Skocz do zawartości
szpak

co moglo pasc??

Rekomendowane odpowiedzi

a wiec tak byla burza i serwer od sdi chodzil ..no i strzelilo dosc blisko wszystko sie wylaczylo i po chwilce odpalilo od nowa i bylo ok.. potem jeszcze raz walnelo i juz nie bylo tak milo ..serwer od sdi dzial wszystko sie kreci laduje ale dioda od karty sieciowej miga ..jak miga intensywnie to nawet gg si ezaladuje .....zmienilem karte na nowa i dalej to samo ..a modem jest sprawny od sdi bo teraz z niego pisze podpiety jest moj komp jako serwer ?? ale co moglo pasc w tym starym serwerku ?? moze mi ktos powie ?? bo sie reszta uzytkownikow pluje ze netu nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś taki przypadek, że impuls uszkodził mi jeden slot na płycie. Jeżeli jesteś pewien , że nowa karta jest ok, to może sprawdzisz ją w innym slocie. Jeżeli nie pomoże to wchdzi, że chyba mobo jest zepsuta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no sprawdzalem inne sloty ...... ale jak sie laduje ta "polopiryna" to wszystko jest ok mabo niby ok nawet proca podkrecilem z 75 na 100 mhz :) ..tez o tych slotach myslalem ale nie wpadlem na to co teraz aby w miejsce karty grafiki ( tez na pci) wsadzic sieciowa ;] no ale w innych nic nei bylo i tez nie chodzilo dziwne mogla sie jaks wtyczka czy cos jakosc prezpalic??

a i jeszcze kiedys mialem taki przypadke ze sie nie chialo sdi zalogowac prze serwer i pomoglo wyciagniecie wtyczki na chama ale to juz przerabiame dzis na wszystki sposoby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jest switch ale siec dzial czyli i on dziala no chyba ze by padl tylko port serwera ....a o wtyczne pisalem bo przy zakladaniu 3 dni sie omeczylem a sie okazalo ze cos z wtyczka bylo nie tak ..a kabelki byly dobrze zalozone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym połączył crossem serwer na krótko z twoim komputerem i wtedy miałbym pewność, że serwer jest ok. Jeżeli by działało to wtedy pomeczył bym wtyczke i próbował przepiąć serwer do innego portu w swichu.

P.S Podczas burzy pojedyńcze porty palą się równie często, jezeli nie czesciej niż całe urządzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i juz po wszystkim tak jak pisal ChamRyszak padl jeden z portow w switchu ..ten od serwera ..szczeze sie tego nie spodziewalem no ale jak tak to trudno ... wiec wielkie dzieki

pozdro szpak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...