Kacimiierz Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Witam. Dwa dni temu niestety wysypał mi się dysk 250cio GBowy Seagate 16MB sata II. Sprawa wyglądała tak, że miałem zminimalizowaną grę i w między czasie korzystałem z gg. W pewnym momencie komputer zaczął łapać zadyszkę co parę sekund, tak jak by strasznie długo zajmowało mu nawet zapisanie wiadomości w archiwum czy cokolwiek. Skończyłem rozmowę i pomyślałem, że zrobię restart. Tak jak myślałem komputer już nie wstał. Strasznie długo ładował się ekran powitania płyty głownej (tam gdzie można np wejść do bios'a) Coś co normalnie zajmuje dwie sekundy tutaj trwało prawie minutę. Po tym przechodziło do ekranu sprawdzania - pewnie teraz wyrażę się bardzo niefachowo - ekranu gdzie sprawdza urządzenia PCI - to znowu zajmowało około minuty a normalnie trwa tylko chwilę. Później kiedy ma się ładować windows jest czarny ekran i nic dalej z tego nie ma. Kupiłem nowy dysk wczoraj, 500GB'owy samsung F3, zainstalowałem na nim system. Myślałem, że chociaż uda mi się wejść na ten dysk podłączając go jako drugi ale kiedy tak robię sytuacja się powtarza tyle, że przechodzi do momentu kiedy pojawia się ekran ładowania windowsa 7 i wisi. Są jakieś szanse na odzyskanie danych z tego dysku? I czy ktoś może orientuje się ile seagate ma gwarancji na swoje dyski, zakupiłem mój 4 grudnia 2007 i nie wiem czy nie ma on przypadkiem jeszcze gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Gwarancje masz. Zobacz ten temat: Zepsuł Ci Się Seagate ? Wyślij Do Producenta W 10 Minut ! - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Z dyskiem możesz jeszcze spróbować podłączając go do kieszeni na USB albo jakiejś przejściówki których pełno na allegro. Miałem podobną sytuację, dysk nie chciał normalnie działać, ale przez USB udało mi się zgrać dane. Wyłącz też SMARTA w biosie, czasem potrafi robić problemy przy uszkodzonym dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...