Sahem Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 (edytowane) Skanowałem dzisiaj komputer a-squared, który wykrył mi coś takiego: Trojan-Downloader.Win32.Agent.dryb!A2. Usunąłbym to, gdyby nie fakt, że siedzi w C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\DXStress.exe. No i nie jestem pewien, czy usunięcie tegoż pliku byłoby bezpieczne. Przeskanowałem jeszcze dany folder Avastem i Narzędziem Microsoft Windows do usuwania złośliwego oprogramowania. Żaden z tych dwóch trojana nie znalazł... Czy ten plik jest wirusem, czy też a-squared wariuje? Na razie plik wysłałem do kwarantanny. Log z OTL: Wklejka #348529 | Wklej.org Prosiłbym o jakieś w miarę zrozumiałe wytłumaczenie, bo jestem w tych sprawach tępy, jak nienaostrzona siekiera... Edytowane 10 Czerwca 2010 przez Sahem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 (edytowane) Przeskanuj jakimś dobrym antywirusem kaspersky, nod32, norton itp. Avast nie jest zbyt dobrym antywirusem, a narzędziom Microsoftu bym nie ufał... To co jest w Program files bez stresu można wywalić. Co najwyżej może przestać działać jakiś dodatkowy program od ATi, ale przeinstalowanie sterowników rozwiąże ten problem. Edytowane 10 Czerwca 2010 przez KoVol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sahem Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Żeby było śmieszniej Kaspersky nic nie znalazł... Czyli co? Usunąć tego domniemanego trojana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...