ,co do lotesa ,to chyba wszystkie płyty z czarnymi socketami to właśnie lotes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Tak na początek: http://www.fotoload.pl/index.php?id=49c5287f1d7ee69726ed431b99b0a6eb364 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sizeer Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 jak podłączę dwa monitory do karty zintegrowanej sandy bridge tzn. do hdmi i dvi to post i bios będzie widoczny na obydwu naraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Tak na początek: http://www.fotoload.pl/index.php?id=49c5287f1d7ee69726ed431b99b0a6eb364 fantastiko bombastiko :) cisnij dalej, jakbys jeszcze mial xp to byloby jeszcze fajniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Nowy bios od asusa po prostu wymiata... wczoraj probowalem tylko zmieniac czestotliwosci pamieci i nie ladowal do windowsa. Dzisiaj pamieci zostawilem w spokoju i sprobowalem z mnoznikiem. Ustawilem opcje na ktorych na 100% byl stabilny. Mnoznik 48 - nie laduje, przy 47, 45 i 42 to samo, nizej nie chcialo mi sie probowac :P A napiecie podnosilem az do 1.44... Ale co tam, podobno problemy z bootowaniem naprawili i juz nie wywala oc failed :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 (edytowane) Z okazji Dnia Babci postanowilem dac mojej babci wolne od OC na Sandy Bridge... Po chwili udalo mi sie uzyskac cos takiego: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1609705 Edytowane 21 Stycznia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 gratki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 2 cores. Na powietrzu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Bez roznicy ile. Rekordy sa na 4 ;) Megahalems chlodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Kto jeszcze posiada MSI P67A-GD65 ? priv please Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 tymi screenami juz sie namowilem ;) taki best price jesli chodzi o mobasy to jest aszrok4 czy celowac po asusach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Co wolisz... Ja chyba wroce do starego Biosu od Asusa bo ten nowy nie jest lepszy do OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 jaka jest w miarę bezpieczna temperatura, której nie powinienem przekraczać na BOXowym chłodzeniu podczas O/C ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Do odcięcia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 (edytowane) Co wolisz... po kolorze pudełka wybiorę, dzieki ;) tak powaznie, pytam o suport biosowy, jakośc sekcji itd Do odcięcia :D dokladnie, od lat procesory same dbaja o swoje bezpieczeństwo, jak im za cieplo, odcinaja zaplon:) Edytowane 21 Stycznia 2011 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 P8P67 / PRO / EVO maja ta sama sekcje... - DIGI 12 + 2 Sekcja prawie nic nie daje na Sandy... Rekord jest na PRO... Polecam PRO bo sam mam B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 spodziewałem się rekordu na Deluxe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 A ja od czwartu walczę ze swoim zestawem i jednak zamówienie 3 x 2Gb było chybionym pomysłem. Niby płyta obsługuje taki zestaw, ale trochę pochodzi, kolejne odpalenie i widzi z powrotem 4Gb. Dziś natomiast złapałęm BS i musiałem wyjąć jedną kostkę i wszystko działa ok. No nic, dokupię kolejną 2 i na tym się skończy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Po zaktualizowaniu wersji biosu do 1253 spadlo OC Musze wrocic do 1053 z tym, ze jak skoro wyskakuje komunikat i nie mozna cofnac sie w wersji? Przez EZFLASH jak i BUPDATER to nie dziala, chyba, ze ktos ma cudowna komende do BUPDATER'A ktora pozwoli wgrac starszy bios na nowszy Moze ktos ma sposob jak to zrobic? B-) Na 1053 cep latal tak: Na nowszym biosie po paru minutach jest BSOD Jak ktos potrafi wgrac starsza wersje to stawiam browara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 KUBA TM: taki sam problem ja mam ,na 1.8b5 procek latał przy 1.55v 5.1ghz ,a na 1.8b6 już tak nie jest :/ jedynie bclk się poprawiło do 106mhz pod windą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyyy Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Powiedzcie jakie macie chłodzenia i czy zasłaniają wam sloty pamięci... Jestem na etapie składania platformy pod SB i nie wiem jakie wydajne chłodzenie nabyć by mieć wolne wszystkie sloty. Druga sprawa, czy do obróbki foto/wideo potrzebna mi szybka pamięć czy 1333Mhz wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Do odcięcia :D Mi się E5200 zdegradował, ale to może od blisko 1,5V :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 (edytowane) Jak ktos potrafi wgrac starsza wersje to stawiam browara kiedyś z biosem sie robiło myk z reanimacja z płyty CD, z tymi nowosciami dla klikaczy to moze byc problem przesledz XS, pewnie cos wymodzili Edytowane 21 Stycznia 2011 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...