TaKeN Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Witam czy zna ktos jakis program najlepiej cos w rodzaju memtest86 do testowania stabilnosci procka? Chodzi oto aby nie majac systemu - bo sie nei chce uruchomic:) sprawdzic stabilnosc problem w tym ze przekrecilem procka i padl mi system i co Ciekawe ustawiam na dane producenta i dalej sie Windows wiesza i dlatego potrzebuje program ktory mi sprawdzi stabilnosc procka ktory nie wymaga systemu. Najlepiej aby bylo to cos w rodzaju www.memtest86.com ze jest plik bin - obraz dyskietki i po wlozeniu dyskietki sam bedzie sie testowac. Bardzo prosze o pomoc. TaKeN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 jak na razie mój faworyt to prime95. do tego dorzuć superpi i jakieś hotcpu. niestety wszystkie pod winzgrozę. prime95 wyciska wszystkie soki i z procka i z pamiątek. ze stabilizatorów zasilania zresztą też. a jeśli nie masz systemu to najlepszym testem procka jest... ...instalacja systemu :D . może to brzmi śmiesznie, ale jeśli masz możliwość przeinstalowania winzgrozy, to polecam - jak się wywali to masz problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 do pamiątek polecam włąsnie memtest86 http://www.memtest86.com kolega mi polecił dobry sofcik pod dosa ;> a proca to mozesz jechac na rózne sposoby od prime przez artifacttester natomiast prime wydaje sie najlepszym rozwiazaniem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 a skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> tego prime dajcie linka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Tutaj jest: ftp://mersenne.org/gimps/p95v2212.zip Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 W pliku stress.txt prime podają listę programów "męczących" proca: The currently popular stability test programs are (sorry, I don't have web addresses for these): Prime95 (this program's torture test) 3DMark2001 CPU Stability test Sisoft sandra Quake Folding@Home Seti@home Genome@home Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Zapomnieliście o niezniszczalnym cpuburn który tak potrafi obciążyć proca że i zasiłki idą z dymem (czasem) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Zapomnieliście o niezniszczalnym cpuburn który tak potrafi obciążyć proca że i zasiłki idą z dymem (czasem) :P CpuBurn z Sandy ?? Bo jak ten z sandry to się nie zgodzę, że wyciska siódme poty ... U mnie (słaba zasiłka) CpuBurn z Sandy chodzi na 2400MHz przy 1,8V i jest OK - natomiast Prime95 wywala się powyżej 2200Mhz i 1,72V O czymś to świadczy ... jako test stabilności procka CPU BUrn wykluczyłbym (prime i super PI lepsze) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Zapomnieliście o niezniszczalnym cpuburn który tak potrafi obciążyć proca że i zasiłki idą z dymem (czasem) :P CpuBurn z Sandy ?? Bo jak ten z sandry to się nie zgodzę, że wyciska siódme poty ... U mnie (słaba zasiłka) CpuBurn z Sandy chodzi na 2400MHz przy 1,8V i jest OK - natomiast Prime95 wywala się powyżej 2200Mhz i 1,72V O czymś to świadczy ... jako test stabilności procka CPU BUrn wykluczyłbym (prime i super PI lepsze) Nie nie z sandry. (tam się chyba to burn in wizard zwie :? ) Normalny program Cpuburn. Ściągnij i zobaczysz czy lepiej męczy proca o prime. No iwysiliłem się by znaleźć ci linka: http://files.aoaforums.com/index.php?dir=171 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 no ale prime sprawdza jeszcze czy procek dobrze liczy, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 ale, ale... tomasir przez przypadek znalazł rozwiązanie problemu TaKeNa, który szukał dosowego wygrzewacza. Niejaki hotpatato jest opisany jako działający pod dosem. Nie wiem jak skutecznie (nie chce mi się sprawdzać, wole prime'a), ale teraz wystarczy skombinować dyskietkę startową (np. od qmpla) i smażyć :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 hmm a monitoruje temperature po dosem ? czy tak se smazy bez ostrzeżenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...