Sou Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Hej, Pierwszy raz problem pojawil sie po przejsciu na sterowniki 10.4. Battlefield zaczal mi wtedy ladnie loadingowac mapy ale w Sttlers 7 zniknela mi grafika 3D zamiast ktorej widzialem 3katy dlugie przecinajace ekran i zywo mrugajace; ] Olalem sprawe i pomyslalem ze gra jest zrypana ale wczoraj zainstalowalem Darkfalla Online i mam cos takiego: ImageShack Album - 2 images Moja grafa to Radeon HD 5850. System Win 7 64 bit. Ktos ma pomysl co jest nie tak? Czemu wiekszosc gier dziala normalnie a te dwie wygladaja jak na zalaczonym obrazku ? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 A na catalystach 10.5 czy wycieknietych 10.6 jest to samo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 W zasadzie to ciekawe, bo u mnie na Mobility HD5650 zrobiło się identyczne ziaziu w Tropico i Anno 1404. A sterowników nie ruszałem i co jeszcze lepsze - france jeszcze jakiś czas temu działaly prawidłowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 A jak wyglądają temperatury..? Miałem podobnie (HD4850), ale wtedy było jakieś uszkodzenie karty (objawiające się w 3D) i dopiero naprawa gwarancyjna uporała się z tym.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 W moim wypadku temperatury w normie, dzieje się tak od pierwszej sekundy gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albi_On Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 typowy przykład artefaktów spowodowany za bardzo podkręconą kartą (pamięci lub rdzeń), przegrzaniem lub uszkodzeniem skoro twierdzisz że to nie od temperatury spróbuj obniżyć takty karty do ustawień fabrycznych a jeśli i to nie pomoże to poniżej fabrycznych ps. to że w niektórych grach są arty a w innych niema może być winą zbyt wysokich ostawień w grze (np. karta obsługuje shadery 3.0 a w grze wlączono obsługe shaderów 4.1 itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sou Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Temp chyba taka moze byc? http://img689.imageshack.us/img689/4325/xxxyq.png Tak jak u kolegi powyzej. Blad mam od pierwszej sekundy gry. No i nie w kazdej grze. Dziwne by bylo zeby sie karta uszkodzila i jedne gry dzialaly a inne nie... Mam 10.5 i sterowniki i catalysta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Ale to bardzo interesująca przypadłość, bo występuje tylko w niektórych grach: Crysis - śmieci na ekranie FC2 - wszystko w normie Anno 1404 - śmieci w dx9, norma w dx10. Dirt2 - bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Normalne - jak mi 2900 pro padl to tez najpierw sie dalo grac w prawie wszystko a arty sypaly tylko w Lost Planet (myslalem na poczatku , ze czesc odpowiedzialna za dx10 siadla), a potem przenioslo sie na kolejne gry , a na koniec nawet na pulpit. Co ciekawe co iles restartow dzialalo wszystko ok przez jakis czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 (edytowane) Ale to bardzo interesująca przypadłość, bo występuje tylko w niektórych grach: Crysis - śmieci na ekranie FC2 - wszystko w normie Anno 1404 - śmieci w dx9, norma w dx10. Dirt2 - bez problemów. Crysis i Anno 1404 to bardzo wymagajace gry jesli chodzi o grafike, wiec stawialbym jak wyzej na przekrecona karte / przegrzewanie. Z Anno mialem dokladnie to samo na swoim gtx'ie (tylko nie bylo artefaktow a sterownik sie wylaczal i karta przechodzila w 2d, w DX9 hulalo bez problemu) problemem okazal sie zbyt wysoki OC (na pamieciach). Edytowane 15 Czerwca 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Crysis i Anno 1404 to bardzo wymagajace gry jesli chodzi o grafike, wiec stawialbym jak wyzej na przekrecona karte / przegrzewanie. Z Anno mialem dokladnie to samo na swoim gtx'ie (tylko nie bylo artefaktow a sterownik sie wylaczal i karta przechodzila w 2d, w DX9 hulalo bez problemu) problemem okazal sie zbyt wysoki OC (na pamieciach). Rzecz w tym, że Anno w trybie DX10 chodzi zupełnie normalnie. Przegrzewanie to też nie jest, GPU-Z pokazuje max jakieś 70-parę stopni a takty standardowe zupełnie. Może się coś uwaliło, ale jakoś tak dziwnie. Selektywnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...