Skocz do zawartości
Gość Harry Lloyd

Need for Speed: Hot Pursuit

Rekomendowane odpowiedzi

Z ciekawych zachowań gry, wyścig ten mający 70km. Jadę Mclarenem i przede mną Veyron. Bugatti przykłada w przypadkowe A4, odsuwa je na bok i jedzie dalej właściwie nie tracąc na prędkości. Ja za to dostaje przed nos wyżej wymienione Audie, bum i koniec. Miło zważywszy na fakt, że to stało się na ostatnim kilometrze, a inna sprawa ten wyścig Mclarenem jest trudny.

Replay byłby przydatny, tak jak cisnę pompę z ciekawych sposobów na śmierć w gta4 ;d

Edytowane przez Konar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza styczność z grą , pierwsze wrażenia .

Na + :

- Brak nachalnego tunningu wizualnego ( choć tunning mechaniczny znany z TDU czy MW mógł by być ) .

- sama klasa aut - jak na razie to mamy fury z mniej lub bardziej sportowym wyglądem , brak "cywilnych" osobówek w typie tych z NFS:U1

- uszkodzenia - nie tylko wizualne - ci co pamiętają NFS Porsche to będą wiedzieć o co chodzi - tutaj mamy podobnie

Neutralnie :

- brak tunningu mechanicznego

- niemożność wyboru własnej muzyki ani jej wyłączenia ( poza całkowitym wyciszeniem muzyki ) .

Na - :

- Czas od momentu uruchomienia gry do momentu kiedy jest menu - po prostu wkurza mnie gdy twórcy zmuszają mnie do oglądania filmików itp.

- Wymuszanie na graczu czekania na grę - nie ma możliwości przerwania filmiku , instruktarzu itp.

Generalnie na razie jest OK , ale zagrałem raptem 2 wyścigi i jeden pościg gliną .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poważnie?jak to??ja rozumiem, że arcade, ale to to trochę przeginka..miałem kupić ale w tym wypadku to chyba podziękuję, mimo, że to pierwszy porządny NFS od czasu porshe unleashed

Nie. Porsche był o wiele wiele bardziej grywalny:)

Dzisiaj ukończyłem karierę wyścigów a Policją nawet mi się nie chce jeździć. Nie za długa ta gra :) Ogólnie nie polecam, brak zmiany biegów i kariera o wiele krótsza niż w Shifcie imho dyskryminują ten produkt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna sesja z grą i kolejne minusy oraz punkty neutralne ( błędy itp. ) .

Na minus to te wszystkie power up-y - kolczatka , EIM , zagłuszacz itp. - gra równie dobrze mogła by się bez tego obejść .

A także punktacja za różne wygibasy - jazda w w strumieniu powietrza , jazda pod prąd , punkty za prędkość , punkty za skróty - nie tego oczekiwałem .

Kolejny minus to AI przeciwników - parę razy zdarzyło się że w trakcie wyścigu jest ostra walka a pod koniec nagle jakby głupieli - 2 x już tak wygrałem wyścig .

Neutrale - dziwne zachowanie świateł - raz się włączają a raz nie - jadę Porsche w nocy a światła drogowe robią za migacze ; także dostęp do aut jest nieco dziwny .

Lepsze auta są nagrodą za dobrze przejechany wyścig , ale ich wybór jest nieco ograniczony .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie największy minus to taki, że lepsze samochody w danej kategorii odblokowują się dopiero gdy już zostało nam tylko parę wyścigów do tej kategorii a szkoda bo chciałoby się jeździć takim samochodem jakim się chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj ukończyłem karierę wyścigów a Policją nawet mi się nie chce jeździć. Nie za długa ta gra :) Ogólnie nie polecam, brak zmiany biegów i kariera o wiele krótsza niż w Shifcie imho dyskryminują ten produkt.

No zaraz. Piszesz, że policją Ci się nie chce jeździć (a to przecież jest połowa gry), a potem, że krótka kariera? To albo albo. Poza tym co wy porównujecie? Porsche albo Shift do Hot Pursuit i jako wade brak zmiany biegów? Przeciez to jest czysty arcade, chcecie zmiany biegów i w miare realnego zachowania na drodze to trafiliscie pod zly adres i tyle.

