bellon Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 (edytowane) Dawno mie nie było na forum, ale ostanio wpadłem w necie na takie coś, myślę że ciekawa sprawa, co tu dużo mówić: http://www.lfp.com.pl/erga Edytowane 10 Czerwca 2010 przez bellon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Niee, raczej nie bardzo ideał. Przynajmniej nie dla każdego. Ja np bym takiego kloca do siebie nie wcisnął. Poza tym jak z ceną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Poza tym jak z ceną?Na allegro po 305zł lata. Mi się podoba. Mała, zgrabna, tania (cena na poziomie 25watowego UP 14-15), oszczędna... btw- te 3W to pewnie przy min. obrotach (?). Mała wysokość podnoszenia (btw- ile ma up14-15?)- w domkach jednorodzinnych z łazienką na piętrze pewnie się nie sprawdzi jednak w PCtowych WuCetach to nie problem. Co kto lubi- ja wybierając między laingiem DDC a Ergą wybał bym ją właśnie- żywotność zapewne znacznie wyższa niż DDC (proszę o weryfikację- nie znam się). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 w końcu ideał? TAK!Nie! rewelacji żadnej nie widzę :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellon Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Nie! rewelacji żadnej nie widzę :( same rewelacje: -mosiężny korpus -ceramiczne łożysko -wirnik praktycznie nie styka się z korpusem to wszystko sprawia że do układów wc i tak jest przeprojektowana pod względem żywotności wydajność - już dawno zostało stwierdzone, że ma to marginalne znaczenie byle woda się ruszała -gabaryty - przecież to jest serce układu i na to trzeba już na etapie projektu zaplanować miejsce, a po za tym ona jest po prostu mała, wręcz kompaktowa. - zużycie energii – no, niskie - cena – to przecież nie jest plastikowy chiński szajs z akwarystycznego … kilku inżynierów nad tym siedziało, mosiężny korpus wirnika, i tak szczęście ze jest to pompa dedykowana do innej branży, bo jak produkcja byłaby ustawiona pod jakieś tam chłodzenie wodą komputerów to nikt by w to nie zainwestował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 (edytowane) Niee, raczej nie bardzo ideał. Przynajmniej nie dla każdego. Ja np bym takiego kloca do siebie nie wcisnął. Poza tym jak z ceną? Kloca? Toż to jest wielkości mniej-więcej Lainga D5 Tu podobna Edytowane 12 Czerwca 2010 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopler Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 (edytowane) A tu jest Laing D5 w wykonaniu mosiężnym :D - Pompa Laing D5 Solar-38/700B - Sklep Internetowy - HELIOENERGIA Edytowane 13 Czerwca 2010 przez Szopler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Ta pompa wcale nie jest taka nowa, bo już jest na rynku od kilku miesięcy. Jest większa od lainga D5 i nie jest to bynajmniej różnica 1cm. A nie patrzcie na te 3W, ponieważ to jest pompa sterowana automatycznie, więc znaczy to, że raz pobiera np 2-3W, a raz 15W, zależnie od obciążenia. Można też oczywiście sterować nią manualnie. A cena na allegro jest bardzo korzystna, z racji faktu, iż cena producenta wynosi ok 500-600zł. Subvoice - nie wiem, czy zaufałbym tej firmie Hel Wita. Wydają się wręcz kopiować rozwiązania i konstrukcje od Grundfosa i LFP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 same rewelacje: -mosiężny korpus -ceramiczne łożysko -wirnik praktycznie nie styka się z korpusem to wszystko sprawia że do układów wc i tak jest przeprojektowana pod względem żywotności -gabaryty - przecież to jest serce układu i na to trzeba już na etapie projektu zaplanować miejsce, a po za tym ona jest po prostu mała, wręcz kompaktowa. - zużycie energii – no, niskie - cena – to przecież nie jest plastikowy chiński szajs z akwarystycznego … kilku inżynierów nad tym siedziało, mosiężny korpus wirnika, i tak szczęście ze jest to pompa dedykowana do innej branży, bo jak produkcja byłaby ustawiona pod jakieś tam chłodzenie wodą komputerów to nikt by w to nie zainwestował. 0 to samo możesz wkleić do każdej cwu wydajność - już dawno zostało stwierdzone, że ma to marginalne znaczenie byle woda się ruszałainteresujące ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...