Skocz do zawartości
Lisek

Oddam ELSA GeForce2 Ultra w dobre ręce :)

Rekomendowane odpowiedzi

Temu to dobrze(duru tweak.pl!)zmieni sobie raz na 1,5roku grafe nie doplacajac zbyt wiele.150zl i ma Ti200:) Nam tak latwo nie jest :)NIe ufa suie nam?

ELSE moge kupic ale moja cena to 380zl*jak jest pudelkowana)

By the wayt sprzedam niemal nowego Taulatina1,2 TUSL, prawie caly komp:) tanio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temu to dobrze(duru tweak.pl!)zmieni sobie raz na 1,5roku grafe nie doplacajac zbyt wiele.150zl i ma Ti200:)  Nam tak latwo nie jest :)NIe ufa suie nam?

Gdyby Ci przyszło zajmować się takim serwisem to dopiero byłoby Ci dobrze :)

ELSE moge kupic ale moja cena to 380zl*jak jest pudelkowana)

Jasne, a może mam jeszcze do tego dopłacić? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja ULTRA ASUS'a popłynęła za 700 zł, ale znalazłem napaleńca, który w zasadzie czekał kiedy będę kartę sprzedawał : )

Cena/Oferta Liska jest OK pod warunkiem, że jest to wersja BOX i z TV OUT...

BTW. Lisek piszesz, że moje argumenty są śmieszne - OK, może i tak jest w rzeczywistości. Niestety albo stety nie dane mi było doświadczyć jakichkolwiek problemów z Ż A D N Ą kartą z układem NVIDIA. Tak samo bezproblemowy był Radeon 8500 ~_~.

..::spox::.. ©agrET

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja ULTRA ASUS'a popłynęła za 700 zł, ale znalazłem napaleńca, który w zasadzie czekał kiedy będę kartę sprzedawał : )

Cena/Oferta Liska jest OK pod warunkiem, że jest to wersja BOX i z TV OUT...

Jest to OEM bez TV-OUT :)

BTW. Lisek piszesz, że moje argumenty są śmieszne - OK, może i tak jest w rzeczywistości. Niestety albo stety nie dane mi było doświadczyć jakichkolwiek problemów z Ż A D N Ą kartą z układem NVIDIA. Tak samo bezproblemowy był Radeon 8500 ~_~.

To uruchom NV Ref Fix na 28.32 bez modyfikacji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos drogo...

za  :D  580zl   :D  mozna kupic GF3 Ti 200 64ddr TVOUT 

oto link do news`a

http://www.pc.com.pl/news.asp?NewsID=10599

Chaintech? :))

A co za roznica jak ktos dzis kupuje Gf2Ultra to stara sie tanio,czy to Chaintek czy ELSA jeden kit gdu nVidia tobi chip(teraz jakos tak ladnie wyszlo:)

Rozumiem ze ludzie(lisek pewnie nie...)sie wybulili sporo no bo to drogie sa ELSY,ale dzis nie ma to znaczenia bo byle gwno ma lepszy obraz od tej ELSY(pierszy RADEON czy KYRO2 nawt JUPITERA:)

380zl juz nie daje jak jest bez TVo,ale nad 330zl sie zastanwo Lisek

A nawiasem mowiac dzis roznica miedzy markowymi a noname nie jest 20-30%(jak to bylo szpan miec Creativa czy DIAMONDa) dzis Leadteki sa tanie jak barszcz a ze LEadtek nie oznacza ze obraz bedzie git(lepszy GF4MX ma PINE) a ELSA Liska IMHO ma gorszy 2D np od Creativa TNT2ULTRA

Pozdrowionka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo tak sie przecudnie sklada ze wszystkie te problemy u mnie wystepowaly nie liczac padania 23.11 (IronGate rulez ;P) tak samo jak u masy innych osob ktore znam.

U mnie podczas testów na wszystkich płytach VIA KT266A i jednej na AMD 761 niestety też się silnie sypały dętki 23.11 :(

ehh chyba jestem jedynym szczesliwcem na tym forum ktoremu detki 23.11 podniosly nie tylko wydajnosc w 3D ale i takze morale :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie dentki beda najlepsze do mojeg GF2 mx400? Na 23.11 po drugim odpaleniu kompa karta dziala jak moj dawny (nie chcialem napisac "stary" zebyscie sobie nie pomysleli ze mi ojciec wolno dziala 8) ) ATI RAGE PRO 8MB.

