jam łasica Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Zamierzam kupić 2x256 DDR w siriusie wypatrzyłem takie kości GeIL DDR 256MB/333 PC2700 CL2,5 wieczysta gwarancja cena: 172 zł Gwarancja : Wieczysta GeIL DDR 256MB/400 Radiator PC3200 CL2,5 wieczysta gwarancja cena: 223 zł Gwarancja : Wieczysta TwinMOS DDR 256MB/333 PC2700 cena: 147 zł 2 lata gwarancji TwinMOS DDR 256MB/400 PC3200 cena: 196 zł 2 lata gwarancji Mam Epoxa 8RDA+ myśle puścić go narazie na fsb 166 i dual oczywiście. Które z nich będą lepszym wyborem?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 o ile się nie mylę to geil to klasa wyżej od twinmosów ale TM nieźle się kręcą i nawet model lc2.5 powiniem pomykać na cl2. może w przyszłości będziesz chciał pokręcić mocniej proca albo kupić coś na fsb 200/400 i wtedy docenisz ddr 400. ja bym brał twinmosy 333. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskuła Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 A ja odradzam Ci te TwinMosy. Miałem 4 sztuki i wszystkie nie chodziły poprawnie nawet na 166 przy ustawieniach Turbo. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 TwinMosy to dobre pamiątki, ale przy Geilach troszke wymiękają...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jam łasica Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 W cenniku widziałem też kości tych firm: Samsung DDR 256MB/400 PC3200 cena: 240 zł Infineon DDR 256MB/333 PC2700 cena: 200 zł ale nie brałem ich pod uwagę bo nigdzie nie mogę sie doszukać żadnych informacji na ich temat, ani też testów. Pomijam kości Kingstona bo mimo niskiej ceny nie mam jakoś do nich przekonania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Ja bym bral TwinMOSY i w zaleznosci od checi: 1. jak bedziesz mocno krecil (FSB 400) to bierz TMOS400 2. Jak nie chcesz isc na maxa to bierzesz TMOS 333 Geil jest dobry (i ma fajny radiator:) ale jest drogi. PS. Jak masz DualDDr to bierz 2x256!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 :arrow: tez mialem podobny dylemat, ale po obejzeniu kilku wynikow w OC TwinMOS'ow (troszke wymiekaly), decyzja padla jednoznacznie na pamieci GeIL. na 'dniach' skladam zamowienie i na wakacje bede cieszyl sie dodatkowym power'em. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 kup kostki DDR 400, zawsze będziesz miał zapas (mhz) a przy 166 wyciągniesz lepsze timingi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sexylaska Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Zdecydowanie Twinmos. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 ja zamowilem twinmosy w barwkompie i mi juz je wyslali, jak je dostane to Ci podam wyniki oc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 W piatek kupilem te TwinMOS'y za 175zl sztuka w moim miescie :D Sirius troche zdziera :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 na twojePC teraz jest test pamiątek " twinMos i wszystko jasne" :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Dlaczego:"...i wszystko jasne" Jest to pierwszy test jaki widziałem,gdzie TwinMosy wypadły tak słabo! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Kurde, to jak z prockami, loteria! Weź to co bardziej Cię przekonuje i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 I w porównaniu brakuje HyperX'ów :( Test moim zdaniem do d.u.p.y. A te Twin'y rzeczywiście słabo wypadły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 no własnie to miałem na myśli taką ironię... tak naprawde to mam samsungi PC 2700 na kościach TCB3 ale 512mb i kręcą sie identycznie jak twinMos PC 3200. - wniosek jeden szukajcie Samsungów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 TwinMOS DDR 256MB/400 PC3200 cena: 196 zł 2 lata gwarancji kup sobie te moj koles sobie takie kupil do epoxa i jest z nich bardzo zadowolony i mowi ze sie dobrze kreca !! ale dobry wybor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Ktoś tu ostatnio pisał, że "jak widzi słowo GEIL to go [ciach!] i parę już takich opinii znalazłem (chyba na tomshardware :?: ). Z kolei sporo ludzi ceni sobie TwinMos'y. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 I w porównaniu brakuje HyperX'ów :( Test moim zdaniem do d.u.p.y. A te Twin'y rzeczywiście słabo wypadły. Do pupy to jest twoja opinia. Dostarcz mi Hypery to pogadamy jak taki madry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 I w porównaniu brakuje HyperX'ów :( Test moim zdaniem do d.u.p.y. A te Twin'y rzeczywiście słabo wypadły. Do pupy to jest twoja opinia. Dostarcz mi Hypery to pogadamy jak taki madry. Żaden sklep niechciał dać Hyperów, czy poprostu nie mieli ? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Do pupy to jest twoja opinia. Dostarcz mi Hypery to pogadamy jak taki madry. Żaden sklep niechciał dać Hyperów, czy poprostu nie mieli ? :roll: Nie bylo a potrzebowalem na "zaraz" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!STONKA! Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Twinmos z chipem Bh-5 albo Ch-5 , doskonale sa Bh-5 nawszystkich plytach chulaja a Ch-5 nastepca , ma na niektorych problemy !!!! Geil bym niebral duzo Kasy i potzebuja ladne napiecie tez zeby chodzily pozadnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Geil bym niebral duzo Kasy i potzebuja ladne napiecie tez zeby chodzily pozadnie :) Ale mozna zmieniac do 2.9 bez obawy o gwarancje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskuła Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 W piatek kupilem te TwinMOS'y za 175zl sztuka w moim miescie :D Sirius troche zdziera :DJa je miałem niedawno za 135 zł brutto. W Pronoxie chodzą po 109.99 netto. Tyle samo kosztują Kingstony :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 W piatek kupilem te TwinMOS'y za 175zl sztuka w moim miescie :D Sirius troche zdziera :DJa je miałem niedawno za 135 zł brutto. W Pronoxie chodzą po 109.99 netto. Tyle samo kosztują Kingstony :oJakis czas temu byl dokladnie taki sam temat :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Sorki z przyzwyczajenia kliknalem: "Zacytuj (w całości) ostatni post". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Zreszta pamiec szybko tanieje:) naprawde szybko:) Poczekaj jeszcze tydzien i masz TMOS 256/400 za 150 zł... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jam łasica Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Coraz bardziej kusi mnie na Twinmosy, tylko słyszałem, że nie bardzo chcą chodzić z płytani Epoxa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Geil to faktycznie wyzsza polka ale trzeba pamietac, ze do pracy w dual ddr przeznaczona jest specjalna seria. Pamiatki sprzedawane przez min siriusa _moga_ dzialac niestabilnie w trybie dual ddr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 ale nie robia już takich pamięci jak kiedyś... wyniki OC sa słabe, może tak samo jak z procesorami :) lepsze robią na 433 a gorsze na 400 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...