space Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 witam, kupuje sobie wlasnie nowego kompa i mam dylemant. nie moge nigdzie w moim miescie dostac tej plytki. czy mam jakas szanse zamontowac ja po tym, jak juz wszystko zloze bez niej? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Tak. Zdejmiesz cooler, nałożysz płytke i zapniesz cooler jeszcze raz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 To chyba żart :lol: . A poważnie jeżeli nie masz plomby gwarancyjnej, to żaden problem, tak jak Marcin napisał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 PS. Płytkę poszukaj na allegro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 To chyba żart :lol: . A poważnie jeżeli nie masz plomby gwarancyjnej, to żaden problem, tak jak Marcin napisał. oczywiście mowa o plombie na obudowie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 w necie sprzedaja je po 9 zl :) poszukaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
space Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 sorry, za moją zielonosc :) pytalem, bo nie wiedzialem co z pastą. czytalem gdzies, ze trzeba ją dać pomiędzy plytke a radiator, a przestrzen pomiedzy plytka i procem ma nie byc niczym pokryta. a tak myslalem, ze trzeba bedzie dac paste pomiedzy proca a radiator. jak to sie dokladnie robi? i gdzie moge o tym poczytac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 sorry, za moją zielonosc :) pytalem, bo nie wiedzialem co z pastą. czytalem gdzies, ze trzeba ją dać pomiędzy plytke a radiator, a przestrzen pomiedzy plytka i procem ma nie byc niczym pokryta. a tak myslalem, ze trzeba bedzie dac paste pomiedzy proca a radiator. jak to sie dokladnie robi? i gdzie moge o tym poczytac? Nakładasz paste na rdzeń, tak żeby był cały pokryty, ale warstwa nie była za gruba. Co do smarowania coppershima to nie widze sensu, gdyż i tak najbardziej grzejącą sie częścią procka jest rdzeń a on nie styka sie z coppershimem tylko bezpośrednio z radiatorem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
space Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 a jo :) . dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 poasty nakladasz minimalnie .. ona ma byc tylko uzupełnieniem ewentylanych nierównosci miedzy jądrem procka a coolerem .. nie łądujesz tego nie wiadomoile .. jak masz paste powiedzmy w standardowej tubce to biwysuwasz jej tak z 1,5 do 2 milimetrów i rozprowadzasz równo po rdzeniu .. to ma byc przedownik ciepła a nie izolator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ati Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Ej a co jest z naklejkami na procku Czytalem gdzies ze przed nalozeniem Coper... na proca trzeba te wszsykie nalepki zerwac Czy to prawda??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Ej a co jest z naklejkami na procku Czytalem gdzies ze przed nalozeniem Coper... na proca trzeba te wszsykie nalepki zerwac Czy to prawda??? Raczej nie - jeśli są płaskie to nie ma po co ich ruszać. Potem sie sklep będzie w razie czego o gwarancje czepiał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 a własnie mam problema.Zrobiłem WC no i teraz miałem straszliwe nieszczescie bo zgniotłem mojego durona 1.2 :( :( bo zamocno śruby przykrecilem .Teraz kupiłem sobie duronka 1ghz no i szubko ołuweczek w raczke no i jeszcze nakleiłem tasme samoprzylepna .No i teraz chce załozyc se coppershima no i pytanie czy mi sie ta taśma nie sotopi.Bo bez niej to mi moga sie mostki zewrzec po operacji z ołowkiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 zakladajac wiatrak na proca bardzo uwazaj !!! ja osobiscie nie polecam tego typu praktyk, bo w moim przepadku zakladanie bez shima to 50% stracone procki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwa Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 zakladajac wiatrak na proca bardzo uwazaj !!! ja osobiscie nie polecam tego typu praktyk, bo w moim przepadku zakladanie bez shima to 50% stracone procki No to delikatny jestes :) a własnie mam problema.Zrobiłem WC no i teraz miałem straszliwe nieszczescie bo zgniotłem mojego durona 1.2 bo zamocno śruby przykrecilem .Teraz kupiłem sobie duronka 1ghz no i szubko ołuweczek w raczke no i jeszcze nakleiłem tasme samoprzylepna .No i teraz chce załozyc se coppershima no i pytanie czy mi sie ta taśma nie sotopi.Bo bez niej to mi moga sie mostki zewrzec po operacji z ołowkiem Luz nic sie tasmie nie stanie bo przeciez nakladasz ja na obudowe a nie jadro :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Dzieki z odpowiedz, moge byc spokojny :) .Qtch ja juz na swoim dawnym duroniki setki razy zdejmowałem i zakładałem cooler i nic nie było (mam wprawe hehe) A poprostu za mozno przykreciłem srube ja blok zakładałem bo wtym wprawy nie mieałem (ale juz mam) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bones123 Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Ej a co jest z naklejkami na procku Czytalem gdzies ze przed nalozeniem Coper... na proca trzeba te wszsykie nalepki zerwac Czy to prawda??? Raczej nie - jeśli są płaskie to nie ma po co ich ruszać. Potem sie sklep będzie w razie czego o gwarancje czepiał. jak temperatura na procu przekroczy 140 8O stopni to nalepki zajebiscie schodza 8) . ale nie mozna za dlugo grzac proca (15 min) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Ej a co jest z naklejkami na procku Czytalem gdzies ze przed nalozeniem Coper... na proca trzeba te wszsykie nalepki zerwac Czy to prawda??? Raczej nie - jeśli są płaskie to nie ma po co ich ruszać. Potem sie sklep będzie w razie czego o gwarancje czepiał. jak temperatura na procu przekroczy 140 8O stopni to nalepki zajebiscie schodza 8) . ale nie mozna za dlugo grzac proca (15 min) :lol: Ciii bo jeszcze ktoś na poważnie weźmie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...