Kravcu Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 Witam Kiedyś zabrakło mi prądu w domu i lapek padł(mam zwaloną baterie i chodzi tylko pod kablem,Acer TravelMate 6000). Win xp się posypał. Próbowałem formatować i doszło do instalacji po resecie ale było tak że po 40 minutach było jeszcze jeszcze ok. 35 minut. No to nic. Wyjałem płytke i chciałem zainstalować win 7. Nie bootuje się choć płyta jest sprawna. No to wbijam na linuxa live cd i formatuje na nim z gparteda dysk c:/. Potem pokazało się bootmgr is missing. Teraz znalazłem inną płyte z xp. Włączyłem tam też formata ale od 10 min stoi na 0%. Udało mi się na szybkim formatowaniu. Ale po restarcie na instalacji idzie ok. 2 min i pokazuje że nie może zainstalować z powodu błędów krtycznych(min. fffffc02,999(3e7),c06a007). I tyle potem restart idzie i od początku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioras Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 Wynika z tego, że dysk jest uszkodzony. Pełne formatowanie sprawdza dysk pod kątem błędów więc skoro się zatrzymuje na tym a szybkie formatowanie przechodzi no to dysk padnięty na 90%. Co i jak dalej to niech się wypowie jakiś spec od dysków :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Ja bym zaczął od przeczytania informacji/instrukcji do programu MHDD. Program powinien pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...