Mam nadzieje że mnie nie ubijecie za tego posta :P

W każdym razie mam do opchnięcia za 500zł ELSA Gladiac Ultra 64 MB. Karta jest taktowana zegarem 250 / 460 MHz (Pro: 200/400, a Ti: 250/400), więc jest to najszybsiejsza ze wszystkich GeForce2. Do tego na GPU jest zamontowany BlueORB + radiatory Tt na pamięciach, jednak odbarwione i są koloru srebrnego :). Pamięci są o czasu dostępu 4ns, więc przystosowane do pracy przy 500 MHz. U mnie chodzi ciągle na 275/500, choc moze tez 315/500, ale wzrost MHz'ów na GPU nie daje prawie żadnych efektów. Oczywiście dorzucam do tego gwarancję i w ogóle (na 6 lat chyba... :P).

^kupie za 2zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawiązując do dysputy Radka na temat testów w 3D Mark NV czy ATI.Musze dopowiedzieć iż ATI niezawsze wypada lepiej w 3D Mark od NV.Sam posiadam NV Creative 256 32 MB DDR TV OUT i nosze się z zamiarem zakupu czegoś nowego - myślałem o ATI.Mam możliwości potestowania sprzętu na dzień lub dwa bo mam kumpla w hurtowni komp..I tak też zrobiłem . Zapodałem sobie testy w 3 D Mark mojej karty i ATI Radeon 7000 64MB DDR TV OUT.Ijak myślicie co wygrało?...... Odziwo moja stara karta- różnica wynosiła około 450 pkt.To chyba dość sporo.I co wy nato.Przecież ATI powinna być silniejsza, ajednak..... Zaznaczam iż moja opinia jest bezstronna bo chciałem zakupić ATI posiadając NV.Narazie się tym nieprzejmuje i będe próbował inne modele oczywiście w tym średnim przedzale cenowym.Bo tylko na taki mnie stać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym się nawet nie zastanawiał i brał Radeona 8500LE bo jest o wiele bardziej wydajny od Gf3 Ti200.

Sorry, ale LoL... W czym jest wydajniejszy ? W 3D Marku 2001, Q3 ? Ok to już koniec listy ^_^. Ti200 na luzie podkręcisz na Ti500, ale w sumie z R8500 LE da się zrobić też "full'a" R8500. Cały problem polega na tym, że Radeon jest silny w Benchmarkach, wygląda na to jakby ATi optymalizowało sterowniki pod daną aplikację testową. W przypadku GeForce masz zawsze wysoką wydajność niezależnie od gry, czy aplikacji testowej. Sterowniki NVIDIA stoją na naprawdę najwyższym poziomie, z kartami z chipami nV nie ma żadnych kłopotów.

W tej chwili na dobrą sprawę super obraz 2D dla mnie nie jest żadnym priorytetem czy dodatkowym atutem. Wcześniej kupiłem sobie R8500, ale i tak wiedziałem, że prędzej czy później zamienię ATi na GeForce'a. Szkoda, że nie posiadałem GeForce3 Ti500 i nie mam odniesienia w tej klasie kart do ATi R8500... Możecie oczywiście zaraz napisać, że ATi posiada większy zestaw funkcji 3D, ale tak naprawde jest to tylko "głupie gadanie". Pixel Shader 1.4 i TruFORM jak narazie nie zwojowały świata, Advanced Pixel Shader Test działa zarówno na GeForce3, GeForce4 jak i na R8500.

Lisek nie daj się zwieść, zaufaj NVIDIA'i : )

Interloper - Moja wypowiedź się tyczt tych dwóch postów jakby ktoś niedoczytał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HEHEHE Lisek to dowaliles cene :) Powodzenia w szukaniu łosia.. Niestety ceny kart troche spadaja ( szczegolnie GF3 Ti200) i raczej Twoja propozycja nawet wobec tego Chaintecha wydaje sie conajmniej "nie na miejscu " :D

Nawet z gwarancja BOX i bajerami..

Ale powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ATI Radeon 7000 64MB DDR DVI/TV - 260zł

ATI Radeon 7500 64MB DDR DVI/TV - 450zł

ATI Radeon 8500LE 64MB DDR DVI/TV - 750zł

ATI Radeon 8500 Oryginal ATI Full - 1250zł

Gigabyte ATI Radeon MAYA 7500 64MB - 500zł

Gigabyte ATI Radeon MAYA 8500 Pro - 1200zł

a ponadto :

WinFast GF 4 Ti 4400 128MB DDR TV - 1400zł