Szopler Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 (edytowane) Mam zamiar kupić PHOBYę G-Changer 3x120 i interesuje mnie jedna kwestia - jaki jest rozstaw przyłączy w tej chłodnicy? Zamierzam ją połączyć równolegle z moją obecną 3x120 i nie wiem czy warto wydawać kasę na złączki - Bitspower adapter obrotowy 2x G1/4" Silver Shining (BP-RG) ... 32pln sztuka! Czy połączyć to inaczej... Z pomiarów ze zdjęcia wychodzi mi ~62mm [proszę o weryfikację], a moja obecna ma coś około 56-58. Edytowane 10 Czerwca 2010 przez Szopler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 łączone chlodnice to bardzo kiepski pomysł - jedna chłodnica ogrzewa drugą przerabiałem to z 2x 3x120 BWA i było tak samo jak z pojedyńczą chłodnica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 (edytowane) plastekk a może po prostu u Ciebie pierwsze płyn płynął do "dolnej" chłodnicy a potem do górnej, co by w jakimś stopniu tłumaczyło te same temperatury bo powietrze z pierwszej ogrzewało drugą chłodnicę, poza tym przy dwóch chłodnicach można znacznie dłużej utrzymać tą samą temperaturę pod obciążeniem. Szopler jaką masz obecnie chłodnicę ?, rozumiem, że chciałbyś też aby otwory montażowe dla wentylatorków pokrywały się z tymi w obecnej ? Edytowane 11 Czerwca 2010 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zmierzyłem u siebie i jest to właśnie mniej więcej 62mm tak jak pisałeś (mierzone od środka złączki do środka złączki). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 największym problemem przy składaniu chłodnic w kanapki jest to że wielu użytkowników nie robi naprawdę równoległego połączenia tylko szeregowe. wtedy owszem wychodzi lipa. aby zrozumieć o co chodzi, najlepiej spojrzeć na chłodnice stack od swiftecha. jednak i tak nie liczyłbym na 100% skalowanie tylko z drugiej można będzie uzyskać jakieś 50% w porównaniu do tego gdyby każda chłodnica zasysała świeże chłodne powietrze osobno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopler Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Nie wiem dokładnie co to - Chłodnica 3x120mm (1020744078) - Aukcje internetowe Allegro jest ;). Ale jeżeli PHOBYa ma 62 mm to muszę znaleźć inny sposób połączenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Znakiem szczególnym chłodnicy z linka są charakterystyczne zaokrąglenia końców blaszek shrouda- gdzieś już to widziałem- nie pamiętam gdzie, szukać mie sie nie kce, ale podążaj tym tropem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopler Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 PHOBY'a jest moja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...