Lisek Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Mam nadzieje że mnie nie ubijecie za tego posta :P W każdym razie mam do opchnięcia za 500zł ELSA Gladiac Ultra 64 MB. Karta jest taktowana zegarem 250 / 460 MHz (Pro: 200/400, a Ti: 250/400), więc jest to najszybsiejsza ze wszystkich GeForce2. Do tego na GPU jest zamontowany BlueORB + radiatory Tt na pamięciach, jednak odbarwione i są koloru srebrnego :). Pamięci są o czasu dostępu 4ns, więc przystosowane do pracy przy 500 MHz. U mnie chodzi ciągle na 275/500, choc moze tez 315/500, ale wzrost MHz'ów na GPU nie daje prawie żadnych efektów. Oczywiście dorzucam do tego gwarancję i w ogóle (na 6 lat chyba... :P). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 hmmmmmmm w sumie to sie opyla w koncu to ELSA i BlueORB i radiatory TT . Jakbym mial kase to bym wziol. ALe moge miec gf4mx440 za 450zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Pieniadze ach te pieniadze... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 ALe moge miec gf4mx440 za 450zl Ja bym wzial raczej ta else Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Hej lisek, ten topic (ogloszenie) bedzie caly czas na topie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Hej lisek, ten topic (ogloszenie) bedzie caly czas na topie ? Powisi sobie przez jakiś czas :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 A jaką karte sobie teraz kupisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajda Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Znajac wypowiedzi Liska bedzie to GF4 Ti4600 jakiejs dobrej marki. btw. kto ma kase niech sie nie zastanawia i bierze bo naprawde oplaca sie... mx440 sie nie umywa :) Sam bym wziol ale nie tak dawno kupilem sliczne gf2 ti vivo msi :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Znajac wypowiedzi Liska bedzie to GF4 Ti4600 jakiejs dobrej marki. btw. kto ma kase niech sie nie zastanawia i bierze bo naprawde oplaca sie... mx440 sie nie umywa :) Sam bym wziol ale nie tak dawno kupilem sliczne gf2 ti vivo msi :P Eee, jak dasz kase na Ti4600 to wezme :) Ale zanosi się na jakiś GeForce3 Ti200, ew Radeon 8500 LE, ale chyba kasy nie starczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 No propozycja niezła moze ktoś się skuśi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Ja bym brał GeForce3 Ti200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 A ja bym się nawet nie zastanawiał i brał Radeona 8500LE bo jest o wiele bardziej wydajny od Gf3 Ti200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 A ja bym się nawet nie zastanawiał i brał Radeona 8500LE bo jest o wiele bardziej wydajny od Gf3 Ti200. Ja tu sie zastanawiam jak naskrobać na Ti200, nie wspominając już o R8500 LE :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 A ja bym się nawet nie zastanawiał i brał Radeona 8500LE bo jest o wiele bardziej wydajny od Gf3 Ti200. Sorry, ale LoL... W czym jest wydajniejszy ? W 3D Marku 2001, Q3 ? Ok to już koniec listy ^_^. Ti200 na luzie podkręcisz na Ti500, ale w sumie z R8500 LE da się zrobić też "full'a" R8500. Cały problem polega na tym, że Radeon jest silny w Benchmarkach, wygląda na to jakby ATi optymalizowało sterowniki pod daną aplikację testową. W przypadku GeForce masz zawsze wysoką wydajność niezależnie od gry, czy aplikacji testowej. Sterowniki NVIDIA stoją na naprawdę najwyższym poziomie, z kartami z chipami nV nie ma żadnych kłopotów. W tej chwili na dobrą sprawę super obraz 2D dla mnie nie jest żadnym priorytetem czy dodatkowym atutem. Wcześniej kupiłem sobie R8500, ale i tak wiedziałem, że prędzej czy później zamienię ATi na GeForce'a. Szkoda, że nie posiadałem GeForce3 Ti500 i nie mam odniesienia w tej klasie kart do ATi R8500... Możecie oczywiście zaraz napisać, że ATi posiada większy zestaw funkcji 3D, ale tak naprawde jest to tylko "głupie gadanie". Pixel Shader 1.4 i TruFORM jak narazie nie zwojowały świata, Advanced Pixel Shader Test działa zarówno