Skocz do zawartości
CtrlAltDel

Nie widać dysku po wyjściu ze stanu uśpienia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam następujący problem z moim dyskiem HD154UI: zdarza się, że po wyjściu ze stanu uśpienia nie widać go (ani partycji ani w narzędziach administracyjnych). Pomaga jedynie odpięcie i podłączenie jego wtyczki zasilającej lub ponowne uśpienie i wyjście z tego stanu. Dysk normalnie po jakimś czasie przechodzi w tryb 'standby' (słychać jak się włącza gdy chcę coś z niego wczytać) ale nigdy problemów w czasie pracy z nim nie było.

Załączam dane SMARTa

Dołączona grafika

System: Windows 7 64bit

Dysk: Samsung HD154UI 1,5TB, SATA300, 3,5", 7200rpm, NCQ, 32MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobny problem, mi wręcz system w ogóle nie wstaje. Windows 7 ma jakiś problem z wychodzeniem z uśpienia, trochę tego jest w necie do poczytania - mi się to zdarza najczęściej jak jest np. przerwa w zasilaniu, nawet bardzo krótka. Instalacje elektryczne w domach nie dają 24/7 cały czas idealnego napięcia. Wnioskuje też stąd, że na lapie nie zdarza mi się to nigdy. Po prostu przestałem usypiać 7mke na stacjonarce... wiadomo, nie ładuje się tak szybko po wciśnięciu POWER, ale trudno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi