sunridin Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Hej. Mam dość dobre słuchawki i szukam do nich mikrofonu przyczepianego (takie stojące odpadają). Mam jakiś tani Logitecha (był dołączony do kamerki webowej), ale jakość jego jest mierna + słabe ekranowanie kabla (czasami kabel potrafi robić za antenę i rozmówcy słyszą szum radia zamiast mnie). Więc czego oczekuję: - cena ok. 50 zł (górna nieprzekraczalna granica to 100 zł za naprawdę dobry mikrofon) - dobra jakość (używany do teamspeaka/mumble/ventrilo/skype, bez żadnego śpiewania - przynajmniej nie profesjonalnego i nie na trzeźwo ;P - ale chcę by było mnie słychać czysto bez wyraźnych zniekształceń czy szumów) - czułość raczej nie ma znaczenia, z drugiej strony nie chciałbym aby było słychać szczekające psy pod sąsiednim blokiem - dobre ekranowanie kabla - kabel przynajmniej 1.5 metra - używany tylko w pomieszczeniach Z tego co widzę popularny jest Zalman ZM-MIC1. Są jacyś jego konkurenci warci uwagi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kern3l Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2010 Polecam ZM-MIC1 ;D I nie ma co się zastanawiać, szczerze mówiąc (; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...