na GeForce3, GeForce4 jak i na R8500. Lisek nie daj się zwieść, zaufaj NVIDIA'i : ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Sorry, ale LoL... W czym jest wydajniejszy ? W 3D Marku 2001, Q3 ? Ok to już koniec listy ^_^. Ti200 na luzie podkręcisz na Ti500, ale w sumie z R8500 LE da się zrobić też "full'a" R8500. Cały problem polega na tym, że Radeon jest silny w Benchmarkach, wygląda na to jakby ATi optymalizowało sterowniki pod daną aplikację testową. W przypadku GeForce masz zawsze wysoką wydajność niezależnie od gry, czy aplikacji testowej. Sterowniki NVIDIA stoją na naprawdę najwyższym poziomie, z kartami z chipami nV nie ma żadnych kłopotów. [...] Geez, co za subiektywna opinia :) Nie ma to jak opinia redaktora NVIDIA.pl, heheheh :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Ludzie normalnie sami fanatycy na tym forum Intelowcy walcza z AMD Nvidia z ATi gdyby nas wszystkich wpuścić do jednego pokoju to by chyba do bijatyki doszlo :) :) Ja jestem zwolennikiem Nvidii bo ma o wiele lepsze wsparcie dla swoich produktów i z kartami nie ma problemów jednak w tym przedziale cenowym ja wolę Radka LE od Ti200 ale to jest moje zdanie i nie mam zamiaru walczyć z jakimiś fanatykami Nvidii bo nic nikt z tego nie będzie miał tylko bydło na forum będzie.P.S miałem przez jakiś czas Ti200 a potem Radeona LE i wiem jaka byla różnica. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 wszystko ładnie pięknie z nvidia dopuki filtrowania anizotropowego sie nie właczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Mam nadzieje że mnie nie ubijecie za tego posta :P W każdym razie mam do opchnięcia za 500zł ELSA Gladiac Ultra 64 MB. Karta jest taktowana zegarem 250 / 460 MHz (Pro: 200/400, a Ti: 250/400), więc jest to najszybsiejsza ze wszystkich GeForce2. Do tego na GPU jest zamontowany BlueORB + radiatory Tt na pamięciach, jednak odbarwione i są koloru srebrnego :). Pamięci są o czasu dostępu 4ns, więc przystosowane do pracy przy 500 MHz. U mnie chodzi ciągle na 275/500, choc moze tez 315/500, ale wzrost MHz'ów na GPU nie daje prawie żadnych efektów. Oczywiście dorzucam do tego gwarancję i w ogóle (na 6 lat chyba... :P). Jesteś dobry Lisek ! Dlaczego tego posta nie napisałeś w piątek ???!!! :evil: Qrcze, ja w sobotę qpiłem GF2Ti Ultra od Prolinka. :oops: Ehhhhhhhhhhhh zawsze wyczuję odpowiedni (inaczej) moment ! 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 ja bym wolal dla siebie Ati 8,5kLE niz Gf3ti200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Mam nadzieje że mnie nie ubijecie za tego posta :P W każdym razie mam do opchnięcia za 500zł ELSA Gladiac Ultra 64 MB. Karta jest taktowana zegarem 250 / 460 MHz (Pro: 200/400, a Ti: 250/400), więc jest to najszybsiejsza ze wszystkich GeForce2. Do tego na GPU jest zamontowany BlueORB + radiatory Tt na pamięciach, jednak odbarwione i są koloru srebrnego :). Pamięci są o czasu dostępu 4ns, więc przystosowane do pracy przy 500 MHz. U mnie chodzi ciągle na 275/500, choc moze tez 315/500, ale wzrost MHz'ów na GPU nie daje prawie żadnych efektów. Oczywiście dorzucam do tego gwarancję i w ogóle (na 6 lat chyba... :P). cos drogo... za :D 580zl :D mozna kupic GF3 Ti 200 64ddr TVOUT oto link do news`a http://www.pc.com.pl/news.asp?NewsID=10599 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 cos drogo... za :D 580zl :D mozna kupic GF3 Ti 200 64ddr TVOUT oto link do news`a http://www.pc.com.pl/news.asp?NewsID=10599 Chaintech? :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Sterowniki NVIDIA stoją na naprawdę najwyższym poziomie, z kartami z chipami nV nie ma żadnych kłopotów.Czlowieku ostrzegaj na poczatku postu zebym odglozyl precelki i picie na bok bo sie moge zadlawic albo opryskac klawiature ze smiechu ;)))) Sterowniki najwyzej jakosci buaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah Jasne jak zobacze kiedys uptime > 8 h na nvidiowskich sterach pod XFree 4.2 to porozmawiamy. (zeby nie