wjfkdl Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Witam, chciałbym kupić ten upgrade WINDOWS 7 PL BOX upgrade dla XP i VISTY FV WYS 24H (1071496751) - Aukcje internetowe Allegro posiadam oryginalnego XP ale nie w tym rzecz. Chciałbym się dowiedzieć, czy kupując ten upgrade będę mógł go zainstalować na sformatowanym dysku? Chodzi o to, że jak będę chciał zrobić format nie uśmiecha mi się instalować najpierw xp za każdym razem. Zadałem pytanie sprzedającemu ale odpowiedział, że nie wie. Pytałem na innych forach i nie dostałem żadnej konkretnej odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 (edytowane) Można. Instalujesz albo oficjalna metodą MS z podwójną instalacją W7(instalacja bez podanai klucza i aktualizacja W7 do W7), albo mniej oficjalną z drobną zmianą w rejestrze(tu wystarczy jedno podejscie). W skrajnym przypadku da się zainstalować i aktywowac w jednym podejsciu bez zadnych kombinacji, ale to zwykle nie działa.. Edytowane 18 Czerwca 2010 przez ZlyUser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjfkdl Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Dzięki za odpowiedź. Czyli do tego upgradu też jest podawany klucz a ten oryginalny od XP nie będzie do niczego potrzebny? Instaluję Win7 bez podania klucza a klucz wpisuję po instalacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 do instalacji xp nie potrzebny tylko musisz go zachować do ewentualnej kontroli legalności systemu, u mnie upgrade zainstalowałem na czysto wpisałem od razu klucz i nie było żadnych problemów przy aktywacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 U mnie, a właściwie u kolesia któremu upgrade instalowałem instalka na czysty dysk nie przyjmowała klucza podczas instalacji, ani też nie dało się zmienić klucza już w systemie, aby go aktywować. Potrzebna okazała się ingerencja w rejestr, dopiero po tym klucz został przyjęty i dał się aktywować. Zasadniczo problemu nie ma gdy masz XP na dysku, kombinować trzeba jeśli nie chcesz by XP niepotrzebnie zajmował miejsce na dysku i czas na zainstalowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esper Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 To ja podobne pytanie :) Witam, mam leciwego laptopa dell inspiron 6400 sprowadzanego z usa z oryginalnym xp home eng, na spodzie laptopa mam nalejkę z kluczem. Chcę zmienić na 7 za pomocą upgradu [najtańszy a i tak wychodzi na to samo]. Teraz tylko pytanie czy na pewno mogę (tzn czy mogę upgradować jakiego win xp). Oraz czy jeśli laptop wyzionie ducha, to korzystając z tej naklejki będę mógł "instalować tego xp" na np. stacjonarce? Mimo wszystko nie chce wydawać 150zł na upgrade jeśli za pół roku byłby do wyrzucenia wraz z laptopem. A może w moim rozwiązaniu ukryty jest jakiś haczyk? Może jest lepsze rozwiązanie? (win 7 na laptopie działa bardzo dobrze jeśli o to chodzi smilies/wink.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Uaktualnianie systemu Windows XP do systemu Windows 7 "Oraz czy jeśli laptop wyzionie ducha, to korzystając z tej naklejki będę mógł "instalować tego xp" na np. stacjonarce?" Nie. Ten klucz jest przypisany tylko do tego laptopa i zadziala tylko gdy bedziesz instalowal XP z plyty Dell'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2011 Witam. Mój problem również dotyczy Win 7 Upgrade BOX, jednak wygląda troszkę inaczej. Otóż, na moim obecnym PC posiadam Win Vista OEM(nie pytajcie), dokupiłem Win 7 Upgrade Box i z upgreadowałem. Wszystko ok działa, ale teraz chcę kupić nowego PC, ale nie uśmiecha się dokupowanie do tego Windowsa. Więc czy mogę użyć klucza od Windowsa XP zainstalowanego na laptopie, ale w taki sposób, aby on nadal działał i żebym ja mógł zainstalować na swoim nowym PC siódemkę? Pewnie banalne pytanie i być może nawet tutaj padła odpowiedź, ale wole się upewnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2011 Nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2011 (edytowane) Aha. Dziękuje bardzo. A może ktoś jeszcze? Ktoś, kto nie trolluje i umie uzasadnić albo pomóc? Edytowane 1 Sierpnia 2011 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...