BTW. Co oznacza ukończenie kariery? Przejechanie wszystkich wyścigów, przejachanie wszystkich wyścigów na złoto, dotarcie do 20 miejsca na drabince?

Edytowane przez maSTHa212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zaraz. Piszesz, że policją Ci się nie chce jeździć (a to przecież jest połowa gry), a potem, że krótka kariera? To albo albo. Poza tym co wy porównujecie? Porsche albo Shift do Hot Pursuit i jako wade brak zmiany biegów? Przeciez to jest czysty arcade, chcecie zmiany biegów i w miare realnego zachowania na drodze to trafiliscie pod zly adres i tyle.

BTW. Co oznacza ukończenie kariery? Przejechanie wszystkich wyścigów, przejachanie wszystkich wyścigów na złoto, dotarcie do 20 miejsca na drabince?

Ironia?

BTW. 100% achivementów!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ironia? Pytam co masz na mysli mowiac o ukonczonej grze. Dla jednego oznacza to doczolganie sie po najmniejszej linii oporu i odblokowanie wszystkich wyscigow, dla innego bedzie to zrobienie wszystkiego na zloto + dojechanie do 20 levelu w celu odblokowania wszystkich samochodow. Jesli ktos podchodzi do gry z tym pierwszym zalozeniem to faktycznie moze zrobic calosc w 2-3 wieczory i to raczej te krotkie. Zrobienie wszystkiego na zloto + wszystkie fury zajmie jednak troche wiecej czasu. Nie wspominam o reszcie osiagniec nie zwiazanych bezposrednio z trybem kariery. Zadalem proste pytanie i oczekiwalem prostej odpowiedzi, nic wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ironia? Pytam co masz na mysli mowiac o ukonczonej grze. Dla jednego oznacza to doczolganie sie po najmniejszej linii oporu i odblokowanie wszystkich wyscigow, dla innego bedzie to zrobienie wszystkiego na zloto + dojechanie do 20 levelu w celu odblokowania wszystkich samochodow. Jesli ktos podchodzi do gry z tym pierwszym zalozeniem to faktycznie moze zrobic calosc w 2-3 wieczory i to raczej te krotkie. Zrobienie wszystkiego na zloto + wszystkie fury zajmie jednak troche wiecej czasu. Nie wspominam o reszcie osiagniec nie zwiazanych bezposrednio z trybem kariery. Zadalem proste pytanie i oczekiwalem prostej odpowiedzi, nic wiecej.

Zobaczyłem Credits z napisem "ukończyłeś NFS Hot Pursuit". Mam wszystkie trasy i samochody bez kogutów a jazda Policją mnie po prostu nie kręci. Wyścigi na złoto to raczej nie problem, zrobiłem praktycznie wszystkie za pierwszym razem na złoto.

A oceniając grę jako produkt za który się płaci to według mnie nie warto. Optymalizacja? Jaka optymalizacja...

Wyniki testów - Intel Core i7 920 @ 4 GHz

Wracam do Shifta gdzie ciągle wychodzą nowe mody, teraz konwertują samochody z Forzy 3 więc jest czym się bawić ciągle.

Edytowane przez Ludovic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja chciałbym zaznaczyć, że w starym NFS 4 Hot Pursuit dało się zmieniać biegi (fakt, ktoś powie, że był mniej arcade'owy bo się auta niszczyły itd..) i dla mnie jest to powód dyskwalifikujący wyścigówkę..dlaczego?ponieważ zbliża to stopień skomplikowania prowadzenia do gry na komórce - mamy 4 kierunki i nitro..owszem, są tu jakieś bajery typu nitro za jazdę pod prąd itp ale mi to jakoś nie leży

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja obstawiam shadery bo po obejrzeniu screena od razu przypomniały mi sie stare dzieje Radeon 9800se mod na 9800pro. Takie cuda miałem po odblokowaniu, potoki działały dobrze ale przy

testach pixel shader i w nowych grach wykorzystujących ps były właśnie takie cuda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana z 10.12 na 10.11 rozwiązała problem. Mam problem z jeszcze jednym migotaniem, później wrzucę video. Chyba nie shadery, bo w innych grach nie zauważyłem takich rzeczy :/ Póki co Warhead i Riddick wyglądają dobrze.

http://www.youtube.com/watch?v=yn6eQFMRubY Na to sterowniki nie pomogły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi