Gość Ludovic Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Do takich własnie akcji przydałby się replay ale go chyba ta gra nie posiada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 (edytowane) Z ciekawych zachowań gry, wyścig ten mający 70km. Jadę Mclarenem i przede mną Veyron. Bugatti przykłada w przypadkowe A4, odsuwa je na bok i jedzie dalej właściwie nie tracąc na prędkości. Ja za to dostaje przed nos wyżej wymienione Audie, bum i koniec. Miło zważywszy na fakt, że to stało się na ostatnim kilometrze, a inna sprawa ten wyścig Mclarenem jest trudny. Replay byłby przydatny, tak jak cisnę pompę z ciekawych sposobów na śmierć w gta4 ;d Edytowane 14 Grudnia 2010 przez Konar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Strasznie wkurzające jest że jak stracimy "energie" to koniec wyścigu, za to jak wyeliminujemy w ten sposób przeciwnika to po paru sekundach znowu mamy go w lusterku wstecznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 jesli mowa o tym samym to trzeba miec porzadnie "uszkodzony" juz wo, zeby brak "energi" Ci zatrzymal na stale, tak samo jest z botami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Boty chyba wracają non-stop, samochód się dymi, później wraca funkiel nówka i tak kilkukrotnie. Jeszcze nie widziałem, żeby odpadli na cacy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Gdyby odpadali na cacy to 95% wyścigów kończyłbym w pojedynkę.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Pierwsza styczność z grą , pierwsze wrażenia . Na + : - Brak nachalnego tunningu wizualnego ( choć tunning mechaniczny znany z TDU czy MW mógł by być ) . - sama klasa aut - jak na razie to mamy fury z mniej lub bardziej sportowym wyglądem , brak "cywilnych" osobówek w typie tych z NFS:U1 - uszkodzenia - nie tylko wizualne - ci co pamiętają NFS Porsche to będą wiedzieć o co chodzi - tutaj mamy podobnie Neutralnie : - brak tunningu mechanicznego - niemożność wyboru własnej muzyki ani jej wyłączenia ( poza całkowitym wyciszeniem muzyki ) . Na - : - Czas od momentu uruchomienia gry do momentu kiedy jest menu - po prostu wkurza mnie gdy twórcy zmuszają mnie do oglądania filmików itp. - Wymuszanie na graczu czekania na grę - nie ma możliwości przerwania filmiku , instruktarzu itp. Generalnie na razie jest OK , ale zagrałem raptem 2 wyścigi i jeden pościg gliną . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Widziałem grę u znajomego i pytanie - gdzie tu się zmienia biegi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Widziałem grę u znajomego i pytanie - gdzie tu się zmienia biegi? Nie zmienia się ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Poważnie?jak to??ja rozumiem, że arcade, ale to to trochę przeginka..miałem kupić ale w tym wypadku to chyba podziękuję, mimo, że to pierwszy porządny NFS od czasu porshe unleashed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Masz racje, nie kupuj - w końcu brak możliwości zmiany biegów to srogi argument. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Poważnie?jak to??ja rozumiem, że arcade, ale to to trochę przeginka..miałem kupić ale w tym wypadku to chyba podziękuję, mimo, że to pierwszy porządny NFS od czasu porshe unleashed Nie. Porsche był o wiele wiele bardziej grywalny:) Dzisiaj ukończyłem karierę wyścigów a Policją nawet mi się nie chce jeździć. Nie za długa ta gra :) Ogólnie nie polecam, brak zmiany biegów i kariera o wiele krótsza niż w Shifcie imho dyskryminują ten produkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Kolejna sesja z grą i kolejne minusy oraz punkty neutralne ( błędy itp. ) . Na minus to te wszystkie power up-y - kolczatka , EIM , zagłuszacz itp. - gra równie dobrze mogła by się bez tego obejść . A także punktacja za różne wygibasy - jazda w w strumieniu powietrza , jazda pod prąd , punkty za prędkość , punkty za skróty - nie tego oczekiwałem . Kolejny minus to AI przeciwników - parę razy zdarzyło się że w trakcie wyścigu jest ostra walka a pod koniec nagle jakby głupieli - 2 x już tak wygrałem wyścig . Neutrale - dziwne zachowanie świateł - raz się włączają a raz nie - jadę Porsche w nocy a światła drogowe robią za migacze ; także dostęp do aut jest nieco dziwny . Lepsze auta są nagrodą za dobrze przejechany wyścig , ale ich wybór jest nieco ograniczony . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Jak dla mnie największy minus to taki, że lepsze samochody w danej kategorii odblokowują się dopiero gdy już zostało nam tylko parę wyścigów do tej kategorii a szkoda bo chciałoby się jeździć takim samochodem jakim się chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 (edytowane) Dzisiaj ukończyłem karierę wyścigów a Policją nawet mi się nie chce jeździć. Nie za długa ta gra :) Ogólnie nie polecam, brak zmiany biegów i kariera o wiele krótsza niż w Shifcie imho dyskryminują ten produkt. No zaraz. Piszesz, że policją Ci się nie chce jeździć (a to przecież jest połowa gry), a potem, że krótka kariera? To albo albo. Poza tym co wy porównujecie? Porsche albo Shift do Hot Pursuit i jako wade brak zmiany biegów? Przeciez to jest czysty arcade, chcecie zmiany biegów i w miare realnego zachowania na drodze to trafiliscie pod zly adres i tyle. BTW. Co oznacza ukończenie kariery? Przejechanie wszystkich wyścigów, przejachanie wszystkich wyścigów na złoto, dotarcie do 20 miejsca na drabince? Edytowane 18 Grudnia 2010 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 No zaraz. Piszesz, że policją Ci się nie chce jeździć (a to przecież jest połowa gry), a potem, że krótka kariera? To albo albo. Poza tym co wy porównujecie? Porsche albo Shift do Hot Pursuit i jako wade brak zmiany biegów? Przeciez to jest czysty arcade, chcecie zmiany biegów i w miare realnego zachowania na drodze to trafiliscie pod zly adres i tyle. BTW. Co oznacza ukończenie kariery? Przejechanie wszystkich wyścigów, przejachanie wszystkich wyścigów na złoto, dotarcie do 20 miejsca na drabince? Ironia? BTW. 100% achivementów! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 Co ironia? Pytam co masz na mysli mowiac o ukonczonej grze. Dla jednego oznacza to doczolganie sie po najmniejszej linii oporu i odblokowanie wszystkich wyscigow, dla innego bedzie to zrobienie wszystkiego na zloto + dojechanie do 20 levelu w celu odblokowania wszystkich samochodow. Jesli ktos podchodzi do gry z tym pierwszym zalozeniem to faktycznie moze zrobic calosc w 2-3 wieczory i to raczej te krotkie. Zrobienie wszystkiego na zloto + wszystkie fury zajmie jednak troche wiecej czasu. Nie wspominam o reszcie osiagniec nie zwiazanych bezposrednio z trybem kariery. Zadalem proste pytanie i oczekiwalem prostej odpowiedzi, nic wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 (edytowane) Co ironia? Pytam co masz na mysli mowiac o ukonczonej grze. Dla jednego oznacza to doczolganie sie po najmniejszej linii oporu i odblokowanie wszystkich wyscigow, dla innego bedzie to zrobienie wszystkiego na zloto + dojechanie do 20 levelu w celu odblokowania wszystkich samochodow. Jesli ktos podchodzi do gry z tym pierwszym zalozeniem to faktycznie moze zrobic calosc w 2-3 wieczory i to raczej te krotkie. Zrobienie wszystkiego na zloto + wszystkie fury zajmie jednak troche wiecej czasu. Nie wspominam o reszcie osiagniec nie zwiazanych bezposrednio z trybem kariery. Zadalem proste pytanie i oczekiwalem prostej odpowiedzi, nic wiecej. Zobaczyłem Credits z napisem "ukończyłeś NFS Hot Pursuit". Mam wszystkie trasy i samochody bez kogutów a jazda Policją mnie po prostu nie kręci. Wyścigi na złoto to raczej nie problem, zrobiłem praktycznie wszystkie za pierwszym razem na złoto. A oceniając grę jako produkt za który się płaci to według mnie nie warto. Optymalizacja? Jaka optymalizacja... Wyniki testów - Intel Core i7 920 @ 4 GHz Wracam do Shifta gdzie ciągle wychodzą nowe mody, teraz konwertują samochody z Forzy 3 więc jest czym się bawić ciągle. Edytowane 18 Grudnia 2010 przez Ludovic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 A ja chciałbym zaznaczyć, że w starym NFS 4 Hot Pursuit dało się zmieniać biegi (fakt, ktoś powie, że był mniej arcade'owy bo się auta niszczyły itd..) i dla mnie jest to powód dyskwalifikujący wyścigówkę..dlaczego?ponieważ zbliża to stopień skomplikowania prowadzenia do gry na komórce - mamy 4 kierunki i nitro..owszem, są tu jakieś bajery typu nitro za jazdę pod prąd itp ale mi to jakoś nie leży 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 (edytowane) @dr.elich: NFS 4 to był High Stakes, a NFS 3 to był Hot Pursuit. Edytowane 18 Grudnia 2010 przez demon92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość malybenek Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Działa Wam autolog ? Mi coś nie łączy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Radeon HD3850, sterowniki catalyst 10.12, patch do nfs 1.1 W ccc wymusiłem antyaliasing, wygładzone krawędzie w grze są widoczne, gra nie wywala się. Czyli mamy działający antyaliasing dla gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Ktoś jeszcze tak ma? Zachciało się Ati... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Najnowsze sterowniki są? Patch nowy również? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Jak dla mnie to przekręcona grafika. Dokładniej to rdzeń... A jak nie ma OC to jej za ciepło po prostu. Jeszcze jest możliwość, że masz shadery uszkodzone :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 [/img]http://img337.imageshack.us/img337/6230/nfshtprst20110104220025.jpg[/img] [/img]http://i51.tinypic.com/5bdweb.jpg[/img] Ktoś jeszcze tak ma? Zachciało się Ati... Carbon look ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 To jest takie migotanie, nie cały czas. Nawet ciężko screena ustrzelić. GPU: 635 MEM: 730 FAN: 100% TEMP: 56*C Nie pomogło. http://www.youtube.com/watch?v=KgEkzoq0oBY :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Obstawiam problem z pamięciami grafiki. Wysyłasz na serwis i odsyłają Ci wymienioną na nowy egzemplarz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Ja obstawiam shadery bo po obejrzeniu screena od razu przypomniały mi sie stare dzieje Radeon 9800se mod na 9800pro. Takie cuda miałem po odblokowaniu, potoki działały dobrze ale przy testach pixel shader i w nowych grach wykorzystujących ps były właśnie takie cuda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zmiana z 10.12 na 10.11 rozwiązała problem. Mam problem z jeszcze jednym migotaniem, później wrzucę video. Chyba nie shadery, bo w innych grach nie zauważyłem takich rzeczy :/ Póki co Warhead i Riddick wyglądają dobrze. http://www.youtube.com/watch?v=yn6eQFMRubY Na to sterowniki nie pomogły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...