bylo ze ja ciagle o jednym OSie: na kompie z WinXP jedyne blue-screen'y jakie widuje to nv4-costam.dll ;) Rozumiem tez ze ciagla zmiana parametrow w sterownikach (slynny nvidia refresh rate fix) tez nie jest dla Ciebie problemem Podobnie jak niepoprawne dzialanie TV/out na BT 869 w 22.40-23.11 A notoryczne zwisy z "stabilnymi" 23.11 na niektorych kompach to napewno wina tej parszywej VIA (no bo wkoncu S3 Savage uber alles) A to ze wymuslili najnowsze stery w ktorych polowa zakladek nie dzialala i sie zorientowali po 2 dniach to przeciez tylko drobny wypadek. Long live nvidia i tak Cie kochamy :P [dla wyjasnienia: nie mam zamiaru nikogo obazac, tylko pokazuje smiesznosc stwierdzenia o dopracowaniu czegokolwiek przez nvidie. Nie zwaracajcie tez uwagi na bledy jestem po szklance] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 A to ze wymuslili najnowsze stery w ktorych polowa zakladek nie dzialala i sie zorientowali po 2 dniach to przeciez tylko drobny wypadek. Long live nvidia i tak Cie kochamy :P O geez... po prostu ROTFL, ale przygadales :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Mam nadzieje że mnie nie ubijecie za tego posta :P W każdym razie mam do opchnięcia za 500zł ELSA Gladiac Ultra 64 MB. Karta jest taktowana zegarem 250 / 460 MHz (Pro: 200/400, a Ti: 250/400), więc jest to najszybsiejsza ze wszystkich GeForce2. Do tego na GPU jest zamontowany BlueORB + radiatory Tt na pamięciach, jednak odbarwione i są koloru srebrnego :). Pamięci są o czasu dostępu 4ns, więc przystosowane do pracy przy 500 MHz. U mnie chodzi ciągle na 275/500, choc moze tez 315/500, ale wzrost MHz'ów na GPU nie daje prawie żadnych efektów. Oczywiście dorzucam do tego gwarancję i w ogóle (na 6 lat chyba... :P). Ehh też mam taką kartę, zle na razie nie zanosi się na zmianę. A przy 300/500 chodzi całkiem nieźle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 eh myślałem że jak już tyle ludzi napisało to że ktoś się znalazł ale chyba ja bym wzioł nie nie nie to nie dla mnie takie badziewie kumpel poszkuje i to dla niego przecież chyba nie myśleliście że ja taki "fan" NVidii wezmę tą kartę ale z chęcią ją od ciebie odkupię i mówię to w pełni świadomości :D :D :D :D :D no i jeszcze jakbys ciutkę spuścił, to by było extra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Co do wypowiedzi Marco - N/C... Poprostu pseudo-obiektywna opinia na temat kart NVDIA ([^_^]) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 I jeszcze jedno... w 2003 roku podział będzie wyglądał mniej więcej tak: 1. NVIDIA 2. xxxxxx (niespodzianka spod znaku, no zgadnijcie :D ) 3. ATi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Co do wypowiedzi Marco - N/C... Poprostu pseudo-obiektywna opinia na temat kart NVDIA ([^_^]) 8) Ehh, tylko powiedz mi dlaczego ja przeszedłem przez wszystkie te problemy, ktore wymienił marco i niestety ze wszystkimi muszę się zgodzić? Twoje argumenty już nawet nie są śmieszne, ale niestety są kretyńskie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Co do wypowiedzi Marco - N/C... Poprostu pseudo-obiektywna opinia na temat kart NVDIA ([^_^]) 8)Oczywiscie Twoje sa jaknajbardziej obiektywne i jestes wyrocznia z pod znaku nvidii ;P Bo tak sie przecudnie sklada ze wszystkie te problemy u mnie wystepowaly nie liczac padania 23.11 (IronGate rulez ;P) tak samo jak u masy innych osob ktore znam. Ale jasne zaraz powiesz ze to wszystko wina tych szajsowatych procesorow AMD (tylko na PIII tez padalo) albo chipsetow VIA (nie posiadam) albo OSa (ciekawe ze zdarza sie pod Linuxem, WinXP i Win2K) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Bo tak sie przecudnie sklada ze wszystkie te problemy u mnie wystepowaly nie liczac padania 23.11 (IronGate rulez ;P) tak samo jak u masy innych osob ktore znam. U mnie podczas testów na wszystkich płytach VIA KT266A i jednej na AMD 761 niestety też się silnie sypały dętki 23.11 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...