Rastir Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Witajcie mam taki problem, od momentu jak mam pc mialem pewien dość duży problem. Chodzi o to że jak gra w nowsze gry to komputer się wyłacza czasem resetuje, kompletnie nie wiem jak temu zapowiedz. Kilka dodatkowych informacji, dzieje się tak wyłaczenie na WINDOWS XP na viscie i 7 działa normalnie. Nie jest to wina samej płytki z xp czy coś, gdyż sprawdzałem różne windows zwykłego xp, mediacentera nawet modyfikowane jak jg64 czy mx zawsze to samo. 2 sprawa że to jak szybko się wyłacza prawdopodobnie zależy od rozdzielki bo w 640 nigdy mi się nie wyłaczył, jak włacze rozdzielke 1280 wyłacza się pc po niecałych 30 min czasem. Jeszcze jedno wylgąda to dość dziwnie gdyż jest tak że czasem znika obraz przez 15 sec jest dzwiek i nagle dzwiek sie zatrzymuje i powtarza po kolejnych kilkudziestu sec pc się sam resetuje, inna rzecz która się dzieje to pc wyłacza się choćby mu brakło "kopa" lecz wiatraki chodzą czasem czasem nie. Musze go wtedy wyłaczyć z prądu odczekać choćby do momentu jak upłynie z niego prąd i moge właczyć na nowo.\ Asrock A780GHX OCZ2gb1066 galaxy GTS 250 512 amd x2 245 zasilacz corsair400W temp chyba nie są złe bo na 7 osiągały wyższe a problemów nie było. Czy ktoś wie może co sprawdzić albo coś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 (edytowane) Coś się przegrzewa, sprawdź w programach jakie masz temperatury, a to co nie jest monitorowane sprawdzisz tylko organoleptycznie Edytowane 12 Czerwca 2010 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 (edytowane) Jeszcze jedno wylgąda to dość dziwnie gdyż jest tak że czasem znika obraz przez 15 sec jest dzwiek i nagle dzwiek sie zatrzymuje i powtarza po kolejnych kilkudziestu sec pc się sam resetujeGrzeje się grafika. Nie koniecznie GPU, miałem tak samo przez to, że odpadł mi radiator z sekcji zasilania grafy. Daj screena z Everesta z tempami wszystkiego, a sekcję zasilania na grafie sprawdź łapą. Edytowane 12 Czerwca 2010 przez Hejger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastir Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 (edytowane) NO nie wiem czy to temp będą poniżej macie screena everasta w idlu, co do temp niewiem czy to będzie to bo na 7 pc się nie wyłaczał wyłaczył się może 3 razy w ciągu 3 miechow a na xp 3 razy w ciagu dnia. Miałem moment że na 7 grafa w idlu miała po 70 stopni. co do sekcji zasilania nie mam jak jej dotknąć bo ta grafa tak wygląda sprawdzajac od 2 strony nie jest gorące Edytowane 12 Czerwca 2010 przez Rastir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 (edytowane) Grafika najchłodniejsza nie jest, ale nie jest najgorzej (ale to 70 to już sroga przesada). Tyle że to w idle'u. Najprościej będzie zrobić tak: odpal furmarka i pokatuj trochę kompa. Jak w ciągu ~godziny się zresetuje komp, to masz winowajcę. Jak nie, to masz jednego podejrzanego mniej. Przy okazji zobaczysz jak stoją tempy w stresie. Edytowane 12 Czerwca 2010 przez Hejger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zmierz miernikiem napięcia na molexie bo wartości 5V i 12V są poza wszelkimi normami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastir Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 furmarka nie włacze nigdy bo to pali grafiki kiedys grafa miala 120 stopni na tym. przeklej.pl - gpu z sensor log .txt. Wrzucaj i ściągaj filmy, muzykę, obrazki i inne pliki z przeklej.pl tu link z gpuz podczas grania temp nie rośnie dodam 2 rzeczy, komp ma rok po tym jak mialem go tydzien odeslałem grafe na serwis otrzyłaem spowrotem bo wszystko ok. Ale wyglada na to ze to była grafa i jest grafa bo mimo że taki małe temp wywaliło mi artefakty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Normalnie grafiki mają zabezpieczenie przez spaleniem polegające na tym, że się wyłącza przy określonej temperaturze.. Mniejsza z tym. Artefakty powiadasz? Spróbuj obniżyć takty grafiki. Możesz jeszcze wsadzić inną grafę i sprawdzić jak to będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastir Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Czemu mam obniżać takty skoro nawet ich nie ruszałem :) Nawet progamow do tego na pc nie mam, temp nie przekracza a jednak coś nie tak. @.PaVLo. jak mam sprawdzić te napięcia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Takty masz obniżyć ponieważ zmniejszy to zużycie energii i tym samym wydzielane ciepło. Jeżeli jest coś nie tak z kartą, to obniżenie taktów może być wskazówką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastir Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Ale troche nie widzi mi się oslabiac tego pc mimo że jest słaby i fps w gra nie zadowalają mnie kompletnie ;x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Ale tylko do testów?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 @.PaVLo. jak mam sprawdzić te napięcia ? Czerwony to 5V, żółty to 12V, oba czarne to masa, resztę uczyli Cię na zajęciach z fizyki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...