radiusbo Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Witam, Planuje zmiane coolera w kompie. Zastanawiam sie nad tymi co w tytule tematu. W przypadku Thermalrightow zalozylbym wentyl 120 mm (Xthermal BTF Pro), bo czytalem ze w pasywie to za bardzo sobie nie radza. Za to z lekkim nawiewem sa swietne. Chodzi mi o polaczenie ciszy i dobrej wydajnosci. Dobrze by bylo jakby w przyszlosci wiatrak posluzyl tez do schlodzenia 4-rdzeniowca (Phenom). Jak wypada AC Freezer w porowaniu do dwoch wymienionych konkurentow, wydaje mi sie, ze Thermalrighty beda wydajniejsze (z wentylem). Obudowe mam wentylowana: z przodu Scythe S-Flex 800 rpm, z tylu Arctic Cooling 12L, karta chlodzona pasywnie. Przy okazji zapytam sie o temp chipsetu na moim mobo (Gigabyte MA-770-UD3 rev. 2.0): temp w pokoju ok. 29 st (upaly:)), temp "plyta glowna": 41 st idle (Everest). Nie za wysokie? Pytam w kontekscie wyboru coolera na proc, czy ktorys zapewni "jakis" nawiew na plyte glowna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Jak cisza i wydajność to tylko mugen 2. Wiatrak? Raczej cooler tudzież radiator z wentylem. Mugen 2 też da radę z Phenomem. Temperatury chipsetu jak dla mnie w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiusbo Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Oj tam, nie czepiajmy sie pojec:) Mugen 2 za drogi, freezera i SI-128 SE mozna miec do 130 zl, a Ultra 120A moge miec uzywke - tez za 130 zl. Kupno wentyla odpada, bo juz mam. Raczej chodzi mi o pomoc w wyborze wsrod tych 3 coolerow;) No chyba ze jest cos rownorzednego (pod wzgledem cisza i wydajnosc) do tej trojki do 130 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Thermalright TRUE Black 120+NOCTUA NF-S12 FLX BCM! (1068936575) - Aukcje internetowe Allegro Sam mam HR-01 Plus z BTF'em i trzyma 3.83GHz w ryzach przy obecnych upałach. :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Mugena 2 można mieć za 130zł używkę, przejrzyj aledrogo na pewno znajdziesz. Ultra 120A za 130zł to drogo, w tej cenie można mieć wersje extreme. TRUE nie nadaje się do wolnoobrotowych wentyli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiusbo Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 (edytowane) Scythe Mugen 2 -- OKAZJA -- (1070847582) - Aukcje internetowe Allegro Co o tym myslicie? Wysokosc Mugena 2 to 158 mm. Czy to jest wysokosc bezwzgledna (od styku z procem do wierzcholkow rurek na gorze)? Edytowane 11 Czerwca 2010 przez radiusbo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Właśnie dlatego mówiłem żebyś odwiedził aledrogo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiusbo Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Dzieki za zdjecia, sa odpowiedzia na moje pytanie (zmiesci sie w budzie) Na marginesie, domena alledrogo jest do sprzedania, czyli pewnie juz nie istnieje ta stronka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 (edytowane) Na marginesie, domena alledrogo jest do sprzedania, czyli pewnie juz nie istnieje ta stronka. :mur: Edytowane 11 Czerwca 2010 przez -=YoGi=- 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...